Deng Madut U15-maajoukkueleirille
VPS-JunioritJulkaistu: 11.05.2021 11.28

Deng Madut U15-maajoukkueleirille

VPS Junioreiden P06-joukkuetta edustava Deng Madut kutsuttiin alle 15-vuotiaiden maajoukkueen (2006 ja myöhemmin syntyneet) leirille. Leiri pidetään Eerikkilässä toukokuun 24.–27. päivinä. Kyseessä on ikäluokan vuoden ensimmäinen maajoukkuetapahtuma. Päävalmentaja Kai Nyyssönen nimesi leirille kaikkiaan 34 pelaajaa. Dengin lisäksi VPS Junioreiden Werneri Mylläri ja Samuel Rinnasto valittiin ryhmään, josta joukkuetta täydennetään tarvittaessa.

Ikäluokan ensimmäisiä maaotteluita joudutaan vielä odottamaan, mutta leiriryhmä pelaa kaksi sisäistä ottelua.

– Kaikilla on takanaan haastava talvi ja kevät, mutta onneksi harjoittelu on helpottunut viimeisten viikkojen aikana. Meidän maajoukkuevalmentajien lisäksi jokainen pelaaja on varmasti odottanut leiriä, Nyyssönen sanoo.

Koska sarjat eivät ole olleet käynnissä, ja joillain alueilla harjoittelu on vasta vastikään alkanut normalisoitumaan, on pelaajatarkkailu ollut erittäin haastavaa. Nyyssösen mukaan maajoukkuevalmentajat, aluevalmentajat sekä seurat ovat tehneet kevään mittaan tiivistä yhteistyötä. Päävalmentaja kiittelee seuroja siitä, että on muun muassa saanut videoita seurojen sisäisistä harjoituspeleistä.

– Olemme myös käyneet erilaisia keskusteluita valmentajien ja valmennuspäällikköjen kanssa pelaajien nykytilanteista. Olemme joutuneet ottamaan yhden askeleen taaksepäin ja lähtemään liikkeelle tietystä pisteestä.

Leirille oli alun perin tarkoitus saada maaotteluita, mutta vallitsevan koronatilanteen takia tämä ei ole mahdollista. Leiri toteutetaan turvallisuus edellä, ja joukkue pelaa sen aikana kaksi sisäistä ottelua.

– Käymme läpi pelitapaamme sekä maajoukkuetoiminnan arvoja. Leirillä kuitenkin ennen kaikkea tutustutaan joukkueeseen ja ajetaan pelaajia mukaan ryhmään. Pelit ovat kirsikkana kakun päällä, kun näemme, missä pojat menevät – kukaan heistä ei ole kuitenkaan aikoihin pelannut, joten pelaajille tulee olla armollinen.

Lue koko juttu Palloliiton sivuilta