2x Fc Kuffen
Julkaistu: 01.04.2023 20.09

Fc Kuffenin kanssa sovittiin kaksi harjoituspeliä, toinen meidän harjoitusvuorolle ja toinen Kuffenin.

Ensimmäinen peli Fennia areenassa alkoi meidän puolesta vähän liian rauhallisella menolla ja Kuffen otti pelin haltuun heti alussa. Vähän oltiin liian varovaisia pallon kanssa sekä pallottomana. Kuffen aloitti maalitehtailun aika nopeasti, kun isolla Fennian kentällä he saivat liikaa tilaa boxin tuntumasta ja pääsivät helposti laukaisupaikoille.
Ensimmäinen puoliaika oli Kuffen vs maalivahti taistelua ja kun antaa vastustajan laukoa paljon, tulee yleensä maalejakin.

Tauolla Valtteri yritti luoda uskoa poikiin ja taisteluilme parani toiselle puoliajalle. Ruvettiin saamaan paremmin palloa vastustajan maalia kohti ja päästiin muutamaan otteeseen laadukkaisiin maalipaikkoihin. Kuffen kuitenkin jatkoi kovaa prässipeliä ja menetettiin pallo liian usein vaarallisissa paikoissa joista Kuffen rokotti vielä usemman kerran. Tilanteenvaihtoihin reagointi oli hidasta, joten peli päättyi selvin numeroin vastustajalle.
Näin vastuuvalmentaja Valtteri kommentoi peliä:

Kuffen oli pelin alusta asti aktiivisempi ja saivat muutenkin hyvän alun otteluun. He tekivät meidän pelaamisestamme hyvin vaikeaa. Ottelun puoliajalla kävimme joukkueen kanssa läpi ensimmäistä puoliaikaa ja, miten voisimme haastaa Kuffenia toisella puoliskolla. Päätimme, että teemme paljon enemmän töitä toisella puoliajalla. Sovimme myös, että reagoimme joukkueena pallonmenenetyksiin nopeammin ja annamme tukea omille joukkuekavereille ahkerammin. Toisen puoliajan alku näytti jo aivan erilaiselta ja saimme luotua pari hyökkäystäkin. Kuffen kuitenkin sai maalin ja ottivat ottelun ohjat takaisin käsiinsä. Ei auta kuin jatkaa harjoittelua entistäkin kovemmin!

Toinen peli pelattiin eri peliryhmillä ja Botniahallin lämpöisissä olosuhteissa. Peliajaksi sovittiin sama 2x35min kuin tiistainakin.
Botniahallissa on vähän pienempi kenttä ja se toi mukanaan todella intensiivisen 70 minuuttisen.
Kuffen aloitti todella lennokkaasti pelin kun se pääsi iskemään ihan pelin alussa maalin todella painavalla laukauksella.
Sitä ei jääty meidän leirissä paljoa murehtimaan koska ei keritty pelata kuin muutama minuutti ja peli oli meille 2-1.
Peli rauhoittui maalien suhteen mutta tapahtumia riitti. Laukauksia tuli jatkuvalla syötöllä molempiin päihin, meillä hyvin boxin sisältä, Kuffenilla pikkasen kauempaa. Tauolle mentiin meidän 2-1 johdossa.

Paljon piti tänään töitä tehdä maalien eteen toisella puoliajalla mutta pari kertaa heilutettiin vielä Kuffenin verkkoa.
Laukauksia tuli paljon, mutta pikkasen liikaa hätäilyä boxissa ja suurin osa laukauksista meni suoraan maalivahtia päin, tolppaan tai ylärimaan.
Ihan pelin loppu sekunneilla Kuffen pääsi vielä kaventamaan lukemat 4-2, ja se jäi myös lopputulokseksi.
Vastuuvalmentaja Valtterin kommentit perjantain pelistä:

Kuffen sai ottelun alkuhetkillä paineen meidän päähämme ja palkinnoksi saivat maalin. Olen tyytyväinen siihen, ettei meidän pelaajamme lannistuneet nopeasta takaiskusta, vaan vastasivat nopeasti maalilla ja melkein heti perään toisella. Ottelu oli aika hyvin meidän hallinnassamme ja saimme luotua paljon hyviäkin maalipaikkoja, mutta vain osan onnistuimme hyödyntämään. Pelikenttä oli hiukan normaalia pienempi, mikä tarjosi hyvää haastetta siihen, kuinka kykenemme ahtaalla pelaamaan. Pallollinen pelaaminen olisi voinut olla vielä hiukan huolellisempaa ja eteneminen maltillisempaa. Viikon kolmas ottelu oli varsin kehittävä.