Kausi 2023 paketissa
Julkaistu: 17.10.2023 12.54

Kausi 2023 paketissa

Joukkueen kausi on seuran päättäjäisiä vailla paketissa. Pojat ja toimihenkilöt pitävät nyt parin viikon tauon ja marraskuussa alkaakin jo uusi kausi.

Niinkuin urheiluun yleensä, syyskauteenkin mahtui paljon iloa, onnistumisia ja voittoja. Toki myös tappioita, surua ja epäonnistumisia. Kaikista otetaan kuitenkin oppia ja kasvetaan niin yksilöinä kuin joukkueenakin.

Syksyn pelit pelattiin samoissa sarjoissa kun kevätkierrokset, ja näin saatiin kaikille myös syksyllä oman tason pelejä mahdollismman paljon. Kolmosessa sijoitus syyskierrosten jälkeen oli neljäs, kakkosessa seitsemäs ja ykkösessä kolmas. Kauden aikana pelattiin yhteensä 58 sarjapeliä.


Syksyllä päästiin vihdoin kauden päätapahtumaan kun joukkue matkasi Helsinkiin Pingviini cuppiin Osallistuimme kilpa-, haaste- ja harrastesarjoihin. Pelit olivat todella kovatasoisia, sillä mukana oli vahvoja joukkueita pääkaupunkiseudulta ja mukana oli myös ulkomaalaisia seuroja. Kotiin toimme kilpasarjasta kultaa, haastesarjasta sijan 13 ja harrastesarjasta pronssia. Kilpasarjan finaalissa kaatui virolainen JK Tabasalu maalein 1-0.


Loppukausi oli myös todella positiivinen pelaajamäärän suhteen, kun saimme useamman uuden pelaajan riveihin. Ensimmäisen kerran tämän joukkueen historiassa meni 40 pelaajan rajapyykki rikki.

Harjoittelussa koko kauden kestäviä teemoja olivat täysillä tekeminen ja pelille heittäytyminen. Talvella ja keväällä pääteemoina olivat 1v1 hyökkäys ja puolustus. Kauden edetessä mukaan tuotiin 2-3 pelaajan yhteistyö hyökätessä ja puolustaessa sekä vartiointi ja päätöksenteko pallollisena. Kesätauon jälkeen otettiin uusina teemoina maalinteko, murtautuminen.

Kauden aikana järjestettiin 154 harjoitustapahtumaan ja jälleen voidaan sanoa, että joukkueen taustat oli niin timanttisessa kunnossa, että emme joutuneet perumaan yhtäkään harjoitusta valmentajien esteiden takia.

Vastuuvalmentaja Valtteri kommentoi mennyttä kautta näillä sanoilla:

Talvella, kun hommat lähti käyntiin saatiin hyvä pöhinä päälle treeneissä. Keväällä sarjat lähtivät käyntiin ja pelejä oli runsaasti. Pelasimme kolmessa eri sarjassa P12 Ykkösessä, Kakkosessa ja Kolmosessa. Sarjakokonaisuus oli mielestäni sopiva ja oli hienoa nähdä, että pelaaminen kehittyi kevätkierrokselta syksylle. Sarjojen päättymisen jälkeen ennen syyslomaa jatkoimme treenaamista otimme jo vähän pieniä askeleita 11v11-maailmaan. Treeneissä oli tosi hyvä meininki ja pelaajamääräkin meni ylöspäin. Tästä on hyvä jatkaa pienen tauon jälkeen.

On ollut hienoa päästä koutsaamaan tähän joukkueeseen. Ryhmässä on hyvä henki sekä pelaajilla, että toimihenkilötiimillä. Innolla odotan jo ensi kautta!


Joukkue kiittää kaikkia jotka ovat olleet mahdollistamassa poikien harrastamista, oppimista ja kasvamista joukkueessa yksilöinä sekä tiimipelaajina.

Seuran uusimmat

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤