Neljä VPS Junioria varalla maaotteluihin
VPS-JunioritJulkaistu: 07.03.2024 13.05

Neljä VPS Junioria varalla maaotteluihin

Kalle Huhta, Aleksi Effati ja Eino Ehrnrooth ovat varalla U17-poikien (2007 ja myöhemmin syntyneet) maaotteluihin, kun Suomi isännöi maaliskuussa kovatasoista EM-jatkokarsintaturnausta. Minihuuhkajat pelaa samassa karsintalohkossa Hollannin, Belgian ja Italian kanssa. EM-jatkokarsintojen lohkovoittajat (8) sekä seitsemän parasta lohkokakkosta etenevät Kyproksella järjestettävään EM-lopputurnaukseen.

Päävalmentaja Erkka V. Lehtola nimesi joukkueeseen kaksi maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa. Päävalmentajan mukaan kilpailu paikoista oli erittäin kovaa – tällä kertaa käytettävissä olivat kaikki ulkomailla pelaavat pelaajat. Valmistavissa maaotteluissaan Suomi joutui tulemaan toimeen ilman useaa runkopelaajaansa.

– Joukkueen nimeäminen oli hikinen operaatio – tietyillä pelipaikoilla oli positiivisia ongelmia, ja hyviä pelaajia jäi joukkueen ulkopuolelle. Valinnanvaraa oli enemmän kuin aiemmilla kerroilla. Tähän vaikutti myös se, että terveystilanteemme on erittäin hyvä. Sulo Ketola on palannut pelikuntoon, mutta hän oli pitkään sivussa, ja kun muut hyökkääjät ovat onnistuneet, ei häntä otettu mukaan, Lehtola avaa.

– Punnitsimme vaihtoehtoja kaikilta mahdollisilta kanteilta. Valintoihin vaikuttivat muun muassa se, ketkä pelaajat pystyvät pelaamaan useampaa paikkaa. Neljällä avainpelaajallemme on varoitus alla (syksyn EM-karsinnoista), ja varoitustilit saattavat täyttyä kolmen ottelun kivikovassa turnauksessa. Mikäli loukkaantumisia tai sairastumisia tulee, muutokset ovat vielä mahdollisia, Lehtola jatkaa.

– Soittelin eilen pelaajille, jotka jäivät niukasti ryhmän ulkopuolelle. Heidän on tärkeää muistaa, että heissä on paljon potentiaalia kasvaa huippupelaajiksi. Kalle Huhta, Tomas Sovelius ja Tuomas Collin tulevat joukkueen mukaan kolmeksi ensimmäiseksi päiväksi. Pääsemme näin harjoittelemaan täysillä kentällisillä. Arvostan todella paljon sitä, että kolmikko tulee auttamaan joukkuettamme. Se ei ole henkisesti helpoin paikka, kun on jäänyt niukasti ryhmän ulkopuolelle.

Lue lisää https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/u17-pojat-nimetty-em-jatkokarsintaturnaukseen-2024

Myös VPS:n edustusjoukkueen liigacupin peleissä peliaikaa saanut Deng Madut valittiin varalle U18-poikien (2006) Kolmen maan turnaukseen Kroatiaan 18.-25.3.2024

Lue lisää https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/u18-pojat-nimetty-kroatian-turnaukseen

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤