VPS Juniorit jättäytyi pois SHA:sta ja panostaa jatkossa paikalliseen testaamiseen
Julkaistu: 14.05.2019 00.00

VPS Juniorit jättäytyi pois SHA:sta ja panostaa jatkossa paikalliseen testaamiseen

Asiasta keskusteltiin pitkään ja sen hyviä ja huonoja puolia puntaroitiin tarkasti. Loppujen lopuksi oli kuitenkin melko selvää, että lähdemme tekemään yhteistyötä paikallisten toimijoiden ja kumppaneiden kanssa. Siten pystymme testaamaan kaikki pelaajamme ja saamme kerättyä jokaisesta dataa koko junioriputken läpi. Aiemmin testaaminen on koskenut vain osaa poikia, mutta jatkossa kaikki pelaajat mukaanlukien seuran tyttöpuoli ovat tässäkin tasa-arvoisessa asemassa.

VPS Junioreiden fyysiset testit suunnittelee seuran fysiikkavalmentaja Kari Salmi yhdessä valmennuksemme kanssa. Näin saamme sitä tietoa pelaajista, mitä pelaajien fyysisestä harjoittelusta vastaava haluaa ja tarvitsee kehittääkseen pelaajiemme ominaisuuksia eri ikävaiheissa. Tulosten perusteella Salmi pystyy paremmin suunnittelemaan joukkueille ja yksittäisille pelaajille tulevat fyysisen harjoittelun ohjelmat. Testit toteutetaan yhdessä Botniahallin henkilökunnan, sekä seuran valmentajien ja toimihenkilöiden kanssa.

Myös kustannukset vaikuttivat ratkaisuun. VPS on mukana Palloliiton Laatujärjestelmän kehitysprojektissa, joka pakottaa tarkastelemaan seuran kustannuksia myös joukkuetasolla. SHA maksoi vuositasolla siihen osallistuville pelaajille noin 450€ ja nyt pystymme tarjoamaan kaksi seurantaviikonloppua ruokineen ja peleineen alle sadalla eurolla vuodessa. Kauden kokonaiskustannuksissa säästöä voidaan pitää merkittävänä.

Yksi tärkeä osa SHA:a ovat olleet valmentajakoulutukset. Valitettavasti niihin ei ole pystynyt osallistumaan seuramme kymmenistä valmentajista kuin murto-osa. Jatkossa pyrimme tuomaan koulutuksia enemmän Vaasaan, jolloin voimme tarjota niitä kaikille valmentajillemme ja myös yhteistyöseurojemme valmentajille.

VPS Junioreiden kaksipäiväinen seurantaviikonloppu pidetään Botniahallissa 28.-29.9. Viikonloppu sisältää mm. nopeus- ja ketteryystestejä, pallollisia osuuksia ja pelejä. Kun toteutamme seurantatapahtuman paikallisesti ja viikonloppuna, kaikilla on mahdollisuus osallistua siihen olematta koulusta poissa. Seurantatapahtuma koskee tällä kaudella 2003-2011 syntyneitä junioreita.

Joni Keturi

Seuran uusimmat

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤