VPS J III-div, Regions Cup

Norrvalla FF - VPS -j   2 - 5

Vöyri

VPS-j jatkoon Regions cupissa

VPS-j aloitti kauden viralliset pelit tällä kertaa ennen Kolmosta, sillä joukkue päätti ilmoittautua Regions cuppiin. Edellisen kerran VPS-j otti osaa kyseiseen kilpailuun vuonna 2012, jolloin joukkue eteni melko pitkälle, ja kohtasi matkan varrella mm. kotona Joensuun Keltikin ja vieraissa Töölön Vesan.

Tällä kertaa joukkue aloitti toiselta kierrokselta ja vierasottelulla tuttua Norrvallaa vastaan. Vaasassa oli jäätävä tuuli, mutta Vöyrille saavuttuaan joukkue huomasi läheisen metsikön blokkaavan tuulen hyvinkin tehokkaasti. Lämpötila sen sijaan oli pakkasen puolella. 90 minuuttia tahkottiin ja VPS-j oli vahvempi lukemin 5-2(2-0).

Ottelu alkoi VPS-j:n kannalta erittäin aktiivisesti ja välillä joukkue sai prässin toimimaan hyvin heti ylhäältä asti aktiivisen kärkinelikon Rene Koivisto, Joni Uusipaikka, Ruin Ahmadi ja Abaas Munirr ansiosta. Myös kotijoukkueella oli 0-0-tilanteessa pari vaarallista paikkaa lähinnä kulmapotkuista, tai niiden jälkitilanteista. VPS-j vei kuitenkin puoliajan nimiinsä. Ensimmäisen maalin iski Ahmadi parin hyvän harhautuksen jälkeen, ja toisen maalin Uusipaikka hyvän prässäyksen seurauksena.

Toiselle puoliajalle ajateltiin Norrvallan tulevan hyvällä sykkeellä. Heillä ei kuitenkaan ollut muuta mahdollisuutta kuin yrittää riskilläkin saada maaleja aikaiseksi. VPS-j onnistui kuitenkin vesittämään vöyriläisten toiveet iskemällä melko nopeasti kaksi lisäosumaa. Ensin Heino Järvelä viimeisteli kulmasta hienosti kolmannen osuman, ja melko pian tämän jälkeen Koivisto etukulmasta neljännen. Viimeisen puolentunnin aikana nähtiin vielä kaksi Norrvallan maalia ja VPS-j:n viides Aaro Kumpulaisen lapikkaasta, joten runsasmaalisessa ottelussa nähtiin peräti seitsemän osumaa.

Valmentajana toiminut ja keskikentällä uurastanut Asseri Laitinen totesi pelin olleen hyvä suoritus.

- Etenkin toisella puoliajalla kotijoukkue piti ehkä enemmän palloa, mutta sitähän tämä on jo monta vuotta ollut. Meillä on hyvä hyökkäys ja saamme kyllä useimmiten maaleja aikaiseksi, kuten tänäänkin. Iskimme tehokkaasti vastahyökkäyksistä. Poissaoloja oli tänään muutamia, mutta saimme silti hyvän kokoonpanon jalkeille, ja esitys oli tasapainoinen.

VPS-j:sta on melko vaikea nostaa ketään ylitse muiden, sillä koko joukkue pelasi tasaisen hyvin. Ehkäpä maalissa pelannut laina Vili Hujanen ja Ruin Ahmadi olivat joukkueen parhaita. Norrvalla putosi viime kaudeksi Neloseen, mutta tulee suurella todennäköisyydellä taistelemaan tulevalla kaudella noususta Kolmoseen.

Seuraava ottelu on 21.4, kun joukkue pelaa harjoitusottelun Virkiää vastaan Botniahallin ulkokentällä.

Sarja alkaa maanantaina 24.4. Elisalla Korsnäsia vastaan.

Regions Cupin kolmannen kierroksen arvonta suoritetaan ensi viikon keskiviikkona.