Urheilujohtajan terveiset omatoimiharjoittelijoille
17.3.2020 19:21 Uutiset / VPS Juniorit

Ajatuksia ja ohjeita omatoimisen harjoittelun hyödyistä pelaajille ja vanhemmille

Ajatuksia ja ohjeita omatoimisen harjoittelun hyödyistä nyt tämän poikkeuksellisen tilan takia. Toki omatoiminen harjoittelu joukkueharjoittelun palauduttua normaaliin on hyödyllistä omien tavoitteiden / unelmien / määränpään saavuttamiseen.

Miksi?

Omatoimisessa palloharjoittelussa toistomäärät ovat suuria, mikä tukee pelaajien erilaisten ominaisuuksien automatisoitumista (pallonhallitseminen, kuljettaminen, syöttäminen, pääpeli, potkutekniikka yms.).

Liikkuvuus, lihaskunto ja muu fyysinen harjoittelu edesauttavat pelaajia valmiuteen normaalin joukkuetoiminnan uudelleen aloittamiseen, kuten myös terveyden ylläpitämiseen.

Kuinka paljon?

Koska valtaosa koulutoiminnasta on myös nyt tauolla, olisi tärkeää varmistaa päivittäin liikunnan määrä.

Omatoimisen harjoittelun avulla pelaajat saavat varmistettua että liikuntaa tulee päivä- ja viikkotasolla riittävästi. Joukkueharjoittelussa ollut viikkorytmitys on hyvä pitää yllä, jolloin aikaisemmin saavutetut fyysiset ominaisuudet pysyvät vähintään samalla tasolla. Toki mitä enemmän omatoimista harjoittelua - sitä hyödyllisempää se on sekä itselle että joukkueelle.

Kenen kanssa?

Nyt on hyvä aika perheen yhteiseen ajanviettoon liikunnan kautta!

Missä?

Mielikuvitusta on nyt hyvä käyttää, koska julkiset liikuntapaikat ovat suljettuina. Luonnossa, lähikentillä, puistoissa, kotipihassa, kotona, autotallissajne.

Milloin?

Koulujen sulkeutumisen takia on hyvä miettiä päivärytmityksen ylläpitämistä.

Kannattaa huomioida myös riittävän levon ja ravinnon saanti, jotta omatoimisuudesta saadaan hyvä hyöty. Flunssaisena ei kannata harjoitella.

Mitä?

Valmentajat ovat jakaneet ohjeita, joita kannattaa noudattaa. Ikäryhmien välillä on varmasti eroja, mutta yleisesti voisi sanoa että liikkuvuus, lihaskunto ja fyysistä suorituskykyä ylläpitävät-, sekä taito-ominaisuuksia kehittävät harjoitukset ovat hyviä.

Oikeiden liikemallien toistaminen on tärkeää ja siksi kannattaa kysyä valmentajilta, jos jokin harjoite mietityttää.

VIESTI VANHEMMILLE

Omatoimisen harjoittelun tukemisen ohjeita vanhemmille

Tämän poikkeuksellisen tilan vallitessa on nyt tärkeää, että ME kaikki yhdessä pyrimme ylläpitämään pelaajiemme intohimoa, jo hankittuja lajitaitoja ja huolehdimme riittävästä liikunnan määrästä terveyden ylläpitämiseksi.

Muutama ajatus mitä ja miten TE vanhemmat voitte tukea lasten omatoimisen harjoittelun aktiivisuutta. Samalla voitte haastaa myös itsenne liikkumaan.

  • Innostuksen ja motivaation säilyttämiseksi on hyvä tarjota monipuolista liikkumista turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä
  • Vanhemman innostus tarttuu, eläydy ja innostu myös itse
  • Uskokaa ja rohkaiskaa lapsianne. Lapset tykkäävät haasteista ja haluavat kehittyä
  • Ole esikuvana ja tue lapsesi kykyä oppia
  • Liikkumisen perustaidot ja lajitaidot kehittyvät runsaalla ja monipuolisella harjoittelulla

NAUTTIKAA,HIKOILKAA JA KEHITTYKÄÄ!

Janne Lindberg

Urheilujohtaja

VPS Juniorit


   
Lisää uutisia
VPS-Juniorit
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Kategoriat