Juniorcupen avaus Närpiössä
Julkaistu: 29.05.2017 00.00

Juniorcupen avaus Närpiössä

VPS P09 osallistuu kesän Juniorcupeniin kolmella joukkueella. Omassa ikäluokassa ollaan mukana kahdella joukkueella, ja sunnuntaina alkaneessa vuotta vanhempien sarjassa yhdellä joukkueella. Viime vuoden tapaan avausturnauksessa vastaan asettuivat Närpes Kraft FF ja Malax IF, tällä kertaa Närpiön Mosedalin urheilukeskuksen tekonurmella. Kyseessä oli samalla joukkueen kauden ensimmäiset pelit ulkokentällä, onneksi säät tomaattipitäjässä suosivat.

Kraft FF - VPS 7-5 Maalit: Beder x3, Nuutti x2

Avausottelu tiedettiin haastavaksi, voittihan Kraft juuri helatorstain BK-48 Cupinkin Fennia Areenalla. Tuolloin VPS Valkoinen pelasi ryhmän kanssa tasan, ja tiukka oli tälläkin kerralla. Kenttä oli valtavan pitkä, mikä antoi peliin oman lisämausteensa ja pienen etulyöntiaseman vuoden vanhemmalle, nopeammalle ja vahvemmalle Närpiön ryhmälle. Melko nopeasti myös vaasalaiset huomasivat että vastustajan linjan takana on runsaasti tilaa, ja sieltä sitä haettiinkin. Näin syntyi muutamakin maali, mutta seurauksena myös etäisyydet kasvoivat ja epäonnistuneen syötön seurauksena olikin usein ylivoimainen hyökkäys omiin. Kraft otti avauksissa ylhäältä asti kiinni, mikä sai Vepsun pelin ajoittain lukkoon. Vastaavasti hyökkäyspäässä prässi oli ajoittain pahasti myöhässä, kun pelaajat laskivat puoleen kenttään aivan kuten omassa ikäluokassa vetäytymissäännön mukaan on tehtävä.

Kraft meni ottelussa 1-0 johtoon juuri epäonnistuneen avauksen seurauksena. VPS tasoitti, kun Roope löysi upeasti oikealta laidalta Bederin, joka pisti pallon verkkoon pienestä kulmasta. Seuraavaksi iski jälleen Kraft, mutta raita tuli jälleen rinnalle samankaltaisella hyökkäyksellä. Tällä kertaa Noa löysi upeasti Nuutin vasemmalta kaistalta, ja jälleen palloverkkoon pienestä kulmasta. Sama kaksikko oli myös 3-2 maalin takana, mutta pian soi taas omissa kerran ja toisenkin. Tasoitus iskettiin kulmasta, kun vastustajalla oli vaihdon kanssa vähän härdelliä. Viimeistelijä taas Beder, joka hetkeä myöhemmin täydensi hattutemppunsa Pauluksen heiton jälkeen. Valitettavasti ottelun kolme viimeistä maalia menivät keltapaitaiselle kotijoukkueella ja näin tuloksena harmittava tappio. Seitsemästä päästetystä maalista huolimatta ottelun onnistujiin kuuluivat ilman muuta loistavasti puolustanut Roope ja maalilla vakuuttavasti torjunut Arvi.

Malax IF - VPS 3-14 Maalit: Onni x6, Nuutti x2, Paulus x2, Peetu x2, Max, Noa

Toinen ottelu olikin sitten melko yksipuoleinen näytös. Jo neljän minuutin kohdalla Vepsu oli iskenyt neljästi ja peli alkoi näyttää selvältä. Malax sai kavennuksen ensimmäisellä laukauksellaan, mutta pian oli taas vaasalaisten vuoro. Kun Onni iski ottelun ensimmäisen hattutemppunsa täyteen rankkarista ja johto venyi viiteen maaliin, niin maalahtelaiset saivat viidennen kenttäpelaajan mukaan. Tämä tasoittikin ottelua jonkin verran. Jos ensimmäisellä kympillä maaleja syntyi kuusi kappaletta, niin viimeisen puolen tunnin ajaksi tahti rauhoitti ja lisämaaleja vaasalaisten sarakkeeseen merkattiin vain kahdeksan. Onni ehti saada kasaan toisenkin hatullisen 20 minuutin peliajallaan, ja myös Nuutti, Paulus ja Peetu osuivat kahdesti.

Tuloksen lisäksi pelissä ei ollut paljoa kehuttavaa. Tasoeroa oli sen verran reilusti, että palloa olisi varmasti voitu syötellen kierrättää enemmänkin, mutta sen sijaan kullakin tuntui vuorollaan olevan kova hinku lisämaalien tekoon, mikä aiheutti turhaa puskemista ja myös menetyksiä. Etenkin keskustassa oli usein ruuhkaa, mutta siitä huolimatta läpi yritettiin tunkea useammankin pelaajan sumasta.

Joukkueessa pelasivat: Joona Rasinmäki, Arvi Ehrnrooth, Roope Kamppinen, Onni Virta, Beder Al-zidi, Max Poikela, Noa Lankinen, Paulus Alatalo ja Nuutti Nurmi Valmennus: Tero Nurmi ja Jukka Lankinen Huolto, haavoihin puhaltelu ja hiusten silittely: Henna Häkkinen


Seuran uusimmat

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤