VPS T07 Palokka-lehti turnauksen voittoon
Julkaistu: 19.05.2019 00.00

VPS T07 Palokka-lehti turnauksen voittoon

PaRi järjesti turnauksen Palokassa johon VPS T07 lähti toista kertaa mukaan. Viime kaudella olimme kilpasarjassa josta ei tullut ihan toivottua menestystä joten tällä kaudella lähdimme mukaan haastajasarjaan. Sää näytti heti aamusta alkaen suosivan turnausta ja lämpö nousikin ylimmillään 23 asteeseen.

Ensimmäisessä pelissä saimme vastaamme KPV vihreän. VPS hallitsi peliä selvästi ja peli oli koko ajan KPV:n päädyssä. Vetoja tuli reilusti mutta joko ne menivät hieman ohi maalista, tolppaan tai maalivahti nappasi pallon kiinni. Sitten KPV pääsi kerran karkaamaan VPS:n maalille ja ajassa 18min siirtyivät 0-1 johtoon. Vielä ottelun ihan viimeisillä sekunneillakin VPS pääsi tykittämään mutta harmillisesti ylärimaan. Peli jota hallittiin koko ajan hävittiin ja se oli tytöille kova paikka. Ei kuitenkaan ollut aikaa jäädä suremaan vaan oli siirryttävä ruokailuun. Tytöt olivat ruokailuun kävellessä niin pää painuksissa että pettymys pelin lopputuloksesta oli selvästi nähtävissä.

Ennen toista peliä ei tyttöjen kasvoilla paljon hymyä näkynyt ja se näkyi myös toisessa pelissä. Vastustajana oli JYPK valkoinen ja tyttöjen pelissä ei näkynyt mitään rentoutta tai pelistä nauttimista. Tasaisesti kuitenkin pelattin kunnes vastustaja siirtyi ajassa 12min 0-1 johtoon. Tytöt kyllä syöttelivät hyvin ja maalipaikkojakin oli monia mutta pallo ei vain suostunut osumaan maaliin. Varovasti voisi sanoa että enimmän aikaa jopa hallttiin peliä mutta silti tästä tuli turnauksen toinen tappio. Tässä vaiheessa mieliala oli tytöillä jo todella alhaalla. Nyt tarvitiin valmennukselta herätys tytöille. Pitkän puheen jälkeen lämmittelyt ja siirtyminen kentän laidalle odottamaan seuraavan pelin alkua. Paahtava auringonpaiste johon ei vielä ollut ehditty tottua toi myös oman lisänsä tyttöjen huonoon vireeseen.

Sattumalta ennen pelin alkua järjestäjät soittivat musiikkikappaleen jonka avulla valmennus sai yhteistanssilla hymyn tyttöjen huulille ja tarvittava rentoutuminen tapahtui. Se näkyi heti alusta alkaen kun vastassa päivän kolmannessa pelissä oli STPS. Peliä ehti kulua 1min kun VPS teki ensimmäisen maalinsa 1-0. Se vapautti tunnelmaa entisestään ja iloinen pelaaminen alkoi näkyä kentällä. VPS hallitsi peliä täydellisesti ja ylivoimaisuus näkyi siinä että vepsun maalivahti oli lähes puolikentässä ja puolustus todella ylhäällä melkein koko pelin ajan. Ajassa 13min VPS 2-0, 14min 3-0, 16min 4-0 ja 24min 5-0. Nyt alkoi tyttöjen silmissä näkyä turnauksessa pärjäämiseen tarvittavaa paloa.

Neljännessä pelissä kohtasimme turnauksen järjestäjän PaRi keltaisen. Hyvä fiilis pelaamisessa näkyi edelleen ja varmuuden vaikka niin selvää pelin hallintaa ei saatukaan näkyviin siirtyi VPS 1-0 johtoon ajassa 9min. Alusta alkaen näkyi että tytöt olivat päättäneet ottelun voittaa eikä vastustajaa päästetty yrittämään maalintekoa. Kaikki jaksoivat hienosti laskea puolustukseen ja nousta hyökkäykseen aina tarvittaessa. Enempää maaleja ei kuitenkaan tullut mutta tärkeä voitto saatiin. Muiden joukkueiden pelit olivat menneet niin ristiin että sarjataulukkoja tutkittaessa kävi selväksi että jos häviämme seuraavan pelin niin pelaamme sijoituspeleissä ihan viimeisistä sijoituksista ja voitolla mahdollisuus jopa finaaliin. Pieni paine siis voittaa seuraava pelikin.

Onneksi tytöt eivät ottaneet pelistä näkyvää painetta vaan hyvällä fiiliksellä lähdettiin kohtaamaan SeMi. Edellisestä kohtaamisesta SeMin kanssa oli vain pari päivää ja silloin piirisarjapelissä VPS oli voittanut. Tyttöjen itsevarmuus näkyi ja pelaaminen oli joukkueen parhaimmalla tasolla. Ajassa 14min VPS siirtyi 1-0 johtoon ja vain kolme minuuttia myöhemmin 2-0 johtoon. Vastustaja oli kova mutta tytöt pelasivat sellaisessa mielentilassa että oltaisiin menty vaikka läpi harmaan kiven että voitto saavutetaan. Lukemat pelin päättyessä 2-0 ja VPS sai siirtyä jännittämään pelataanko finaalissa. Pikaiset laskelmat näyttivät että pisteet ja maalierot huomioiden VPS pitäisi olla finaalissa mutta vielä lopullinen varmistus järjestäjiltä odotettiin varmuuden vuoksi. Vahvistus tuli ja kyllä finaalissa ollaan. Aamun kahden tappion jälkeen ei kukaan uskonut että voisimme olla päivän päätteeksi olla finaalissa.

Finaalissa vastaa tulikin aamulla kohdattu ja sille hävitty KPV vihreä. Aikaisempaa peliä ei kuitenkaan mietitty vaan rohkeasti lähdettiin hakemaan voittoa finaalista. Peli alkoi heti vahvalla VPS painostuksella ja ensimmäisen neljän minuutin aikana VPS pääsi yrittämään maalintekoa neljä kertaa kulmapotkusta. Niistä ei maalia kuitenkaan tullut mutta ajasssa 4.19 VPS siirtyi 1-0 johtoon. Tuota tytöt innostuivat entisestään ja peli pysyikin lähes koko ajan KPV:n päädyssä. Ajassa 8min VPS 2-0 ja vain minuttia myöhemmin 3-0. Nyt oli pelissä jo sellainen fiilis että ylitettiin jopa tähän mennessä paras taso ja KPV oli ihan sivustakatsojana. 16min ja jälleen maali, VPS 4-0. Pelin viimeiset viisi minuuttia tuntui että mitä vain tytöt tekivätkin niin siitä tuli aina maali 21min 5-0, 21.42 6-0, 23min 7-0 ja 24min 8-0. Finaalin voitto ja kauden ensimmäinen kulta. Aivan mahtava suoritus tytöiltä ja valmennukselta. Noustiin jostain syvältä kirkkaimpiin mitaleihin.

Palkintojen jaon jälkeen tytöt vielä kruunasivat päivän käymällä pelivarusteissa uimassa viereisessä järvessä. Oli hienoa nähdä tuo ilo mitä tyttöjen kasvoilta oli nähtävissä päivän päätteksi. Toivottavasti tuo ilo nähdään myös seuravissa peleissä ja turnauksissa. Kauden ensimmäinen puolisko on ollut kyllä todella vahva. Neljä turnausta joista kolme pronssia ja yksi kulta.


Seuran uusimmat

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤