VPS Juniorit ja Laihian Luja vahvistavat yhteistyötään
5.12.2017 10:29 Uutiset / VPS Juniorit

Seurat tekivät yhteistyösopimuksen

VPS Juniorit ja Laihian Luja ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on tukea Lujan valmennusta ja rakentaa tavoitteellisille junioreille pelaajapolkua. Konkreettiset toimenpiteet kaudelle 2018 ovat mm. seurojen yhteinen tutor, VPS:n talenttivalmentajan tuki Lujan motivoituneille pelaajille, sekä yhteiset valmentaja- ja pelaajakoulutukset. Lujan pelaajilla on mahdollisuus jatkossa harjoitella myös VPS Junioreiden kanssa ilman seurasiirtoja ja pelaajaliikenne voi olla myös päinvastaista.

Joukkuetasolla VPS Juniorit ja Luja ovat tehneet yhteistyötä jo pari vuotta. Sen tuomien hyvien kokemusten myötä seurat ovat nyt ottamassa seuraavan askeleen. Seurat ovat yhdessä kehittäneet yhteistyömallin, joka on kaikkien joukkueiden kesken samanlainen. Sopimus helpottaa alueen pelaajien liikkumista ja osallistumista tavoitteidensa puolesta oikeanlaiseen toimintaan.

- Olemme hienon asian äärellä. Malli on selkeä niin pelaajille, heidän vanhemmilleen kuin tietysti toimihenkilöille ja seurajohdolle, toteaa VPS Junioreiden toiminnanjohtaja Joni Keturi.

- Tähän oli selkeä intressi myös Lujan puolelta. Meillä pienenä paikkakuntana on tiettyjä haasteita ryhmäkokojen kanssa ja tämä yhteistyö tuo esimerkiksi meidän kilpailullisesti tavoitteellisimmille pelaajille sellaisen polun, jota emme voi Laihialla tarjota. Me haluamme Lujassa löytää keinoja lasten kehityksen tukemiseen ja tämä yhteistyö tuo toivottavasti siihen mahdollisuuksia läpi juniori-ikäluokkiemme, avaa puolestaan Laihian Lujan puheenjohtaja Ville Nieminen.

Yhteistyösopimuksen myötä seurasiirtoja ei tarvitse alkaa heti rustaamaan, vaan se antaa nimenomaan turvallisen reitin pelaajalle kokeilla siipiään.

- Meille on Lujassa alkanut kehittyä selkeä identiteetti sen suhteen, mitä Luja on ja miten me toimimme. Mietimme alueelta yhteistyöseuraa kenen kanssa haluamme tehdä yhteistyötä ja Vepsu oli selkeä ykkösvaihtoehto. VPS:ssa on hyvin samanlainen kulttuuri ja joukkueiden toimintamallit ovat suhteellisen yhdenmukaisia, Nieminen kommentoi jatkaen:

- Pitää muistaa, että pelkkä sopimus ei riitä. Sen toimiminen vaatii aktiivista kommunikointia ja yhteistyön sisältö muotoutuu kentällä tekemällä, Nieminen muistuttaa.

Tähän myös tartuttiin kiinni heti alusta saakka. Viime viikolla pidetyssä palaverissa VPS:n ja Lujan toimihenkilöt jokaisesta ikäluokasta istuivat alas ja aloittivat keskustelun oman ikäluokkansa yhteistyötoteutuksista.

- Oli tärkeää saada keskusteluyhteys heti auki. Toimihenkilöt pääsevät heti hieman juttelemaan miten homma toimii kummallakin paikkakunnalla. Kasvot tulevat samalla tutuiksi ja on helpompi tarttua puhelimeen, kun suunnitellaan jatkoa, Keturi pohtii.


   
Lisää uutisia
VPS-Juniorit
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Kategoriat