Henri Sillanpää ja VPS Juniorit pitkään jatkosopimukseen
14.10.2018 12:48 Uutiset / VPS Juniorit

Valmentaja Henri Sillanpää ja VPS Juniorit ovat tehneet kolmivuotisen jatkosopimuksen

Seurassa niin maalivahtivalmennusta kuin kahta ikäluokkaakin vastuuvalmentajana luotsaava Sillanpää oli hyvillään, että pitkä jatkopahvi syntyi. Edellinen kolmivuotissopimus olisi päättynyt kuluvaan kauteen.

- Hienoa, että luottoa löytyy ja saa jatkaa. Kolme vuotta on siinä mielessä hyvä, että vuodet vierivät nopeasti ja junioripuolella asioita pitää kuitenkin tehdä hyvin pitkäjänteisesti. Tuossa ajassa pystyy jo vaikuttamaan selkeämmin asioihin, Sillanpää kommentoi. Sillanpää on saavuttanut valmentamiensa ikäluokkien (-05-pojat ja -07-pojat) kanssa niin pelillistä kehitystä kuin tuloksellista menestystäkin. Viimeisimpänä osoituksena oli ”nollavitosten” Puolen Suomen Liigan voitto puhtaalla pelillä.

- Tasollisesti pojat ovat menneet huikeasti eteenpäin. Puolen Suomen Liiga oli vain yksi osoitus siitä. Kaikki kunnia pojille, he ovat sen työn tehneet. Minä annan vain työkaluja. Molemmissa ikäluokissa on myös erinomaiset taustat ja on ilo ja kunnia toimia näiden joukkueiden kanssa, Sillanpää sanaili.

- Ryhmissä on mahtavia poikia. He ovat innostuneita ja he tulevat treeneihin hyvällä asenteella tekemään töitä. Pelaajia on määrällisesti paljon, mikä tuo haasteita suunnitteluun, mutta kertoo samalla, että jotain teemme oikein, kun pojat viihtyvät joukkueessa. Silloin se aikakin menee kuin siivillä, kun joukkueella on yhdessä kivaa. Oikein antoisaa on ollut.

Junioripuolella tuntuu olevan imua tällä hetkellä muutenkin. VPS on alueen suurin seura 710 lisenssipelaajallaan ja Sillanpää näkeekin, että seuran kehityskäyrä on nouseva.

- Olemme menossa hyvään suuntaan. Seurassa on hyviä valmentajia, jotka ovat kehittäneet ja kouluttaneet itseään. Lisäki Jose (urheilujohtaja Janne Lindberg) on ollut mukana nyt vuoden ja seurassa on työstetty yhteistä linjaa entistä vahvemmaksi. Toimintaa on viety myös lähemmäs edustuksen toimintatapoja.

- Itse näen, että pelitavan pitää olla sellainen, että se opettaa lasta parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi ilmapiirin pitää olla kannustava ja positiivinen, jotta lapset ja nuoret uskaltavat yrittää, epäonnistua ja onnistua. Koen, että myös pelillinen taso on noussut seuran junnupuolella paljon.

Maalivahtivalmennuspuolella Sillanpää näkee enemmän käyttämätöntä potentiaalia. Maalivahtivalmennuksen rakenteita on vasta viimeisen vuoden aikana saatu kuntoon ja niitä pyritään petraamaan entisestään.

- Maalivahtipuolelle saimme tällä kaudella vihdoin enemmän toimijoita ja saimme homman kunnolla alkuun. Meitä on tiimissä ollut nyt itseni lisäksi Mikko Salmelainen ja Kasper Genas. Janne Henriksson oli myös suuressa roolissa starttaamassa toimintaa, mutta hän on jäänyt työkiireiden takia nyt vähän sivummalle.

Maalivahtivalmennusta järjestetään seurassa aina 2007-syntyneille ja siitä vanhemmille. Veskareille järjestetään omia ekstratreenejä.

- Tarkoitus on saada tarjottua seuran maalivahdeille säännöllisesti tarpeeksi laadukasta toimintaa. On karkoitettu paljonko meillä on maalivahteja ja jos niitä ei joissain ikäluokissa ole, pyritty löytämään syitä sille, miksi ei. Nyt työn alla ovat tarkat suunnitelmat mitä tehdään missäkin iässä. Tärkeä näkökulma on kuitenkin se, että maalivahtivalmennusta tulisi tehdä osana joukkuetreenejä.

- Nykyjalkapallo on paljon muutakin kuin pallon kiinni ottamista. Joku voi innostua hommasta myöhemmin ja monesti näin käykin. Vastaavasti joku on voinut olla maalivahti nuorempana, mutta ei halua enää jatkaa sillä tontilla, kun siirrytään esimerkiksi isoihin maaleihin.

- Suurin kysymys on miten huomioimme maalivahdit joukkueharjoituksissa. Esimerkiksi pelin avaamista voi harjoitella joukkueen kanssa. Valmennuskoulutuksissakin nykyään painotetaan sitä, että maalivahdit tulisi huomioida paremmin osana joukkuetta ja sen harjoittelua.

- Isossa kuvassa voisi siis sanoa, että maalivahtipuoli on seurassa vielä vaiheessa, mutta tulevaisuus näyttää hyvältä. Toivottavasti pääsemme jatkamaan tällä samalla tiimillä ja saamme tuotettua mahdollisimman hyvin maalivahteja pitkällä tähtäimellä aina edustukseen saakka. Seurassa on hyvin lahjakkaitakin maalivahteja. Sillanpään työnkuva on ollut valmennuksellisesti hyvin monipuolinen. Aamun jalkapalloakatemiatreeneistä tie on käynyt edustuksen harjoituksiin. Sen jälkeen on ollut vapaata ennen VPS J Akatemian, sekä omien ikäluokkien treenejä. Sillanpää haluaakin olla laajasti mukana kehittämässä ja viemässä sekä seuraa, että itseään valmentajana eteenpäin.

- Olen kouluttanut itseäni ensin lasten ja nuorten valmennuksessa. Viime vuonna suoritin UEFA A- maalivahtivalmentajakoulutuksen. Nyt on ollut hiljaisempaa, mutta pian olisi tarkoitus jatkaa joukkuepuolella A-valmentajatutkintoa kohti. Tarkoitus on kehittää itseäni monipuolisesti, koska sekä joukkue-, että maalivahtivalmennus kiinnostaa. Nyt on ollut hienoa, kun on saanut tehdä molempia. Aamupäivät ovat olleet maalivahtivalmennuspainotteisia ja iltaisin on ollut enemmän sitten joukkuevalmennusta, Sillanpää pohti.

Sillanpään sopimuksen myötä VPS Junioreiden ensi kauden valmennus alkaa olla lähes valmis. Seuran 03-syntyneitä poikia ja B-junioreita kuluneella kaudella valmentanut Sami Rintanen ei jatka seurassa, joten yksi vastuuvalmentajasopimus tullaan vielä julkaisemaan. VPS Juniorit kiittää Rintasta kuluneista vuosista ja toivottaa hyvää jatkoa uusien haasteiden pariin!


   
Lisää uutisia
VPS-Juniorit
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat