VPSTV Haastattelussa Vepsun talenttivalmentaja Leo Tommila
Julkaistu: 31.01.2017 00.00

VPSTV Haastattelussa Vepsun talenttivalmentaja Leo Tommila


Vaasan Palloseuran talenttivalmentaja Leo Tommila toimii valmentajana myös Vöyrin urheilulukiossa. Hän ruotii VPSTV:n haastattelussa mitä vaatii liigapelaajaksi kasvaminen ja miksi jalkapalloon satsaavan nuoren pelimiehen kannattaa hakea esimerkiksi Vöyrin urheilulukioon.
Vaasan Palloseura on alueen ykkösseura, jonka edustusjoukkue pelaa Veikkausliigassa. Nuorella pelaajalla tie Veikkausliiga-tasolle ei kuitenkaan tule itsestään, vaan sen eteen tulee tehdä todella paljon töitä. Siihen liittyy suuresti yhteistyö toisen asteen koulujen, kuten Vöyrin urheilulukion kanssa.

Akatemiavalmennus on tärkeä osa pelaajan arkea ja kasvua aina edustustasolle saakka. Onnistumiseen tarvitaan myös alueellista yhteistyötä. VPS on vaasalaisen jalkapallon lippulaiva, mutta jotta alueen nuorista kasvaa pelaajia sen riveihin, tulee Tommilan mukaan tehdä sujuvaa yhteistyötä kaupungin ja alueen seurojen kanssa. Seurojen perinteitä tulee kunnioittaa ja yhteistyön tulee olla molemminpuolista ja sitä kautta kestävää.

Vepsun edustuksessa pelaa tälläkin hetkellä muutama hyvä esimerkki tästä yhteistyöstä. Sebastian Strandvall on käynyt Vöyrin urheilulukion ja hän on Vasa IFK:n kasvatti. Nyt hän raataa kentällä kuitenkin musta-valkoraidalle. Jesper Engström puolestaan on kotoisin Oravaisista ja kasvanut liigapelaajaksi Norrvalla FF:n ja Vasa IFK:n kautta. Hän on niin ikään käynyt Vöyrin Urheilulukion.

Kovan luokan tekijäksi Veikkausliigassa par’aikaa nouseva VPS-kasvatti Joonas Vahtera puolestaan on uransa aikana pelannut niin Kiistossa kuin VIFK:ssakin.

Alla oleva kymmenen minuutin juttutuokio Tommilan kanssa avaa paremmin sitä, miten urheilulukion kautta on mahdollista kehittyä aina liigapelaajksi saakka ja miten potentiaalisia ”oman kylän tähtiä” voisi tulevaisuudessa olla lisääkin.

VPSTV: Leo Tommilan haastattelu


Seuran uusimmat

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤