VPS J 3 Div, Harjoitusottelu

VPS -j - FC Jukola  1 - 3

Fennia-areena

VPS-j edelleen ilman avausvoittoa

VPS-j kohtasi torstai-illan huumassa täysin uuden tuttavuuden, kun viime kaudella Nelosen voittanut FC Jukola tuli vastaan Fennia-areenan iltavalaistuksessa. Joukkue oli uusi, mutta pelaajat tuttuja, sillä nimilista vilisi aikaisemmilta vuosilta tuttuja vastustajia. Tällä kertaa vieraat olivat parempia ja veivät ottelun nimiinsä lukemin 1-3(0-2).

Ensimmäinen jakso alkoi Jukolan hallitessa kenttätapahtumia. Valmentaja Mika Koivumäki sanoi juuri ennen alkuvihellystä, että tärkeää on olla antamatta tilaa vastustajan taitaville pelaajille ja toisaalta muistaa tehdä töitä, sillä kyseessä on juoksupeli ja asennekin täytyy olla kunnossa. Ohjeet eivät tällä kertaa menneet varsinaisesti perille, sillä VPS-j oli ottavana osapuolena vähintään puoliajan puoleen väliin asti. Sinä aikana vastustaja käytti paikkansa hyväkseen ja iski taululle 0-2-lukemat. VPS-j pääsi peliin paremmin mukaan jakson edetessä ja Topias Iloviita pääsi myös maukkaaseen maalipaikkaan, mutta tällä kertaa verkko ei heilunut.

Toinen jakso oli huomattavasti ensimmäistä tasaisempi ja molemmilla joukkueilla oli muutamia maukkaita maalipaikkoja ja paljon uusia miehiä ensimmäiseen jaksoon verrattuna. Maalit tasattiin 1-1, joka ei luonnollisestikaan VPS-j:tä tyydyttänyt, kun ensimmäisenkin puoliajan maalit laskettiin tälläkin kertaa mukaan. VPS-j:n kauden avausmaalin viimeisteli Mikko Koskenranta kulmahäslingin seurauksena. Pari muutakin hyvää paikkaa musta-valkoraitaisille siunaantui, joista parhaat taisivat olla Joni Uusipaikalla ja Kenan Kelmendillä.

VPS-j-valmentaja Koivumäki totesi Jukolan olleen niin hyvä kuin pelättiin.

- Annettiin aivan liian paljon tilaa vastustajalle, jolla on enemmän Liiga-otteluita kuin meillä Kolmosen pelejä. Alku oli kyllä historiallisen huono, eikä sen jälkeen päästy peliin mukaan oikein missään vaiheessa. Tästä ei voi kuin parantaa.

VPS-j ei ollut parhaimmillaan ja Jukolan ex-Veikkausliiga-tähdet ottivat kentän haltuun. Vieraat pelasivat hyvin ja VPS-j:lle jäi ottelusta paljon opittavaa tuleviin koitoksiin. Merkittävin seikka lienee asennepuoli, johon jukolalaiset olivat valmistautuneet huomattavan hyvin, kun taas VPS-j-pelurit olivat matkassa enemmänkin ”sunnuntailäpsyttely”-meiningillä. Harjoitusotteluissa on toki usein hieman rennompaa pelailua, mutta kesän peleissä täytyy laittaa silmään suurempaa vaihdetta.

Kauteen on onneksi edelleen paljon aikaa ja harjoituspeleistä on hyvä ottaa mukaan aina jotain parannettavaa, ja niin tälläkin kertaa. Positiivisia asioita oli toisen puoliajan 1-1-tulos ja maalitilin aukeaminen.

Seuraavaksi VPS-j kohtaa Korsholman n. parin viikon kuluttua Botniassa.