Roni Hudd U15 maajoukkueeseen
9.11.2019 17:05 Uutiset / VPS Juniorit

Kuvassa Roni SM-taitokilpailuissa voitettuaan hopeaa vuonna 2017

Peräti seitsemän VPS Junioreiden P05 pelaajaa kutsuttiin alkuviikosta järjestettyyn Tähtitarha-tapahtumaan, josta valittiin ikäluokan ensimmäinen maajoukkue UEFA Development -turnaukseen Portugaliin. Kaikki Vepsun pelaajat esiintyivät tapahtumassa edukseen ja erityisen hyvin onnistuivat Roni Hudd, joka valittiin U15-maajoukkueeseen, sekä Gabriel Sillanpää, joka valittiin varapelaajien ryhmään, josta tarvittaessa joukkuetta täydennetään.

U15-poikien maajoukkueen toiminta alkaa 2005 syntyneiden poikien osalta poikkeukselliseen aikaan jo tänä syksynä, kun joukkue matkaa UEFA Development -turnaukseen Portugaliin.

UEFA Development -turnaukset on laajennettu nyt myös nuorempaan ikäluokkaan ja näin ollen U15-poikien maajoukkue saa tulikasteensa kovassa paikassa neljän maan turnauksessa Portugalissa.

Suomen päävalmentajana turnauksessa toimii Samu Koski, joka on nimennyt ryhmäänsä 20 pelaajaa.

- Alkuviikon Tähtitarha on takana ja siellä tehtiin viimeiset päätökset ja valinnat. Totta kai pelaajia on seurattu jo pidempään ja tätä edessä olevaa tapahtumaa on alettu oikeastaan pohjustamaan jo alkukesän Huuhkajaturnauksessa, Koski kertoo.

- Mukaan on pyritty valitsemaan sellaisia pelaajia, joiden nähdään tässä vaiheessa pystyvän pärjäämään tällaisessa turnauksessa.

Suomen tavoin vastustajamailla on kyseessä ikäluokan ensimmäinen maaottelutapahtuma, mutta kun vastapuolelle asettuu joukkueet Espanjan, Portugalin ja Italian pelipaidat päällä, tietynlaisia odotuksia on perustellustikin.

- Vastassa on aikamoisia jalkapallon mahtimaita. On historiaa, on kulttuuria ja on ennen kaikkea laaja pelaajamateriaali. Ei epäilystäkään, etteivätkö vastustajat olisi kovia, Koski toteaa.

Turnauksen nimi "development tournament" osuu edessä olevan marraskuun tapahtuman osalta erittäin hyvin kohdilleen.

- Tämä on ilman muuta opettelua meille kaikille. Osa pelaajista ei ole välttämättä edes kovin paljon matkustellut, nyt matkustetaan ja tutustutaan maajoukkueen pelitapaan ja maajoukkueen toimintamalleihin sekä yleensä toimimiseen tällaisessa turnausympäristössä.

- Toki pelillisiäkin tavoitteita on ja lähdemme normaaliin tapaan edelleen keskittymään ydinteemoihin. Pyrimme olemaan aktiivisia sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan ja osin tätä taustaa vasten on tehty myös pelaajavalintoja. On valittu sellaisia pelaajia, jotka uskaltavat ja haluavat nousta esille, joilla on näyttöhaluja - ja näistä sitten saada kasaan hyvää joukkuepelaamista, joka kuitenkin se meidän vahvuutemme on, Koski linjaa.

Kohti Portugalia joukkue matkaa tiistaina 19.11. illalla.

Suomen ottelut (paikallista aikaa):
22.11. 11.00 Suomi – Espanja Parchal
24.11. 16.00 Portugali – Suomi Albufeira
26.11. 11.00 Suomi – Italia Albufeira

Lue koko juttu Palloliiton sivuilta


   
Lisää uutisia
VPS-Juniorit
«  Heinäkuu   »
Kategoriat