“Hetkeen maailmassa ei ole mitään muuta”
Julkaistu: 26.09.2018 00.00

“Hetkeen maailmassa ei ole mitään muuta”

Suomeen kävelyfutis on rantautunut viimeisten vuosien aikana muutamien urheiluseurojen, sosiaalialan järjestöjen sekä yksityishenkilöiden mukanaan tuomana. Yksi ensimmäisistä lajin valikoimaansa ottaneista seurajoukkueista on Vaasan Palloseura, joka aloitti keväällä yhteistyön Pohjanmaan sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen kanssa. PSPY:n asiakkaiden joukosta oli noussut toiveita uudelle pallopelilajille perinteisen salibandyn lisäksi.

PSPY:n tietoisuuteen kävelyfutis kantautui työntekijän Englannin-matkan myötä kesällä 2017. Yhtenä harjoituspäivänä samaiselle tekonurmelle kerääntyi myös VPS:n edustusjoukkueen pelaajia ja johtoa omiin harjoituksiinsa. Hetken ihmettelyn jälkeen kentällä olikin käynnissä kävelyfutisottelu, ja puoli vuotta myöhemmin VPS ja PSPY perustivat yhteisen joukkueen.

PSPY:n kautta lajin pariin on tiensä löytänyt myös Juha Nurkkala, joka on harrastanut kävelyfutista reilun vuoden.

– Tämä on loistava laji kaikille, sillä kentällä ei tarvitse mennä henkihieverissä. Kävelyfutiksessa on aikaa ottaa rauhallisemmin, toteaa VPS:n pelaaja.

– Tässä saa keskittyä vain pelaamiseen, ja hetkeen maailmassa ei ole mitä muuta, hän jatkaa kysyttäessä, mikä kävelyfutiksessa ennen kaikkea viehättää.

Lue koko juttu Kävelyfutiksen nettisivuilta

Seuran uusimmat

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi Y-tunnus 1652597-9. Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤