Veli Lampi VPS P04 vastuuvalmentajaksi
2.10.2018 18:34 Uutiset / VPS Juniorit

"Vekan" työsuhde alkaa marraskuun alussa

Peliuransa vuosi sitten lopettanut Veli Lampi hyppää ensi kertaa vastuuvalmentajan hommiin. Lampi aloittaa VPS Junioreiden -04 -ikäluokan päävalmentajana.

UEFA B -valmentajalisenssin omistavan Lammen pesti on osa-aikainen. Lampi jatkaa myös nykyisen työnantajansa Taktikon leivissä osa-aikaisesti. Merkittävää on myös se, että ”Veka” on aloittanut Lapin ammattikorkeakoulussa jalkapallovalmennukseen painottuvan liikunnan AMK-tutkinnon.

Kyseessä on pilottihanke, joka on Lapin AMK:n ja Palloliiton yhdessä järjestämä. Mukaan valittiin vain 10 opiskelijaa. Kouluun pääseminen oli Lammelle iso tavoite. Halu syventää osaamista valmentamisen suhteen oli kova ja koulutusohjelma on räätälöity arkea vahvistavaksi.

- Olen ensi kertaa elämässäni vastuuvalmentajan roolissa ja sama koskee korkeakouluopiskelijana olemista, joten tässä on kerralla aika paljon uutta ja ihmeellistä. Liikunnan AMK-tutkintoon on integroitu Palloliiton eri koulutussisältöjä. Valmennus ja koulutus tukevat varmasti toisiaan aika hyvin, Lampi sanaili ja jatkoi:

- Toimin Vepsussa kuluneella kaudella apuvalmentajana kahdessa ikäluokassa ja sen kautta tiedonjano ja -nälkä on lisääntynyt syvemmin valmentamista kohtaan. Tämä koulutusohjelma oli oikeastaan juuri sitä, mitä olen odottanut ja etsinyt. Haaveena on ollut ammattitutkinnon suorittaminen ja nyt pystyn sen tekemään oman lajini näkökulmasta.

Menneellä kaudella Lampi toimi siis Vepsun 2010-syntyneiden, sekä B-junioreiden valmennusryhmissä. Tapahtumia kertyi kuitenkin kauden aikana niin paljon, että B-nuorten kanssa aika jäi vähemmälle kesän edetessä.

- Sain tuntumaa junioripolun molempiin päihin. Näin nuorten, sekä lasten maailmaa ja valmiudet valmentajuuteen ovat jo nyt hyvin erilaiset kuin vuosi sitten, vaikka olen edelleen kokematon valmentaja. Viime vuoden aikana huomasin, että aika ei riitä kaikkeen, ja nyt aikataulutuksella on yritetty varmistaa, ettei tulisi liikaa asioita.

- Haluan satsata täysillä asiohin, joita teen ja siksi keskityn valmentamisessa nimenomaan yhteen ikäluokkaan. Pitää myös muistaa, että minulla on aika pieniä lapsia, joten halusin varmistaa, etten ole joka ilta kotoa poissa, Lampi kommentoi.

Lammen työsuhde VPS Junioreiden kanssa alkaa marraskuun alussa.


   
Lisää uutisia
VPS-Juniorit
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Kategoriat