Wasasport
foto airaksinen
gutz
KPO
puma
VPS Juniorit on turvallinen seura
VPS-JunioritJulkaistu: 02.11.2020 00.00

VPS Juniorit on turvallinen seura

"Et ole yksin" on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa. VPS Juniorit on luonut seuran sisäiset toimintamallit hankkeen ohjeiden mukaisesti ennalta ehkäistäkseen häirintää, kiusaamista ja syrjintää.

VPS Juniorit on turvallinen seura

Seurassamme olemme sitoutuneet tarjoamaan turvallisen ja kunnioittavan harrastusympäristön kaikille.

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet

Haastattelemme kaikki lasten ja nuorten kanssa toimivat, sekä tarkastamme heidän taustansa.

Seurassamme jokainen lasten ja nuorten kanssa toimiva aikuinen sitoutuu yhteisiin sääntöihin, joiden keskiössä on lasten ja nuorten hyvinvoinnin varmistaminen. Lue Säännöt lasten ja nuorten kanssa työskenteleville

Myös urheilevat lapset ja nuoret sitoutuvat yhteisiin sääntöihin, joiden luomiseen he saavat osallistua ryhmissään/joukkueissaan.

Seurallamme on toimintaohjeet, jos epäasiallista käytöstä ilmenee. Jokaiseen tapaukseen puututaan ja kaikista rikosepäilyistä ilmoitetaan viipymättä poliisille. Seuramme vastuuhenkilö lasten ja nuorten hyvinvointia koskevissa asioissa on toiminnanjohtaja Joni Keturi.

Ylläpidämme seurassamme avointa ilmapiiriä ja pidämme esillä lasten ja nuorten turvallisuuden kannalta tärkeitä aiheita. Jaamme Et ole yksin-hankkeen tuottamaa materiaalia sekä nuorille urheilijoillemme että vanhemmille.

Seuraamme harrastajiemme tyytyväisyyttä vuosittain tehtävän kyselyn avulla.

Kerro meille jos koet epäasiallista käytössä - otamme sen vakavasti

VPS Junioreissa ei hyväksytä minkäänlaista epäasiallista käyttäytymistä.

Toivomme, että ilmoitat meille heti, jos kohtaat epäasiallista käyttäytymistä seuramme toiminnassa. Kuuntelemme ja otamme jokaisen huolen vakavasti. Jokaista huolta tai valitusta käsitellessä pidämme keskiössä lapsen- ja nuoren hyvinvoinnin. Käsittelemme kaikki valitukset ennalta määrätyn prosessin mukaisesti ja kuulemme kaikkia osapuolia ennen kuin päätämme jatkotoimenpiteistä.

Yhteyshenkilöt

Jos kohtaat epäasiallista käyttäytymistä seurassamme ota ensi sijassa yhteyttä: Joni Keturi, 044 261 2000, joni.keturi@vpsjuniorit.fi tai Janne Lindberg, 040 595 4041, janne.lindberg@vpsjuniorit.fi.

Jos valituksesi koskee seuran johtoa, ole yhteydessä seuramme hallitukseen: Ville Kauppinen, ville.kauppinen@lahitapiola.fi, 040 189 8778.

Voit myös kertoa huolesi nimettömästi alla olevan kautta. Huomioithan, että asian käsittely voi vaikeutua, jos emme tiedä asian osallisten henkilöllisyyttä. Emme myöskään pysty informoimaan sinua asian etenemisestä, ellet jätä yhteystietojasi.

LOMAKE

Jos haluat jutella luottamuksellisesti kohtaamastasi epäasiallisesta käyttäytymisestä, ota yhteyttä Väestöliiton Et ole yksin-palveluun. www.etoleyksin.fi.