Aniis Machaal U16 maajoukkueeseen
Julkaistu: 20.09.2022 13.08

Aniis Machaal U16 maajoukkueeseen

VPS Junioreiden Aniis Machaal valittiin U16 maajoukkueeseen, joka kohtaa Pohjois-Irlannin ja Viron lokakuussa Eerikkilässä. Lisäksi Aleksi Effati valittiin ryhmään, josta joukkuetta tarvittaessa täydennetään.


U16-pojat (2007 ja myöhemmin syntyneet) isännöi kolmen maan turnausta lokakuun alussa, kun Pohjois-Irlanti sekä Viro saapuvat Minihuuhkajien vastustajiksi. Suomen edelliset maaottelut ovat elokuulta, jolloin Minihuuhkajat pelasi tuplamaaottelun Ruotsia vastaan – kuten tuolloin, myös tulevissa peleissä on mukana muutamia debytantteja.

– Ikäluokka aloitti aluetoiminnan elokuussa 2021, ja se jatkuu tulevaan joulukuuhun asti. Noin 70 alueleirillä on ollut mukana 458 pelaajaa 75 eri seurasta, joten olemme nähneet suuren määrän pelaajia. Haluamme antaa mahdollisimman monelle pelaajalle maajoukkuekokemuksen, ja 36 eri pelaajaa on esiintynyt maajoukkueessa ennen lokakuun pelejä, päävalmentaja Kai Nyyssönen avaa.

– Edellisissä tapahtumissa on ollut monia onnistujia. Se, ettei paikkaa joukkueessa tullut tällä kertaa, ei tarkoita epäonnistumista tai putoamista listoilta. Mahdollisuuksien antaminen mahdollisimman monelle pelaajalle kuuluu asiaan ensimmäisen vuoden aikana, Nyyssönen jatkaa.

– Pohjois-Irlantia ja Viroa vastaan on eri avauskokoonpanot, ja jokainen pelaaja saa toiseen otteluun avauspaikan, mikäli on kunnossa. Odotan pelejä innolla – on hienoa päästä pelaamaan kaksi maaottelua, ja vieläpä kotona Eerikkilässä.

Lokakuun maajoukkuetapahtuma on ikäluokalle vuoden toiseksi viimeinen. Niin ikään Eerikkilässä joulukuussa järjestettävä alueturnaus tarjoaa pelaajille uuden näyttöpaikan.

– Sitä ennen järjestetään ikäluokan Kai Pahlman -lopputurnaus, jota tulemme seuraamaan tiiviisti. Vuosi on ollut hieno, ja tulevat tapahtumat takaavat sille hienon päätöksen. Tiedän, että moni pelaaja on pettynyt siitä, että maajoukkuekutsua ei vielä tullut – on kuitenkin tärkeää muistaa, että pelaajapolku on tässä iässä vasta alussa. Nyt mitataan sitä, kuka on valmis tekemään töitä kehityksensä eteen.

Suomen ottelut:
Ti 4.10. klo 18:00 Suomi – Pohjois-Irlanti, Eerikkilä (Jari Litmanen Areena)
Pe 7.10. klo 11:00 Viro – Suomi, Eerikkilä (Jari Litmanen Areena)

Jari Litmanen Areenalla to 6.10. pelattava Pohjois-Irlanti – Viro näkyy niin ikään suorana Palloliiton YouTube-kanavalla. Kello 12:00 alkavassa ottelussa ei ole selostusta.

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa):
Mitja Haapanen HJK mv
Ukko Happonen PKKU mv (ToTe, TuPS)
Osku Maukonen FC Lahti mv (FC Reipas)
Sonosi Daldum KuPS
Peetu Harden HJK
Lassi Harju SJK-j. (FC Seinäjoki, Seinäjoen Sisu)
Oskari Inkeroinen FC Inter (Auran Palokunnan Urheilijat)
Jere Kari HJK (PPJ)
Sulo Ketola P-Iirot (FC Rauma)
Taavi Koukkumäki FC Honka (GrIFK, EPS, EBK)
Adam Le Goff-Conan HJK
Aniis Machaal VPS J
Toivo Mero HJK (HPS)
Maxim Nazari FC Honka (EPS)
Djoully Nzoko FC Inter (TPS)
Elohim Nzoko FC Inter
Otso-Pekka Parkkila OLS
Santeri Romppanen PKKU (KP-75, ToTe)
Adiche Sabwele FC Honka (EsPa)
Matias Siltanen KuPS
Eemil Tanninen JIPPO-j (FC POGOSTA)
Eetu Turkki Ilves
David Weiss PKKU

Teksti: palloliitto.fi

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤