Roni Hudd U18-maajoukkueen mukana Portugaliin
Julkaistu: 08.03.2023 19.55

Roni Hudd U18-maajoukkueen mukana Portugaliin

Vepsun Roni Hudd matkaa U18-maajoukkueen. mukana Portugaliin. Suomi kohtaa turnauksessa isäntämaan lisäksi Georgian sekä Itävallan.

U18-pojat (2005 ja myöhemmin syntyneet) pelaa vuoden ensimmäiset maaottelunsa maaliskuun lopulla. Minihuuhkajat aloittaa Portugalissa valmistautumisensa lokakuun EM-karsintoihin – joukkue arvottiin samaan EM-karsintalohkoon Tshekin, Romanian ja San Marinon kanssa. Tshekissä pelattavan turnauksen kaksi parasta joukkuetta sekä karsintojen paras lohkokolmonen etenevät EM-jatkokarsintoihin.

– On jännittävää päästä aloittamaan uusi projekti kunnolla. Joukkueen ensimmäinen U18-tapahtuma oli jo syksyllä, mutta en päässyt silloin paikalle, kun meillä oli U19-karsinnat samaan aikaan. Olin kuitenkin valitsemassa pelaajia joukkueeseen ja näin kaikki ottelut, joten minulla on hyvä kuva ikäluokasta, päävalmentaja Peter Lundberg toteaa.

Lundbergin mukaan joukkueen terveystilanne on kokonaisuudessaan varsin hyvä. Ikäluokan runkopelaajista Tomas Galveznimettiin eilen Pikkuhuuhkajien maaliskuun maaotteluihin, minkä lisäksi muutamalla pelaajalla on pieniä loukkaantumisia.

– Muutama vuonna 2006 syntynyt pelaaja taistelee ehdottomasti paikoista tässä joukkueessa. U17-maajoukkueella on samaan aikaan EM-jatkokarsintaturnaus, joten pojat kuitenkin pelaavat luonnollisesti siellä.

Suomi pelasi edelliset maaottelunsa syyskuun Tshekin turnauksessa. Minihuuhkajat päätyi Meksikon kanssa 1–1-tasapeliin, ja Tshekkiä vastaan lukemat olivat 2–2. Joukkue päätti turnauksen komeaan 3–1-voittoon Slovakiasta.

– Kai Nyyssönen teki hyvää työtä päävalmentajana, ja peleissä nähtiin paljon sellaisia asioita, joita halusin. Kolme ottelua ilman tappioita oli hyvä suoritus joukkueelta – moni pelaaja antoi turnauksessa erinomaisia näyttöjä. Syksyn tapahtumasta voi ottaa monta juttua mukaan.

Tulevista vastustajista päävalmentaja odottaa kovia mittareita. Isäntämaa Portugali eteni viime kesän U17-EM-lopputurnauksessa aina välieriin asti – lopulta joukkue taipui mestari Ranskalle.

– Portugali on todennäköisesti kovin vastustajamme, mutta Georgia ja Itävalta ovat niin ikään hyviä joukkueita. Saamme varmasti kolme laadukasta maaottelua, jotka palvelevat meitä valmistautumisessa karsintoihin.

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa):
Jaaso Jantunen (mv), SC Freiburg (HJK)
Niklas Schulz (mv), JäPS (PKKU, HyPS, KäPa)
Dario Naamo, FC Honka (KäPa, TiPS)
Aaro Soiniemi, KäPa (NJS)
Lucas von Hellens, CS Maritimo
Eero Uusitalo, TPS (TuNL)
Daniel Armstrong, Atalanta BC (Ilves)
William Grönblom, HJK (BK-46)
Pekka Hietalahti, KäPa (SAPA)
Valentin Purosalo, FC Inter (TuNL)
Juho Talvitie, Lommel SK (Ilves)
Antti Tella, FC Honka (Espoon Tikka(
Lauri Laine, FC Honka
Danila Bulgakov, AC Oulu (TP-47)
Joonas Kekarainen, KäPa (VJS)
Dren Terrnava, Parma (TPS, TuNL)
Otto Hannula, HJK (VJS)
Vincent Ulundu, FC Honka (KäPa, HJK)
Lauri Sahimaa, KuPS
Marlo Hyvönen, FC Honka (KäPa, KelA, TuPS)
Roni Hudd, VPS
Onni Hänninen, FC Lahti (FC Kuusysi)

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
Pe 24.3. 13:00 Suomi – Georgia
Su 26.3. 13:00 Suomi – Itävalta
Ti 28.3. 13:00 Portugali – Suomi

Otteluiden pelipaikat selviävät myöhemmin. Palloliitto selvittää mahdollisuutta otteluiden striimaamiseen.

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤