VPS P12 neljänneksi Huuhkajaliigassa
VPS-JunioritJulkaistu: 18.02.2024 22.53

Huuhkajaliiga Pojat -2012 (11.-13.2)

Eerikkilään lähdettiin VPS Junioreiden uusilla minibusseilla lauantai-iltapäivänä 14 pelaajan ja 5 aikuisen voimin. Otimme mukaan 12 Vepsun pelaajaa ja kaksi pelaajaa I-JBK:sta edustamaan meidän seurayhteisöämme turnauksessa. Me saavuimme Eerikkilään lauantai-iltana hyvissä ajoin, ja aikaa oli ryhmäytymiselle, joka tällä kertaa oli Huuhkaja-aiheinen tietovisa. Tietovisan jälkeen mentiin iltapalalle ja nukkumaan, jota ennen me joukkueen kanssa yhdessä sovittiin, että koko turnauksen ajan meidän tavoitteemme on olla parhaiten levännyt, syönyt, ja käyttäytynyt joukkue Eerikkilässä.

Sunnuntai alkoi aamupalalla ja aamukävelyllä Eerikkilän upeassa luonnossa. Kävelyn jälkeen meillä oli ensimmäinen turnauspalaveri. Me käytiin läpi turnauksen teemat, jotka olivat: kaksinkamppailut, kuljettaminen, ja laukaukset. Halusimme voittaa paljon kaksinkamppailuita, kuljettaa palloa kun siihen on tila ja hyöty, laukoa kun on hyvä paikka ja uskaltaa blokata vastustajan laukauksia. Näissä asioissa halusimme olla joukkueena ja yksilöinä parempia kuin vastustajat.

Palaverin jälkeen suunnattiin jalkapallohalliin, siellä odotti neljä testiä: nopeus, kevennyshyppy, suunnanmuutos juoksu ja suunnanmuutos pallo. Testit antavat meille infoa missä vaiheessa jokainen menee yksilöinä eri ominaisuuksissa, ja olemmeko me testeissä valtakunnallisesti millä tasolla joukkueena verrattuna muihin seuroihin.

Testien jälkeen nopea välipala pukuhuoneessa ja kohti ensimmäistä ottelua. Vastaan asettui Espoon FC Honka. Peliä ennen muistutus pelaajille turnauksen teemoista ja siitä, että jokainen 20-minuuttinen puoliaika toimisi omana ottelunaan, joten yhdestä ottelusta on mahdollista napata yhteensä 6 pistettä. Kaikki 6 pistettä otettiinkin ekasta vastustajasta hienoilla peleillä! Maalintekijöinä toimivat Damian ja Toto, sekä I-JBK:n vahvistukset Melwin ja Walter 2 maalia mieheen.

Onnistuneen Honka pelin jälkeen siirryttiin päivälliselle, josta mentiin täyttämään MyEway sovelluksessa kyselyitä seuraavista aiheista: koetut pelitaidot, motivaatioilmasto, tavoiteorientaatio, valmentajan palaute & vuorovaikutus. Kyselyt antavat meille hyödyllistä tietoa pojista ja koko joukkueesta tärkeistä henkisen puolen asioista.

Kyselyiden jälkeen suuntasimme vielä päivän viimeisen kerran kohti jalkapallohallia kohtaamaan Tampereen Ilveksen. Voitimme ensimmäisen puoliajan 2-0 Alpon ja Damianin maaleilla, mutta toisella puoliajalla meidän sitkeän joukkueen energiatasot loppuivat kuin seinään ja hävisimme 4-1, ottelun ainoan maalin teki Valtteri.

Päivän saldona 9 pistettä, fyysiset testit, kyselyt, ja paljon oppia! Erittäin raskas päivä, ja hyvä että tultiin päivää aikaisemmin paikalle.

Maanantai alkoi kohtaamalla Kuopiosta KUPS. Hyvistä maalipaikoista huolimatta jäimme molemmilla puoliajoilla tasapeleihin 0-0 ja toisessa 1-1. Otteluiden ainoan maalin teki Melwin. Laukauksia kertyi meille yhteensä 15, vastustaja päästettiin laukomaan vain neljästi.

KUPS pelin jälkeen pääsimme hyödyntämään Eerikkilän hienoja puitteita ja pitämään videopalaverin. Videopalaverissa kävimme läpi edellisen päivän pelien klippejä turnauksen teemoihin liittyen ja tärkeitä oppeja missä onnistuttiin ja missä meillä on vielä kehitettävää.

Seuraavaksi kohtasimme Oulusta OLS:in. Ensimmäisella puoliajalla vastustaja sai rangaistuspotkun ja me saimme ottelussa myöhemmin vielä punaisen kortin. Molemmat tuomiot olivat vähintäänkin kyseenalaisia, mutta näin käy joskus jalkapallossa! Pojat näyttivät hienosti asenteen toisella puoliajalle ja voittivat toisen ottelun 2-0, Toton ja Melwinin maaleilla.

Illan kolmannessa ja viimeisessä ottelussa kohtasimme Helsingistä HJK:n. Ottelu oli erittäin vauhdikas, ja aloitimme ensimmäisen puoliajan todella vahvasti luomalla muutaman hyvän maalipaikan. Hävisimme ekan puoliajan 2-0, mutta sinnittelimme toisesta puoliajasta 0-0 tasapelin. Hieno peliesitys joukkuetta vastaan, joka ei hävinnyt koko turnauksessa kertaakaan.

HJK pelin jälkeen pojat menivät ansaitusti nauttimaan saunasta ja rohkeimmat pulahtivat avantoon.

Tiistaina jäljellä oli vielä 2 peliä: JJK ja SJK.

Ensimmäinen puoliaika JJK:ta vastaan alkoi hienosti Alpon ja Lennin maaleilla. Valitettavasti päästimme JJK:n takaisin peliin mukaan ja ensimmäinen puoliaika päättyi 2-2. Toisella puoliajalla emme toistaneet samaa virhettä vaan voitimme ottelun 3-0, Toto yhdellä ja JJK:n kahdella omalla maalilla.

Ennen viimeistä peliä tilanne ei voinut olla jännittävämpi. Olimme tasapisteissä SJK:n kanssa, jäljessä vain maalieron takia. Voittajalle olisi tarjolla turnauksen kolmas paikka (Ilveksen ja HJK:n kanssa) marraskuun kansainvälisestä turnauksesta joka pelataan myös Eerikkilässä. Ensimmäinen Pohjanmaan derby päättyi 1-0 tappioon ja toisella puoliajalla tarvitsisimme 2-0 voiton napatakseen kolmannen sijan. Valitettavasti voitimme toisen puoliajan vain 1-0 Eelin upealla kaukolaukaukselle, ja jäimme maalin päähän KV-turnauksesta.

Turnauksesta jäi käteen upea kokemus, paljon oppia, ja turnauksen teemojen mukaisesti voitettuja kaksinkamppailuita, hienoja kuljetuksia, laukauksia ja hyökkäyksiä, rohkeita blokkeja, 22 pistettä ja paikka syksyn ylemmästä loppusarjasta.

Paluumatkalla tunnelma bussissa oli korkealla ansaittun pizzabuffetin jälkeen.

Hieno turnaus pojilta, ja toivottavasti näkemällä millä tasolla muut Suomen huippujoukkueet ovat se motivoi poikia harjoittelemaan vielä enemmän Vaasassa!

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi