VPS J 3 Div, Harjoitusottelu

FC Korsholm - VPS -j   1 - 3

Botniahalli

VPS-j:llä komeiden maalien ilta

VPS-j kohtasi Korsholman harjoitusottelussa lepakoiden aikaan Botniahallilla. Korsholm kohdattiin edellisen kerran viimeisimmässä sarjaottelussa, eli Kolmosen 2015 viimeisessä pelissä, jossa mustasaarelaiset ottivat voiton ja varmistivat sarjapaikkansa kyseisen voiton ansiosta. Nyt oli revanssin paikka ja VPS-j käyttikin mahdollisuutensa ja otti voiton 3-1(1-1)-lukemin.

Ensimmäisellä jaksolla Korsholm vei himpun verran peliä ja sai aikaan muutamia pahoja tilanteita. Jesper Lagerström raitapaitojen maalissa oli kuitenkin useimmiten pallon tiellä. VPS-j:n vaarallisimmat tilanteet tulivat Lassi Mäkitalon laidalta, mutta tuhannen taalan paikkoja eivät vepsulaiset saaneet aikaiseksi. Maalinteon aloitti Korsholm, joka pienen häslingin jälkeen sai pallon verkkoon. VPS-j tuli kuitenkin täydelliseen aikaan tasoihin puoliajan viime hetkillä, kun epäonnistuneen rangaistuspotkun jälkeen Ilkka Puikkonen iski vaikeahkosta pallosta nahkakuulan verkkoon.

Toisella jaksolla VPS-j puolusti tiiviisti ja onnistui kahdesti myös maalinteossa. Ensin Puikkonen sijoitti pallon tyylillä yläkulmaan ja hetkeä myöhemmin Haron Ahmadi teki saman tempun. Loppuaika puoliajasta meni enemmän tai vähemmän pelailuksi ja VPS-j:n kannalta puolustamiseksi. VPS-j:n paras maalintekoyritys oli Jani Palomäen viuhuva laukaus, joka meni puolisen metriä riman yli. Vaihtoja suoritettiin paljon, joka hieman vaikutti molempien joukkueiden edesottamuksiin.

VPS-j:n valmentajavastuussa ollut Kenan Kelmendi oli tyytyväinen ennen kaikkea pelaajien tekemiseen.

- Harjoituspeleissä ei tietenkään lopputulos ole muuten niin merkitsevä, paitsi että ainahan on kivempi voittaa kuin hävitä. Enemmän olen iloinen asenteesta, joka näkyi tänään jokaisen pelaajan tekemisessä. Ensimmäisellä puoliajalla peli oli aika tasaista ja saimme tärkeän tasoituksen lopussa. Toinen jakso taas teimme maalit, kun Korsholm ei onnistunut. Puolustimme joukkueena hyvin ja tiiviisti ja kaikki olivat loppuun asti hyvin mukana.

Ottelu oli läpi 90-minuuttisen tasainen vääntö, joka olisi voinut päättyä myös Korsholman voittoon. He saivat muutaman maukkaan maalipaikan ensimmäisellä puoliajalla, mutta VPS-j oli tänään tehokkaampi.

VPS-j:stä hyvän pelin pelanneena voidaan mainita jo mainitut Puikkonen, Mäkitalo, Lagerström ja lisäksi topparina pelannut varmaotteinen Tuomas Kiiskilä.

Ottelun maalit

0-1

Korsholm-hyökkääjä pyörii jonkun aikaa boksissa ja kääntää lopuksi oikealle jalalle ja pistää pallon vasempaan alakulmaan. Maali olisi ollut estettävissä, mutta tällä kertaa vastustajan hyökkääjää ei saatu kuriin.

1-1

Joni Uusipaikka kaadettiin pilkun arvoisesti. Maalivahti kurkotti harhasyötön jälkeen, mutta osui VPS-j-hyökkääjään ja pallo vietiin ansaitusti pilkulle. Marko Pirhonen haki alakulmaa, mutta vastustajan maalivahti torjui pallon eteensä. Puikkonen oli ensimmäisenä pallossa ja verkko heilui puoli-volleyn seurauksena.

2-1

Mäkitalo kipittää laidalla ja saa pallon maalille juuri ennen päätyviivaa. Heikohkon purun jälkeen pallo ajautuu Puikkoselle, joka taplaa hetken, mutta saa aikaiseksi huikean kudin, joka löytää tiensä vasempaan yläkulmaan.