Vaasan Palloseura ja Vasa IFK historialliseen yhteistyöhön
11.2.2020 19:55 Uutiset / VPS Juniorit

Vasa IFK ja Vaasan Palloseura solmivat historiallisen yhteistyösopimuksen yhteisen pelaajapolun rakentamiseksi

Vasa IFK ja Vaasan Palloseura solmivat historiallisen yhteistyösopimuksen

Perinteikkäät vaasalaiset jalkapalloseurat VIFK ja VPS ovat sopineet ainutlaatuisesta yhteistyöstä vaasalaisen jalkapallon kehittämiseksi ja vaasalaisen jalkapallokulttuurin vahvistamiseksi.

Yhteinen pelaajapolku

Sopimuksen tavoitteena on ennen kaikkea luoda kummankin seuran pelaajille yhteinen pelaajapolku ja varmistaa näin pelaajan jatkuva kehittyminen yhteisin voimin riippumatta siitä, missä seurassa pelaaja on harrastuksensa aloittanut.

Nyt sovittu yhteistyö mahdollistaa pelaajien mahdollisimman vapaan liikkumisen seurojen välillä, jolloin vanhimmille junioripelaajalle voidaan tarjota jokaisen pelaajan kehityksen kannalta paras mahdollinen sarjataso ilman kalliita ja monimutkaisia pelaajasiirtoja. Myös kummankin seuran edustusjoukkueiden pelaajien siirtyminen seurojen välillä helpottuu.

Tarkoituksena on jatkossa tiivistää yhteistyötä ennen kaikkea B-juniori-iän jälkeen ja luoda pelaajille tie aikuisten sarjoihin.

Selkeänä tavoitteena on myös kehittää seurojen toimintaa ja organisaatioita niin, että se mahdollistaa VPS:n miesten ja VIFK:n naisten joukkueen nousun Liigaan ja VIFK:n miesjoukkueen nousun Ykköseen. Näin junioreilla on polku omasta kasvattajaseurasta liigaan asti.

Panostus oman alueen pelaajiin

Pidemmällä tähtäimellä yhteistyön ja yhteisen pelaajapolun tavoitteena on saada mahdollisimman monta omaa ja lähialueen kasvattia pelaamaan seurojensa edustusjoukkueessa. Kummallakin seuralla on isoja juniori-ikäluokkia ja valtavasti potentiaalia tulevaisuutta silmällä pitäen.

Valmentajat tyytyväisiä

VIFK:n päävalmentaja Max Peltonen ja VPS:n päävalmentaja Christian Sund ovat erittäin tyytyväisiä yhteistyösopimukseen.

- Tärkeintä on se, että saamme jatkossa B-juniori-iän jälkeen luotua seuraavan askelen kohti aikuisten sarjoja ja että otamme sen askelen yhdessä. Yhteistyö mahdollistaa jo heti tällä kaudella pelaajien varsin vapaan siirtymisen seurojen välillä, toteaa Sund.

- Olemme keskustelleet paljon keskenämme ja olemme yhtä mieltä pelisäännöistä. Haluamme ehdottomasti viedä vaasalaista futista ja vaasalaisia pelaajia eteenpäin. Tämä on upea ja historiallinen juttu, sanoo Peltonen.

Vaasassa tunnistetaan yhteistyön voima

VPS Oy:n hallituksen puheenjohtaja Riku Asukas ja VIFK:n hallituksen puheenjohtaja Ann-Christine Grönholm korostavat pitkän tähtäimen tavoitteita.

- Haluamme tarjota jatkossa vaasalaisille ja lähialueen pelaajille entistä paremmat mahdollisuudet kehittyä ja nähdä heitä yhä enemmän korkeimmalla mahdollisella tasolla ja miksei ulkomailla saakka. Kummankin seuran junioritoiminta on erittäin laadukasta, mutta askel ihan huipulle vaatii entistä enemmän. Yhdistämällä osaamisemme luomme pelaajille paremmat mahdollisuudet kehittyä, Grönholm kertoo.

- Vaasassa ovat energia-alan yritykset jo hienolla tavalla osoittaneet, että tekemällä yhteistyötä saavutetaan paljon enemmän kuin toimimalla yksin. Energiaklusterin esimerkin innoittamina on helppo nähdä, että voimme vaasalaisen jalkapallon hyväksi yhdessä tehdä paljon enemmän, Asukas lisää.

- Haluamme myös yhdessä tarjota jalkapalloelämyksiä, mistä ensimmäisenä konkreettisena esimerkkinä on yhteinen kausikortti, Asukas jatkaa.

Stadionille toivotaan vilskettä

Kehittyminen huippupelaajaksi ei Vaasassa jää olosuhteista kiinni. Kummallakin seuralla on yhteinen näkemys siitä, että kaikki pelit ja harjoittelu, niin miesten ja naisten kuin myös juniorijoukkueidenkin, tulisi tapahtua Elisa -stadionilla niin paljon kuin stadionin kapasiteetti riittää.

- Kummankin seuran toimisto on jo stadionilla ja luonnollisesti olisi yleisön, pelaajien, valmentajien ja kaikkien jalkapalloihmisten ja lajista kiinnostuneiden yhteinen etu, että jalkapallostadionilla olisi vilinää ja vilskettä koko ajan. Käyttöä vartenhan se on rakennettu. Vaasa on jalkapallokaupunki kaikilla mittareilla. Seurat haluaisivat käyttää stadionia mahdollisimman paljon otteluihin, mikä ei kuitenkaan ole itsestään selvyys kustannusten takia. Kaikkien etu, myös kaupungin, olisi että mahdollistetaan ottelujen pelaamista stadionilla ja toivomme luonnollisesti, että päättäjätkin oivaltaisivat tämän perinteikkäiden seurojen yhteistyön merkityksen koko kaupungille, toteavat puheenjohtajat yhteistuumin.

Perinteet ja identiteetti pysyvät

Seurat toimivat tässä historiallisessa yhteistyössä tasavertaisina partnereina ja yhteistyötä tehdään kummankin hyväksi seurojen perinteitä ja identiteettiä kunnioittaen.


   
Lisää uutisia
VPS-Juniorit
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Kategoriat