Kolme uutta päätoimista valmentajaa VPS Junioreihin
Julkaistu: 04.11.2016 00.00

Kolme uutta päätoimista valmentajaa VPS Junioreihin

VPS Juniorit on tehnyt kolme uutta valmentajasopimusta vanhempiin juniori-ikäluokkiin. Uusina kasvoina VPS-perheeseen liittyvät Riku Paularinne, Erol Ates ja Leo Tommila.

– Valmennustiimimme on nyt osaava ja sitoutunut. Siihen kuuluu päätoimiset ja oto-valmentajat ovat ihan yhtä merkittävässä roolissa. Kokonaisuus on hyvällä mallilla, toteaa heti alkuun VPS Junioreiden valmennuspäällikkö Ville Priha.

Paularinne tulee toimimaan A-junioreiden vastuuvalmentajana ja on myös osittain mukana B-junioreiden ja edustuksen valmennuksessa. Erol Ates puolestaan hyppää B-junioreiden päävalmentajaksi ja Leo Tommilasta tulee seuran talenttivalmentaja ja lisäksi Vöyrin Urheiluakatemian vastuuvalmentaja.

– Uudet valmentajat tuovat paljon uutta. Täytyy toki muistaa, että hyvää työtä on tehty tänäkin vuonna. Mutta nyt tulee yksi päätoiminen valmentaja lisää ja se antaa taas uusia mahdollisuuksia. Oleellisinta on, että pystymme antamaan pelaajille taas vähän enemmän, vähän enemmän laatua. Nämä satsaukset tehdään pelaajia varten. Haluamme antaa VPS junioreille mahdollisuuden oppia ja kehittyä jalkapalloilijana omalle parhaalle tasolleen ja valmennuksella on siinä erittäin tärkeä rooli, Priha jatkaa.

Kunnianhimoa ja kokemusta

Paularinne tulee Vepsuun porilaisesta FC Jazzista, Ates ja Tommila Turun Palloseurasta. Paularinne ja Ates ovat nuoria, reippaasti alle kolmekymppisiä ja kunnianhimoisia valmentajia. Tommila puolestaan tuo mukanaan rutkasti kokemusta.

– Riku Paularinne tulee olemaan merkittävässä roolissa linkkinä vanhimpien junioreiden ja edustusjoukkueen välillä. Hän on nuori valmentaja, jolla kuitenkin jo valmennusvuosia takana. Lisäksi hänessä on isosti potentiaalia kehittyä huippuvalmentajaksi.

– Erol Ates myös nuori ja kunnianhimoinen valmentaja, joka haluaa koko ajan oppia lisää. Lahjakas valmentaja joka myös haluaa päästä pitkälle.

– Leo Tommila on erittäin kokenut valmentaja ja kokemuksellaan tulee olemaan hyvin merkittävässä roolissa, kun halutaan kehittää seuraa entisestään, Priha paaluttaa.

VPS herättää mielenkiintoa

Ottajia olisi koko triolla ollut muuallakin, mutta VPS on tällä hetkellä mielenkiintoinen työnantaja

– Ville Priha ja Petri Vuorinen olivat minuun yhteydessä otettuaan selvää minun taustoistani. Kiinnostusta löytyi myös toisin päin, sillä kauden aikana se mitä VPS näytti futiskentillä ja mitä seurasta kuuli futispiireissä, herätti mielenkiinnon, Paularinne totesi keskustelujen alkamisesta.

– Päätös ei ollut helppo, sillä muutos herättää aina tunteita, mutta muutaman viikon mietittyäni oli selvää, että VPS on kiinnostava organisaatio, jossa tahdon olla mukana. Tutustumiskäyntini puolsi sitä, että minun ja seuran intressit ja arvomaailmat kohtaavat, Paularinne jatkoi.

Viime vuodet espoolaislähtöinen ja Hongassa valmentajauransa aloittanut Paularinne on valmentanut FC Jazzin A-nuoria ja porilaisten reservijoukkue PPT:tä.

– Tulin Jazziin neljä vuotta sitten ja jo silloin oli ajatus, että haluan valmentaa päätoimisesti. Pelasin pari kautta vielä valmennuksen ohella, mutta se kävi henkisesti ja fyysisesti liian raskaaksi, kun halusin satsata valmentamiseen ammattimaisesti. Viimeiset kaksi vuotta olen keskittynyt täysin valmentamiseen, mikä on ollut todella hyvä päätös, Paularinne avaa taustojaan.

– Uusista valmentajista Riku Paularinteestä minulla oli eniten taustatietoja ennen tutustumiskäyntejä. Hän on kunnianhimoinen ja onnistunut hyvin nuorten pelaajien kanssa. Erol Atesista ja Leo Tommilasta minulla ei ollut niin paljoa tietoa, mutta olin kuullut pelkästään positiivisia asioita, VPS:n edustusjoukkueen päävalmentaja Petri Vuorinen toteaa.

Tiimityöllä yhtenäisyyttä

Kris Huckstepp teki vanhimpien ikäluokkien kanssa hyvää työtä, mutta katse täytyy pitää vankasti etuviistossa. Uudet valmentajat kuvastavat uuden alkua Raidan junioripuolella.

– Aina kun joku lopettaa, niin se on surullinen hetki, mutta pitää pystyä katsomaan eteenpäin. Uusien valmentajien myötä saamme nuoria valmentajia Vepsuun, mistä olen innoissani. Uudet valmentajat tuovat uutta virtaa seuraan omalla tekemisellään ja näytönhalullaan, Vuorinen sanoo.

Atesin, Tommilan ja Paularinteen sopimukset ja työt Vepsussa alkavat 14.11.2016.

– A-junioreiden vastuuvalmennus on päätyöni, mutta kiinnostavaa on myös se, että toimimme paljon yhdessä B-junioreiden ja edustuksen valmennuksen kanssa tietynlaisen tiimityön merkeissä, Paularinne kertoo.

– Edustusjoukkueen ja junioreiden yhteistyö tulee lisääntymään varsinkin A ja B juniorivaiheessa. Toki muutenkin toimimme yhteistyössä kun rakennetaan aina vaan parempaa Vepsua. A- ja B-junnujen pelaamisessa ja harjoittelussa tulee olemaan varmasti paljon yhtäläisyyksiä edustusjoukkueen kanssa. Näemme yhtenäistämisen erittäin tärkeänä, Priha kommentoi.

Seuran uusimmat

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤