Julkaistu: 06.01.2019 00.00

VPS T07 tytöille pronssia Wintercupista

Smedsby AIK järjesti wintercupin jo neljättä kertaa. VPS T07 oli 6.1.2019 mukana turnauksessa jo kolmatta kertaa.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin Ilmajoen kisailijat. VPS ja IK kohtaamiset ovat aina olleet äärimmäisen tasaisia eikä suuria maalieroja ole nähty. Tällä kerralla peliä ehdittiin pelata vajaa minuutti kun VPS teki ensimmäisestä hyökkäyksestään maalin. Sen jälkeeen paine oli vuorotellen molemmissa päissä. Peli ei missään vaiheessa vepsun tytöillä lähtenyt siihen lentoon mitä yleensä mutta johto säilytettiin ja peli päättyi 1-0.

Seuraavassa pelissä kohdattiin TUS tytöt 07. Tämä oli joukkueiden toinen kohtaaminen. Edellisen kauden lopussa ensimmäinen kohtaaminen oli todella tasainen. Ratkaisu saatiin vasta rangaistuslaukauksilla jolloin TUS vei voiton. Peli oli nytkin äärimmäisen tasaista. Edelleen oli pientä tahmeutta pelissä havaittavissa. Tolppia kolisteltiin molemmissa päissä mutta peli päättyi tasan 0-0

Kolmannessa pelissä vastustajana oli Sport FC-punainen. Sport teki avausmaalin neljän minuutin paikkeilla. VPS tasoitti vähän reilua minuuttia myöhemmin. Auttoiko sitten se että välissä oli ruokatauko vai se että vastustajat olivat tutumpia mutta kuitenkin tytöt pelasivat huomattavasti paremmin. Pelissä kolisteltiin tolppia ja paine vuorotteli molemmissa päissä. Lopputulos oli kuitenkin tasapeli 1-1.

Alkulohkon neljäs ja viimeinen peli pelattiin BK Hoppettia vastaan. Peli jatkui tasaisena ja näytti jo maalittomalta kunnes BK Hoppet yllätti 27 minuutin kohdalla tekemällä maalin. Tappioasemaa ei kuitenkaan jääty suremaan vaan vyorytettiin hyokkäys Hoppetin maalille. Seurasi Rangaistuslaukaus josta VPS tasoitti 1-1 tilanteeseen ihan peliajan lopussa.

Sitten jännitettiin riittääkö saavutetut pisteet sijoitusotteluissa 5-6 vai 3-4 peliin. Kaikki oli nyt kiinni vastustajien peleistä ja meidän onneksi ne menivät meille sopivasti. Pääsimme pronssiotteluun ja vastassa Kauhajoen Karhu. Tytöillä oli selvästi voitontahtoa ja peli sujuikin todella hyvin. Kun oli pelattu 8 minuuttia avasi VPS maalitilinsä rangaistuslaukauksesta. 11 minuutin kohdalla tuli toinen osuma. Nollakulmasta 2-0 joka yllätti kaikki. Ehkä jopa eniten maalintekijän. 3-0 osuma 17 minuutin kohdalla alkoi jo tuoda hymyn tyttöjen huulille. Pronssiottelun voitosta alkoi tuossa vaiheessa kuulua varovaista supinaa. 4-0 osuma pelin viimeisellä minuutilla sai jo selvästi näkyviin ilakointia. Loppuvihellys ja pronssiottelu voitettu.

Kauden ensimmäinen turnaus. Ei yhtään tappiota, pronssia ja paras sijoitus VPS T07 joukkueelle Wintercupista tähän mennessä. Tästä on hyvä jatkaa kauden muihin turnauksiin.