Yhteistyöllä Eerikkilään
VPS-JunioritJulkaistu: 07.02.2024 19.31

Yhteistyöllä Eerikkilään

Helmariliiga T4-T5 alkusarja 2011 syntyneillä tytöillä 4-6.2.2024

Vaasan seudun tyttöpelaajat kerättiin yhteen, kun VPS sai paikan tason T4-T5 Helmariliigaan Palloliiton pisteytettyä seurat seuraavin kriteerein:

1. Seuran laatujärjestelmän tasoluokitus (60%)
2. Kilpailumenestys 13–14-vuotiaiden ylimmillä sarjatasoilla 2021–2023 (40%)

VPS Juniorit on yksi seitsemästä seurasta, joka valittiin sekä tyttöjen että poikien valtakunnalliseen toimintaan. VPS Juniorit osallistuu toimintaan yhteistyöseurojen kanssa, mikä mahdollistaa seurayhteisön pelaajille osallistumisen laadukkaaseen toimintaan yli joukkuerajojen.

Alueen seurat pitivät palaveria ja päättivät yhdessä muodostaa VPS:n väreissä joukkueen ja lähtivät mittaamaan tasoaan eerikkilän futispyhättöön. Yhteistyöseurat VPS, FC Sport, WFA ja Laihian Luja nimittivät joukkueeseen taitavat pelaajat seuroistaan ja kahdella pikkubussilla lähdettiin vertaamaan Vaasan seudun tasoa ikäluokan muihin huippujoukkueisiin. Bussimatkalla odotukset pidettiin maltillisina, mukana oltiin ensimmäistä kertaa eikä joukkue ehtinyt käytännössä lainkaan harjoitella yhdessä ennen Eerikkilää.


Pelit lähtivät kuitenkin sujumaan kovalla taistelutahdolla ja aggressiivisella pelillä vallan mainiosti. Välillä oli tuuriakin kun vastustajat vyöryttivät hyökkäyksiä kohti mustavalkoraitojen maalia. Joukkueen erinomaiset maalivahdit Amanda ja Sofia pitivät kuitenkin hyvin pintansa ja loivat aina mahdollisuuden ennakkosuosikkien yllättämiseen.


Turnauksen edetässä joukkueen peli kehittyi ja niin pelaajat kuin valmentajatkin tulivat tutuiksi toisilleen. Välillä rajaviivalla viittilöivät niin Toni kuin Mikakin, kun taas Annika piti huolen korkeasta tasosta kaikessa tekemisessä. Analytiikkapuolella Joni ja Toffe tuottivat klippejä, joita joukkueen kanssa käytiin keskustellen pelaajien kanssa läpi.


Reissussa saatiin lopulta paljon futista, uusia kavereita ja myös muutama kova päänahka kun kaksiosaisissa peleissä saatiin voittoja todella kovista joukkueista. Niin HJK, VJS, Kups kuin EPS joutuivat antautumaan vaikka todella kovaa pelasivat. Rehellisyyden nimissä kaksiosaisissa otteluissa HJK ja VJS kyllä toisen pelin veivät.


Kokemus Suomen kenties kovatasoisimmassa tyttöjen turnauksessa 2011 ikäluokalle oli upea ja toi taas uutta motivaatiota omaan arkeen. Seurojen välille on myös luotu uutta pohjaa yhteistyön mahdollistamiseksi arjessa ja nyt on vain aikuisten tehtävä mahdollistaa lapsille entistä paremmat mahdollisuudet kehittyä futiksessa.

Mika Filander, Laihian Luja


Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤