”Det er veldig gøy å spille med guttene!” HJK Cupista hyvin mielin kotiin.
24.9.2018 11:02 Uutiset / VPS U12 P06

VPS-j P06 joukkue matkusti junalla HJK Cupiin pelaamaan Suomen huippuja vastaan

Turnaus oli ensimmäinen isolla kentällä pelattava 11v11 peli ja syystäkin poikia vähän jännitti. Toisaalta tähän oli panostettu koko kausi ja nyt olisi näytön paikka.

Lähtölaukaus ison kentän peliin oli, kun saimme kesäkuussa Palloliiton Vaasan piirin aluevalmentaja Stephen Wardin johdolla Palloliiton näkemyksen 11v11 pelaamiseen. Ward korosti aktiivisuuden ja reagoinnin merkitystä. Hän kehotti tekemään aina täysillä harjoitukset ja tekemään paljon toistoja. Hän kehotti rohkeuteen ja olemaan pelkäämättä virheitä; pääasia on uskaltaa pelata täysillä koko ajan. Hänen vetämissään harjoituksissa hyvän havainnoinnin kautta pyrittiin syöttämään linjojen läpi ja luomaan alueellista ylivoimaa. Samoin tilanteiden vaihtojen merkitystä korostettiin. Pallon menetyksen tapahduttua pitää toimia nopeasti ja pyrkiä riistämään pallo takaisin. Näitä asioita treenasimme myös omissa harjoituksissamme ja lukuisissa onnistuneissa harjoituspeleissä mm. Rauman Pallo-Iiroja ja KPV:tä vastaan.

HJK Cupissa vastaantulevien joukkueiden taso oli mitä mainioin. Hävisimme turnauksen ensimmäisen tiukan kamppailun HJK:ta vastaan niukasti ja pojilla oli fiilis korkealla, kun he näkivät, että pystyvät kamppailemaan tasaväkisesti huippujoukkueita vastaan. Samoin meille tarjoutui mahdollisuus nähdä, kuinka eurooppalaista huipputasoa edustava Pietarin Zenith pelasi. Tässä kamppailussa jäimme vastustajasta jälkeen, vaikka tappionumerot eivät suuriksi nousseetkaan. Toisaalta pystyimme erittäin mainioon suoritukseen perjantai-illan pelissä Norjan Skeidiä vastaan. Joukkueessa pelasi kaksi tyttöä ja ehdimme ennen pelin aloitusta vähän jutellakin. He kertoivat, kuinka paljon mukavampaa on pelata poikia vastaan. ”Saa mennä täysillä ja pojat antavat paremman vastuksen!”, he kertoivat.Tämä ei kuitenkaan oslolaisia auttanut, vaan korjasimme komeanumeroisen 6-0 voiton.

Turnauksessa tänäkin vuonna kuten aikaisempina vuosina säät suosivat. Samoin logistiset järjestelyt toimivat erittäin hyvin… eli siirtymät hotellilta pelikentille sujuivat hyvässä hengessä kävellen! Turnaus oli kova, seitsemän erittäin hyvätasoista peliä kahteen päivään, mutta kyllä reissu oli kaiken sen väsyn arvoinen!
   
Lisää uutisia
VPS-Juniorit
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Kategoriat