​Vaasan tyttöfutaajat kokoontuivat yhteiseen kick off -tapahtumaan
Julkaistu: 25.05.2023 14.46

​Vaasan tyttöfutaajat kokoontuivat yhteiseen kick off -tapahtumaan

Kaikki Vaasan tyttöfutaajat kutsuttiin Lemonsoft Stadionille juhlistamaan kesäkauden alkua liikunnallisen tekemisen muodossa, sekä naisten Kakkosen VPS – Närpes Kraft -ottelua seuraamalla. Tapahtuman alkulämmöt otettiin kentän puolella VPS:n ja FC Sportin B-tyttöjen vetämillä rasteilla, joissa tytöt saivat pelata, sekä testata laukaustensa tarkkuutta ja voimakkuutta. Myös pomppulinnat ja tapahtuman yhteistyökumppanin, Vaasan Sähkön, tankofutis keräsivät suuren suosion. Ottelun puoliajalla tytöt kerääntyivät keskiympyrään yhteiskuvaan ja aloittivat spontaanin tanssin tapahtumassa esiintyneen DJ:n, Antonio Tecan, musiikin tahdissa.


Kuvat yllä Apollo Photo

Noin kolmensadan tytön touhutessa kentän puolella, joukkueiden valmentajat ja toimihenkilöt kokoontuivat kuulemaan vaasalaisen tyttö- ja naisjalkapallon tulevaisuudensuunnitelmista FC Sportin varapuheenjohtajan Veera Sohlbergin, VPS:n naisten joukkueiden päävalmentajan Kimmo Mattilan ja Wasa Fotbollsakademin urheilujohtajan Christoffer Kloon johdolla.

Itse ottelussa VPS oli Kraftia vahvempi lukemin 4–0 (Niemi 16', Ingman 74', Ilomäki 85' ja Moisio 90+1'). Ottelua oli seuraamassa ennätysyleisö, peräti 713 katsojaa.


Taustaa yhteistyölle

Tammikuussa 2023 VPS, VPS Juniorit, FC Sport, BK-48, Iskmo-Jungsund BK, FC Kuffen, Solf IK ja Sundom IF julkaisivat yhteisen pelaajapolun Vaasan alueen tyttö- ja naisjalkapallolle.

Yhteistyö pähkinänkuoressa

Yhteistyön myötä 90 % Vaasan ja Mustasaaren tyttöpelaajista on koottu saman sateenvarjon alle, mikä luo edellytykset B-tyttöjen pelaamiselle säännöllisesti SM-tasolla ja VPS:n naisten joukkueen nostamiselle Kansalliseen Liigaan.

● Kaikki seurat jatkavat omaa toimintaansa nuoremmissa junioreissa

● BK-48, Iskmo-Jungsund BK, FC Kuffen, Solf IK ja Sundom IF jatkavat yhteistyötään vanhemmissa junioreissa Wasa Fotbollsakademi (WFA) puitteissa tarjotakseen toimintaa eri tasoilla, samoin VPS ja FC Sport sekä yhdessä että erikseen.

● B-tyttöjen tavoitteena on, että joukkue vakiinnuttaisi asemansa SM-tasolla WFA:n nimellä.

● VPS otti FC Sportin sarjapaikan 2. divisioonassa alkaneelle kaudelle. Tavoitteena on nostaa joukkue pitkällä aikavälillä Kansalliseen Liigaan pääosin paikallisilla pelaajilla.

● Muiden seurojen naisten joukkueet toimivat 2. ja 3. divisioonassa.

Seurat ovat aloittaneet saman mallin mukaisen yhteistyön myös poikapuolella.

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi Y-tunnus 1652597-9. Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤