A- ja B-pojat SM-sarjoihin
Julkaistu: 18.06.2023 22.00

A- ja B-pojat SM-sarjoihin

Vepsun A- ja B-pojat saavuttivat viikonlopun aikana paikat SM-sarjoihin 3-1 kotivoitoillaan Botniahallin ulkotekonurmella. Lauantaina B-juniorit voittivat KuPS:in ja sunnuntaina A-juniorit Pori Akatemian helteisissä otteluissa. B-poikien maalit teki Eelis Monola ja A-poikien maaleista vastasivat Lucas Pomba, Feiix Friberg ja Sainey Jabbi.

Paikat SM-sarjoissa antavat hyvät mahdollisuudet Vepsun vanhimmille junioreille pelata kovia otteluita loppukauden lisäksi kesään 2024 saakka, sillä SM-sarjajoukkueet ansaitsevat suurilla todennäköisyyksillä paikat myös ensi vuoden SM-karsintasarjoihin.

Urheilujohtaja Janne Lindberg ylistää joukkueiden hienoja suorituksia

- Olemme panostaneet tänä vuonna entistäkin enemmän pelaajapolun loppupäähän perustamalla A-junioreiden joukkueen. Joukkue toimii tiiviissä yhteistyössä VPS Akatemian kanssa ja A-junioreiden SM-sarjapaikkaa voidaan pitää näiden kahden joukkueen yhteissaavutuksena, ihan joukkueiden taustoja myöden. Nämä joukkueet takaavat myös sen, että juniorimme pystyvät jatkamaan pelaajana kasvamista mahdollisimman pitkään tutussa ja laadukkaassa seuraympäristössä, joka mahdollistaa myös myöhäisemmällä iällä kehittymisen ja murtautumisen edustusjoukkueeseen.

- VPS Junioreiden joukkueet koostuvat aina pääosin pelaajista, jotka ovat edustaneet koko junioriaikansa Vepsua ja sitoutuneet seuraan. Emme haali juniori-ikäisiä pelaajia muualta, vaan luotamme siihen, että pelaajamme kehittyvät laadukkaan päivittäisen tekemisen kautta ja antamalla heille vastuuta. Tämän ovat huomanneet myös poikamaajoukkueiden valmentajat ja seurastamme on noussut viime aikoina hyvä määrä pelaajia eri ikäluokkien maajoukkueisiin.

- Pelasimme molemmat karsintasarjat nuorilla ryhmillä, sillä VPS oli ainoa joukkue, joka ei käyttänyt yli-ikäisiä pelaajia B-junioreiden SM-karsinnassa. Lisäksi A-junioreiden ryhmä koostui suurelta osin 18-vuotiaista pelaajista, joten pelasimme hyvin nuorella joukkueella U20-sarjaa. Nämä seikat vain korostavat sitä miten kovaan suoritukseen pelaajamme, valmennus ja joukkueiden taustat ylsivät, Lindberg päättää.


Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤