Eino Ehrnrooth U16-poikien maajoukkueleirille
VPS-JunioritJulkaistu: 01.02.2023 12.10

Eino Ehrnrooth U16-poikien maajoukkueleirille

VPS Junioreiden Eino Ehrnrooth kutsuttiin 2007 syntyneiden maajoukkueleirille. Lisäksi Kalle Huhta ja Aleksi Effati nimettiin ryhmään, josta joukkuetta tarvittaessa täydennetään. Minihuuhkajat leireilee Eerikkilässä 12.–16. helmikuuta.

U16-poikien (2007 ja myöhemmin syntyneet) vuoden ensimmäinen maajoukkueleiri järjestetään helmikuun puolivälissä. Joukkue leireilee ensi kertaa Erkka V. Lehtolan alaisuudessa, mutta pelaajat ovat päävalmentajalle melko tuttuja.

– Olin mukana joulukuun alueturnauksessa ja katsoin viime päivinä ne pelit uudelleen. Valinnoissa painoivat myös viime vuoden maaottelut sekä lokakuun Kai Pahlman -turnaus. Olen keskustellut alue- ja seuravalmentajien kanssa ja nähnyt tammikuun aikana suuren määrän otteluita, ja minulla on varsin hyvä kuva pelaajien nykyvireestä, Lehtola sanoo.

Eerikkilään lähtee kaikkiaan neljä maalivahtia ja 30 kenttäpelaajaa. Suurin osa joukkueeseen nimetyistä pelaajista pääsi pukemaan Suomi-paidan ylleen Kai Nyyssösen valmennuksessa, mutta mukana on myös ensikertalaisia.

– On hyvä, että pääsemme leirille isolla ryhmällä. Ikäluokan pelaajista jo yli 40 on tehnyt maajoukkuedebyyttinsä, ja leiriryhmästä noin viidennes on sellaisia poikia, jotka eivät ole vielä pelanneet maaottelua. Ikäluokkaa voi pitää hyvin kiinnostavana, ja valinnat olivat jälleen vaikeita, Lehtola toteaa.

Edelliset maaottelunsa U16-pojat pelasi lokakuussa, jolloin Pohjois-Irlanti ja Viro kaatuivat Eerikkilässä. Vuoden 2023 ensimmäiset maaottelut Minihuuhkajat pelaa toukokuun alussa – Suomi isännöi UEFA Development -turnausta, josta tiedotetaan lisää myöhemmin.

– Käymme tulevalla leirillä läpi meille tärkeitä pelin periaatteita – treenien lisäksi vedämme kaksi sisäistä harjoituspeliä ja katsomme videoita. Pelillisten juttujen lisäksi on tärkeää, että tutustumme toisiimme myös kentän ulkopuolella. Se on ehdottomasti yksi leirin tärkeimpiä tavoitteita.

U16-poikien ohjelma vuodelle 2023 löytyy täältä.

Joukkue leirille (aiemmat seurat Suomessa):
Eino Ehrnrooth (mv), VPS
Mitja Haapanen (mv), HJK
Ukko Happonen (mv), PKKU (ToTe, TuPS)
Osku Maukonen (mv), FC Lahti (Reipas)
Valtteri Berg, FC Inter
Sonosi Daldum, KuPS
Peetu Harden, HJK
Fation Haxhiu, FC Honka (VPS, VIFK)
Roope Heikkilä, FC Honka (HooGee)
Samu Herronen, KPV
Iiro Huovinen, Ilves (TPV)
Adam Le Goff-Conan, HJK
Pontus Lindberg, KäPa (LPS, HJK)
Jere Kari, HJK (PPJ)
Sulo Ketola, P-Iirot (FC Rauma)
Miko Koivuniemi, Ilves (HJK, HJS, Parolan Visa)
Sander Korsunov, Ilves (TPV)
Taavi Koukkumäki, FC Honka (GrIFK, EPS, EBK)
Miika Mahlamäki, JJK (KeuPa)
Ronal Malik, HJK (ToTe, LePa)
Toivo Mero, HJK (HPS)
Maxim Nazari, FC Honka (EPS)
Nuutti Nenonen, PKKU (KoPSe, TiPS)
Djoully Nzoko, FC Inter (TPS)
Otso-Pekka Parkkila, OLS
Santeri Romppanen, PKKU (KP-75, ToTe)
Adiche Sabwele, HJK (FC Honka, EsPa)
Matias Siltanen, KuPS
Tomas Sovelius, Ilves
Eemil Tanninen, JIPPO (FC POGOSTA)
Arttu Tulehmo, Ilves
Eetu Turkki, Ilves
David Weiss, PKKU
Adam Zahedi, PKKU (FC Honka)