VPS J III-div, Kolmonen

Esse IK - VPS -j   3 - 0

Ähtävä

VPS-j taipui Essen vieraana

VPS-j lähti hakemaan historian ensimmäistä voittoa Ytteressestä, kun paikallinen Esse IK tuli vastaan. Peli tiedettiin pahaksi, mutta silti kolmea pistettä lähdettiin hakemaan. Ottelu oli hyvä, mutta Esse teki maalit ja voitto lopulta 3-0(2-0).

VPS-j tuli ottelun alkuun hyvin ja sai luotua paineen ja maalipaikkoja kotijoukkueen maalille. Essellä oli myös omat saumansa, mutta ylärima pelasti VPS-j:n toistaiseksi. Vaasalaisista lähimpänä oli Topias Iloviita tolppalaukauksellaan, ja lisäksi Joni Uusipaikka sai pallon maaliin, mutta oli paitsiossa. Myös Toni Pylkkänen ja Ville Kauppinen pääsivät melko lähelle osumaa. Maaleja ei sinne päähän nähty, mutta Esse sen sijaan onnistui viimeistelemään peräti kahdesti.

Toiselle puoliajalle ei auttanut muu kuin lähteä hakemaan kavennusta, tasoitusta ja voitto-osumaa. Esse puolusti hyvin, ja VPS-j pyöritti pallon edustusjoukkuemaisesti keskiviivan tuntumassa. Puoliajan ainoan teki lopulta Esse, joten voitto oli melko selvänumeroinen.

Valmentaja Mika Koivumäki piti esitystä kelvollisena

- Essen vierailu näytti alkavan huomattavasti paremmin aikaisempiin nähden, ja pelikin näytti paremmalta kuin edellisissä peleissä. Pari hyvää tonttia oli mennä jopa kahden maalin johtoon, mutta sitten tuli musta jakso ja kaveri kahden maalin johtoon. Tauon jälkeen ote toki pysyi hyvin meillä, mutta hyvin organisoitu ja taistellut Esse kesti lopulta varsin helposti. Nyt on viimeisiin peleihin tarkennettava tekemistä molemmissa päissä että saadaan hyvä loppu tähän kauteen.

Ottelu oli tosiaan kelvollinen, mutta avausmaali olisi ehkä ollut kova sana. Ei VPS-j tappioasemassa luovuttanut, mutta silti peli olisi voinut avautua johtoasemassa paremmin. Nyt Esse turvasi maalinsa tehokkaasti.

VPS-j jatkaa otteluita Virkiää vastaan ensi torstaina Palosaarella.