Janne Lindberg on VPS Junioreiden uusi urheilujohtaja
Julkaistu: 03.07.2017 00.00

Janne Lindberg on VPS Junioreiden uusi urheilujohtaja

VPS Juniorit on nimennyt uudeksi urheilujohtajakseen entisen maajoukkuekapteenin Janne Lindbergin. Lindberg on vaasalaisille tuttu mies jo 10 vuoden takaa, jolloin hän valmensi VPS:aa Veikkausliigassa kaudella 2007.

Lindberg itse on pelannut Suomessa pääsarjatasolla 249 ottelua ja tehnyt 21 maalia. Hän lopetti vuonna 2003. Hän on saavuttanut kolme SM-hopeaa, neljä SM-pronssia ja yhden Suomen Cupin voiton. Hänet on palkittu jalkapalloilun eteen tekemästään työstä Captain’s Ball -kiertopalkinnolla vuonna 2003 ja hänet on nimetty Veikkausliigan legendaksi vuonna 2007. Maajoukkueessa Lindberg pelasi aikanaan 34 maaottelua vuosien 1993-96 aikana. MyPassa mies juhli kakkosvalmentajana Suomen mestaruutta (2005) ja Suomen Cupin voittoa (2004).

Lindberg tulee Vaasaan erittäin hyvin ja odottavin mielin.

- Jälkeenpäin olen aina sanonut, että aika Vaasassa oli antoisaa ja mukavaa. Vaasa on jalkapallokaupunki, Lindberg itse kommentoi.

Lindbergin työnkuvaan kuuluu koko VPS Junioreiden urheilullisen puolen organisointi.

- Valmentajien kanssa vuorovaikutuksessa pyritään kehittämään VPS-identiteettiä ja kasvattamaan massaa, jotta saamme yhä useamman pojan ja tytön ja heidän vanhempiensa sydämet sykkimään Vepsulle, Lindberg toteaa.

Kokeneella 51-vuotiaalla jalkapallomiehellä on selkeä näkemys siitä, mitä hän VPS:n organisaatioon tuo.

- Varmasti ainakin kokemusta ja näkemystä eri tahoilta, sellaista omaa ajattelumaailmaa asioista. Haluan tuoda myös raikkautta ja avoimuutta omalla tekemiselläni.

Lindbergin viimeisin pesti on ollut Kouvolan Susien parissa. Lindberg on ollut organisoimassa kouvolalaista jalkapalloa vuodesta 2010 FC Kuusankosken lopetettua edustusjalkapallon. Tuolloin konsepti siirtyi Susille. Aluksi projekti tuki myös alueen pelaajien kasvua kohti MyPan silloista liigajoukkuetta.

- Loimme paikallisille nuorilla polun, että heillä on mahdollista pelata ja nousta edustustasolle. Toimin edustusjoukkueen managerina. Päävalmentajan tehtävien lisäksi hoidin pelaajasopimukset, kumppanisopimukset ja paljon muuta. Se oli kokonaisvaltaista ja laajaa toimintaa.

Mikä sai sitten hakemaan VPS:ssa tänä kesänä avautunutta urheilujohtajan pestiä?

- Kyllä se olennaisin syy oli varmasti se, että Susissa on pitkä tovi tätä hommaa tehtynä. Töitä riittäisi, sillä edelleen on paljon asioita, mitä täällä voidaan viedä eteenpäin. Omalta osaltani tilanne on kuitenkin se, että tällainen mahdollisuus kun aukesi ja vieläpä Vaasassa, niin sen halusin katsoa. Jos elämässä on joskus jotain aika muuttaa, niin sen aika on nyt. Halu jonkinlaiseen muutokseen ja haaste tuntuivat alusta asti mielekkäältä. Hienoa, että tulin valituksi tehtävään, Lindberg iloitsee.

VPS Junioreiden toiminnanjohtaja Joni Keturi, miten päädyitte rekrytoinnissanne Janne Lindbergiin?

- VPS Juniorit on liigaseuran junioriorganisaatio, joten tulevalta johtajalta haimme rautaista ammattitaitoa ja ymmärrystä siitä, mitä vaaditaan nuorelta noustakseen liigatasolle ja siitä eteenpäin. Janne on työskennellyt nuorten kanssa auttaen heitä ottamaan viimeisen askeleen liigatasolle. Ainoa tehtävämme ei kuitenkaan ole tuottaa VPS:lle liigapelaajia. Seuralla on myös tärkeä ja hyvin vastuullinen asema vaasalaisten lasten ja nuorten kasvattajana. Herra Lindbergillä on hyvin terveitä ja seuran arvojen mukaisia ajatuksia myös tältä saralta ja hän toimii tälläkin hetkellä hyvin laajalla rintamalla lajin parissa, aina pallokoulujen ja erityisryhmien toiminnasta U21-maajoukkueen valmentamiseen. Emme tule tinkimään pelaajan laadukkaasta arjesta jatkossakaan, mutta haluamme entistä enemmän huolehtia myös junioreidemme henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista koko sinä aikana, kun lapsi ja nuori VPS Junioreita edustaa. Uskon, että "Jose" pystyy viemään toimintaamme eteenpäin hyvin kokonaisvaltaisesti, Keturi valottaa Lindbergin valintaa.

Janne Lindberg aloittaa VPS Junioreiden urheilujohtajana 1.8. vastuualueenaan koko seuran jalkapallotoiminnan kehittäminen.

VPS Junioreiden talenttivalmentajana toimiva Leo Tommila palaa Turkuun kehittämään alueen tyttöfutista ja hänen työtään jatkaa 1.8. lähtien Ville Priha.

Seuran uusimmat

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤