VPS Junioreiden toimintatavat turvallisen harrastusympäristön varmistamiseksi
VPS-JunioritJulkaistu: 20.02.2024 13.26

VPS Junioreiden toimintatavat turvallisen harrastusympäristön varmistamiseksi

Ohjeet työntekijöille ja vapaaehtoistoimijoille

Lasten ja nuorten turvallisen harrastusympäristön rakentaminen ja turvaaminen ovat ensiarvoisen tärkeitä. Toimintatapojemme avulla huolehdimme alaikäisten koskemattomuudesta ja ehkäisemme turvallisuutta vaarantavia tapahtumia ja tekoja. Selvitämme välittömästi toiminnassa mahdollisesti ilmenevät epäilyt alaikäisen lapsen koskemattomuutta ja turvallisuutta vaarantaneista tapahtumista ja teoista. VPS Junioreiden säännöt lasten- ja nuorten kanssa työskenteleville ja vapaaehtoisille on julkaistu seuran nettisivujen materiaalipankissa.

VPS Junioreissa on käytössä toimintatapoja, jotka ennaltaehkäisevät häirintää ja kiusaamista ja mahdollistavat nopean puuttumisen kiusaamis- ja häirintätapauksissa:

  • Jokaisen työntekijän tulee esittää rikostaustaote tullessaan töihin VPS Junioreihin. Seuran työntekijä sitoutuu noudattamaan VPS Junioreiden toimintatapoja työskennellessään seurassa.
  • VPS Junioreiden vapaaehtoistoimijoiden (joukkueenjohtajat, valmentajat, huoltajat) tulee pyydettäessä allekirjoittaa suostumus, jotta seura voi pyytää henkilön rikostaustaotteen.
  • Työntekijöiden tulee suorittaa Väestöliiton Et ole yksin – verkkokoulutus. Sen suorittamista suositellaan myös vapaaehtoistoimijoille. https://www.etoleyksin.fi/verkkokoulutus/
  • VPS Junioreissa harrastaville lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen tiedotetaan vastuullisen seuratoiminnan periaatteista sekä kerrotaan yhteystiedot ja toimintatavat mahdollisissa häirintä- tai kiusaamistapauksissa.
  • VPS Junioreiden nettisivuilla on linkki lomakkeeseen, jossa voi nimettömänä kertoa mahdollisista häirintä- tai kiusaamiskokemuksista.

Toimintaohjeet työntekijöille ja vapaaehtoistoimijoille

Viestintä

Viestejä lähetetään pääsääntöisesti koko joukkueelle. Henkilökohtaisia viestejä yksittäiselle pelaajalle voi laittaa asioissa, jotka liittyvät pääasiassa jalkapalloharrastukseen ja ottelutapahtumiin. Lapsiurheiluvaiheen pelaajien osalta viestittely tapahtuu pääsääntöisesti huoltajien kautta. Mikäli valmentajalla on tarve lähettää viestejä lapsiurheiluvaiheen pelaajalle suoraan, tulee tästä informoida huoltajia etukäteen. Kaiken viestinnän tulee olla mahdollisimman avointa ja läpinäkyvää.

Pelaajakeskustelut

Pelaajakeskustelu sovitaan lapsen ja/tai hänen huoltajansa kanssa. Mikäli asia sovitaan suoraan alaikäisen kanssa, niin vanhemmalle on ilmoitettava sovittu aika ja paikka. Alaikäisen pelaajan vanhemmalle on aina taattava läsnäolomahdollisuus keskustelussa.

Peli- ja harjoitustapahtumat

Pukukopissa olevien lasten ja nuorten yksityisyys on turvattava, eikä pukukoppiin tule aikuisten mennä koputtamatta ja kysymättä. Pukukoppi on tarkoitettu vain pelaajille, huoltajille, valmentajille ja muille toimihenkilöille, ei vanhemmille. Vaatteiden vaihdon sekä pelaajien peseytymisen yhteydessä pukukopissa saa olla vain samaa sukupuolta lasten kanssa olevat toimihenkilöt.

Epäasiallisesta toiminnasta informoiminen

VPS Junioreissa työskentelevän tai vapaaehtoisena toimivan henkilön tulee informoida seuraa, mikäli havaitsee epäasiallista toimintaa, kuten häirintää tai kiusaamista.

Yhteystiedot häirintä- ja kiusaamistapauksissa:

Toiminnanjohtaja Joni Keturi, joni.keturi@vpsjuniorit.fi, 0442612000

Seurakoordinaattori Krista Mäenpää, krista@vpsjuniorit.fi, 0504349750

Osoite lomakkeeseen, jonka kautta on mahdollista informoida kiusaamis- tai häirintätapauksista myös nimettömänä: https://www.vpsjuniorit.fi/lomakkeet/9545/kerro-meille-jos-kohtaat-epaasiallista-kaytosta-seurassamme

Osoite Palloliiton Whistleblower-kanavalle https://www.palloliitto.fi/palloliiton-whistleblow...

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤