Peräti seitsemän VPS P05 pelaajaa kutsuttiin Tähtitarha-tapahtumaan
Julkaistu: 25.10.2019 00.00

Peräti seitsemän VPS P05 pelaajaa kutsuttiin Tähtitarha-tapahtumaan

U15-poikien perinteinen Tähtitarhatapahtuma järjestetään 2005-syntyneille pojille Eerikkilässä 4.-7.11.

Tähtitarhaan on nimetty ikäluokasta kaikkiaan 80 pelaajaa. Valinnat on tehty pitkän seurannan pohjalta ja laajalla ryhmällä.

- Kaava on tuttu eli pelaajia on tarkkailtu jo viime talvena ja keväänä ennen kesän Huuhkajaturnausta ja sen jälkeen syksyn alueleireillä ympäri maata ja totta kai seurajoukkueissa, päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertoo.

- Eivät nämä pelaajavalinnat koskaan helppoja ole. Aluevalmentajat ovat jutelleet paljon keskenään ja seurajoukkuevalmentajien kanssa. Paljon puhetta valinnoista varmasti tulee kuten aina, mutta toivotaan että Tähtitarhaan saadaan taas kerran energisiä ja rohkeita pelaajia.

Tapahtuma järjestetään nyt ensi kertaa nelipäiväisenä aiemman kolmen päivän sijaan. Pelaajat jaetaan neljään joukkueeseen, jotka kohtaavat kukin toisensa tapahtuman kolmen ensimmäisen päivän aikana. Päätöspäivänä torstaina 7.11. pelataan vielä kaksi erillistä ottelua.

Ikäluokan syksy jatkuu vielä marraskuun lopulla Portugalissa pelattavalla UEFA Development -turnauksella, johon joukkue nimetään Tähtitarhatapahtuman jälkeen.

- Pelaajat pyritään jakamaan mahdollisimman tasaisiin ryhmiin ja päätöspäivän otteluihin nämä ryhmät voidaan sitten vielä ihan uusiksi palvellen niin tapahtumaa kuin tarkkailuakin mahdollisimman hyvin, Lehtola toteaa.

- Perussapluuna on hyvä, eikä sitä ole liikaa haluttu muuttaa. Pientä viilausta on tehty kuitenkin osin tuon Portugalin turnauksen takiakin.

Otteluiden ja harjoitusten lisäksi Tähtitarhatapahtuman ohjelmaan kuuluu monipuolisesti palavereja ja luentoja.

Tapahtumassa ovat valmentajina mukana nykyisen ikäluokan päävalmentajan Erkka V. Lehtolan ja tulevan päävalmentajan Kai Nyyssösen ohella myös kaikki poikien aluevalmentajat sekä maalivahtivalmentajia, fysioterapeutteja, huoltajia ja videoanalyytikkoja.

Mukaan kutsutut VPS-pelaajat:

Joona Prosi, Felix Friberg, Roni Hudd, Lauri Ketola, Gabriel Sillanpää, Weeti Wingren ja Willy Wulff

Lisäksi VPS:n Raymon Damir valittiin varasijalle.

Lue koko juttu Palloliiton sivuilta

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤