VPS P06 upeasti seitsemänneksi epävirallisessa SM-lopputurnauksessa
6.8.2019 16:21 Uutiset / VPS Juniorit

SPL – P13 Taso 1 lopputurnaus Vantaalla

VPS-j P06 joukkue oli kevään mittaan karsinut Puolen Suomen Liigassa paikasta Palloliiton lopputurnaukseen. Paikka saavutettiin ja lopputurnaus käytiin Vantaalla VJS:n isännöimänä 3.-4.8.2019. Paikalle saapui 16 Suomen parasta P13-joukkuetta, joten odotettavissa oli kovatasoinen turnaus ja mahtavia kokemuksia. Alkusarjassa oli kolme peliä, joiden perusteella kaksi parasta jatkoivat taistelemaan sijoista 1-8. VPS:n lohkossa vastustajina olivat Ilves, KäPa ja FC Espoo.

VPS onnistui voittamaan sekä FC Espoon, että hurjan taistelun jälkeen myös KäPan. Varsinkin KäPan päänahka oli erittäin mieluisa ja ottelun viime minuutit olivat todellista pohjalaista taistelua. Pillin soidessa voitto maistui erittäin makealle – myös vanhemmista, joista osa ei huhujen mukaan pystynyt katsomaan peliä loppuun. Futista parhaimmillaan! Vastuuvalmentaja Altti Eerola kehuikin, että pojat kestivät paineet koko turnauksen ajan ja nojasivat omaan pelitapaansa tunnollisesti läpi koko turnauksen. Ilvekselle taivuttiin 3-0, mutta Eerola kommentoi poikien päässeen hyvin peliin mukaan etenkin toisella puoliajalla – maalipaikkojakin saatiin luotua. Alkulohkon sijoitus oli upeasti toinen Ilveksen jälkeen.

Lauantai-iltana vastaan asettui vielä HJK, kun pelattiin pääsystä neljän parhaan joukkoon. HJK oli tällä kertaa reippaasti parempi voittaen 5-0, mutta pojat eivät luovuttaneet missään vaiheessa. Upea piirre, koska peli ei ole loppu ennen kuin pilli viheltää. Sunnuntai-aamuna oli TPS:n vuoro asettua vastustajaksi. Eerola sanoi tämän olleen joukkueen heikoin esitys turnauksessa, mutta on tyypillistä, että yksi peli on heikompi pitkissä turnauksissa. VPS:llä se osui tähän hetkeen.

Viimeisessä pelissä pelattiin sijoista 7-8, joka sekin on vallan upea saavutus. Vastaan asettui Ajax, jota vastaan pojilla oli jo jonkin verran aikaisempaa kokemusta. Siitä huolimatta tai ehkä sen takia, alku oli erittäin tahmeaa. VPS oli ensimmäisen puoliajan jälkeen tappiolla 3-1, mutta toiselle puoliajalle saapui uudistunut porukka. Taistelutahto nousi esiin ja veri oli kuohahtanut. Vepsu nousi 4-3 voittoon ja näin ollen loppusijoitus turnauksessa oli mahtavasti 7.! Tähän oltiin enemmän kuin tyytyväisiä.

Eerola summaa turnauksen sanomalla, että taso oli kova, mutta oli hienoa nähdä, että pelaajat osasivat ratkaista ongelmia kentällä hyvällä tasolla. Oppeja jatkoa varten saatiin myös. Erityisen tyytyväinen hän oli puolustuspelin onnistumiseen ja näki pojissa valtavan kehityksen tapahtuneen vuoden aikana. Suurin osa vastustajan maaleista tuli erikoistilanteissa, joten niiden hoitamista täytyy miettiä huolellisesti.

Kaiken kaikkiaan turnaus tarjosi kaikkea mitä futis parhaimmillaan voi tarjota: jännitystä, työtä, yllätyksiä, iloa, vähän pettymyksiäkin – kiitos kaikille mukana olleille! Lisäksi erityiskiitokset Jylhän Leenalle ammattimaisista turnausjärjestelyistä sekä Antilan Karille kattavasta huollosta turnauksen aikana.

Alla kuvia VPS P06-joukkueen lopputurnauksesta ja PSL-peleistä, joissa onnistuminen toi joukkueelle paikan 1-tason lopputurnaukseen   
Lisää uutisia
VPS-Juniorit
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat