VPS - FFJaro otteluraportti
Julkaistu: 27.03.2023 20.58

Sunnuntaille saatiin pelivuoro Laihian POP Areenalle ja haluttiin kutsua harjoituspeliin joukkue, joka on kohtuu läheltä mutta harvoin kohdattu.

FF Jaro otti haasteen vastaan ja näin saatiin peli sovittu.

Peliajaksi sovittiin 2x35min ja alkulämpöjen jälkeen päästiin tositoimiin. Jaro näytti heti alkuun nopeutensa sekä kamppailurohkeuden ja otti kovilla otteilla pelin haltuun.

Pelin alku meni enemmän puolustustaisteluksi meiltä ja Jaro iski aika nopeasti muutaman maalin.

Ensimmäinen puoliaika tarjosi muutamia yksittäisiä hyökkäyksiä meille mutta viimestely ei ollut sillä tasolla mitä näin kovassa pelissä täytyy olla.

Tauon jälkeen peli vähän tasaantui, vaikka Jaro painoi päälle samalla vauhdilla kun ensimmäisellä puoliajalla.

Toisella puoliajalla Jaro sain rangaistuspotkun jonka meidän maalivahti Roope nappasi kiinni. Palloon pääsi ensimmäisenä meidän pelaaja mistä lähti nopea vastahyökkäys. Päästiin vaarallisesti boxin sisälle ja vuorostaan meille vihellettiin pilkku. Christian antoi nappisten laulaa, mutta Jaron maalivahti oli hereillä ja torjui pilkun. Paluupallo tuli kuitenkin niin mukavasti takaisin maalin eteen että rankun potkaissut Christian pääsi ensimmäisenä palloon ja iski maalin.

Tämä oli kuitenkin laiha lohtu kun Jaro jatkoi kovaa ja vauhdikasta peliä loppuvihellykseen asti. Ansaitusti voitto meni selvin numeroin Jarolle.

Näin vastuuvalmentaja Valtteri kommentoi peliä:

"Jaro-pelissä erityisesti teemana oli päätöksenteko edetessä ja havainnointi. Tähän teemaan olemme viime aikoina treeneissäkin keskittynyt. Aiheessa ollaan menty eteenpäin ja pelaajat osaavat tehdä hyviä ratkaisuja pallollisessa vaiheessa. Tämän päivän ottelussa pelin tempo oli sen verran kova, että vaikka olisimme osanneetkin tilanteissa tehdä hyviä päätöksiä, oli meillä todella vähän aikaa siihen. Jaron kova paine pallolliseen laittoi myös ihan teknisen suorittamisen pallon kanssa puntariin. Ottelu oli hyvä muistutus siitä, kuinka kovasti harjoituskentillä täytyy tehdä töitä, jotta pystymme tulevaisuudessa operoimaan myös näin vauhdikkaassa ottelussa, jossa tila ja aika käy todella vähiin. Vaikka ottelu meni, miten meni, on kiva nähdä, kuinka pelaajat tsemppaavat toisiaan vaikeilla hetkillä. Se on äärimmäisen tärkeää joukkueen toiminnassa.

Tiistaina pelaamme Kuffenia vastaan. Odotan pelistä hyvää ja opettavaista tapahtumaa, jossa pääsemme taas kerran testaamaan harjoiteltuja asioita.

Tiistaina jatketaan harjoituspelien härkäviikkoa kun Fennia Areenalla pelaamme Kuffenia vastaan. Jotta ei tulisi tylsä viikko, kohdataan Kuffen toistamiseen perjantaina.

Viikon viimeinen harjoituspeli pelataan lauantaina kun vastaan asettuu VPS P12.