Neljä VPS Junioria UEFA A -malliryhmäleirille
Julkaistu: 23.06.2021 23.57

Neljä VPS Junioria UEFA A -malliryhmäleirille

VPS Junioreiden P06-joukkueen Deng Madut, Olavi Keturi, Werneri Mylläri ja Eeli Petander saivat kutsun UEFA A -malliryhmäleirille. Lisäksi Iiro Ala-Heikkilä ja Tarik Badarin ovat niiden pelaajien joukossa, joista ryhmää tarvittaessa täydennetään.

Alle 15-vuotiaat (2006 ja myöhemmin syntyneet) pojat ja tytöt osallistuvat UEFA A -malliryhmäleirille 5.–9. heinäkuuta. Eerikkilässä järjestettävälle leirille osallistuu suuren pelaajamäärän ja maajoukkueiden valmennustiimien lisäksi 16 UEFA A -kurssilaista sekä heidän kouluttajansa.

U15-poikien päävalmentaja Kai Nyyssönen kertoo, että pelaajia on nähty varsin paljon niin omissa tapahtumissa, kuten yhteisalueleireillä, kuin pelaajien omissa seurajoukkueissa. Kun sarjat ovat pyörähtäneet käyntiin, on tilanne pelaajatarkkailun osalta huomattavasti parempi kuin keväällä.

– Tarkkailu on sujunut kaikkiaan oikein hyvin viimeisten viikkojen aikana. Leirin aikana tavoitteenamme on tutustua pelaajiin vielä paremmin. Meillä maajoukkuevalmentajilla on siihen nyt erinomaisen hyvä mahdollisuus, kun kurssilaiset muodostavat joukkueiden valmennustiimit, Nyyssönen avaa.

– Pääsemme tarkkailemaan pelaajia rauhassa ja pitämään myös omia palavereitamme. Pelaajille kyseessä on enemmänkin pelileiri. Leirin ympärillä on aika tiivis pelitahti sarjamatsien suhteen, ja rasitusta on tarkkailtava.

Lue koko juttu Palloliiton sivuilta