Peräti viisi VPS Junioria U16 maajoukkue-ehdokkaiden leirille
Julkaistu: 01.06.2021 23.54

Peräti viisi VPS Junioria U16 maajoukkue-ehdokkaiden leirille

U16-pojat (2005 ja myöhemmin syntyneet) leireilee Eerikkilässä 6.–9. kesäkuuta. Päävalmentaja Erkka V. Lehtola kuvailee leiriä maajoukkue-ehdokkaiden pelileiriksi – mukaan nimettiin 64 kenttäpelaajaa ja kahdeksan maalivahtia, joista tehdään neljä joukkuetta.

VPS Junioreista kutsun leirille saivat Joona Prosi, Felix Friberg, Luka Nuorela, Lauri Ketola ja Roni Hudd.

Joukkueet pelaavat yhdet pelit sekä 6. että 7. kesäkuuta. Kolmas leiripäivä on palauttava, ja päätöspäiväksi tehdään näillä näkymin uudet joukkuejaot. Tällöin pelataan vielä yhdet pelit, joten jokaiselle joukkueelle on luvassa kolme ottelua.

– Alueturnaus jäi pelaamatta koronan takia joulukuussa, ja tämä on samankaltainen tapahtuma. Kun ei ole ollut myöskään maaotteluita ja BSM-sarjan alku viivästyi, on selvää, että minulla on valtava tarkkailu- ja tietovaje tästä ikäluokasta. Mukana on iso määrä valmentajia ja muita taustoja, jotta pystymme tarkkailemaan pelaajia mahdollisimman hyvin, Lehtola toteaa.

– Tämän takia päätimme järjestää ison pelitapahtuman, jossa on mukana paljon poikia. On myös selvää, että mukana listalla voisi olla monia muita suomalaispelaajia.

Lehtolan mukaan leirillä kerrataan maajoukkueen pelitapaa videoiden kautta, mutta ajatuksena on nähdä pelaajia pelaamassa omilla vahvuuksillaan. Pelaajat olivat varsin hyvin saatavilla, vaikkakin kymmenkunta leirille kaavailtua pelaajaa kärsii loukkaantumisista. Kahden ulkomailla pelaavan kanssa sovittiin, että he osallistuvat vasta seuraavalle leirille.

– Haluan kiittää seuravalmentajia hyvästä yhteistyöstä. Olen saanut heiltä nähtäväksi videoita, ja vaikka ajankohta on kaikille haastava, ovat kaikki suhtautuneet leirin järjestämiseen todella ymmärtäväisesti.

Ikäluokalla oli viime vuonna kaksi maajoukkueleiriä, mutta kaikki muut tapahtumat peruttiin koronavirustilanteen takia. 2005 syntyneiden toistaiseksi ainoat maaottelut ovat marraskuulta 2019, jolloin Suomi osallistui Portugalissa pelattuun UEFA Development -turnaukseen.

Myös kesä-heinäkuun vaihteen Baltic Cup peruttiin, ja U16-pojat korvaa turnauksen neljän päivän leirillä. Myös elokuun Norjassa pelattava PM-turnaus on yhä vaakalaudalla. Mikäli turnausta ei järjestetä, pyrkii joukkue pelaamaan korvaavia maaotteluita.

Lue koko juttu Palloliiton sivuilta