VPS-j Miehet, Nelonen

VPS - Närpes Kraft2

Palosaari

VPS-j:lle 3 pistettä

VPS-j lähti hakemaan sarjakauden avausvoittoa Palosaarelta, kun ensimmäisessä kotiottelussa asteli vastaan Närpes Kraftin kakkosjoukkue. Ottelu siirrettiin päivää aikaisemmaksi, koska Kraftin pelaajatilanne oli torstain osalta varsin haastava. Tasaisessa ottelussa merkittävin tapahtuma oli vierasjoukkueen maalivahdin vakava loukkaantuminen, mutta itse peli päättyi VPS-j:n voittoon lukemin 1-0(0-0).

VPS-j tuli ensimmäiselle jaksolle ehkä hieman huonosti latautuneena. Syötöt, liike ja taistelutahto ei ollut sitä, millä pelejä voitetaan. Onneksi maalivahti Juho Jaskari oli kuitenkin jälleen viimeisenä lukkona mies paikallaan, eikä Kraft onnistunut maalinteossa. VPS-j sen sijaan iski maalin, joka tosin hylättiin paitsiona. Ibrahim Abdifatah ja Akatemia-vahvistus Lucas Pomba junailivat ja pallo oli verkossa, mutta tällä kertaa avustavan lippu nousi ylös. Oikealla laidalla ollut Akatemia-pelaaja Akseli Järvinen pelasi myöskin pirteästi ja VPS-j hyökkäsikin muutaman kerran varsin hyvin oikean laidan kautta.

Tosiaan vastustajan maalivahti loukkaantui ensimmäisen puoliajan lopulla erittäin ikävän näköisesti. Ottelu oli ambulanssin tulon jälkeen keskeytettynä. Sairaalasta tulleiden viestien perusteella Kraftin maalivahti Jesper Norrgård on kuitenkin olosuhteisiin nähden kohtalaisen hyvässä kunnossa. Toivottavasti toipuminen sujuu hyvin ja nopeasti!

Toisella puoliajalla vastustajan maalissa oli kenttäpelaaja, sillä Kraftilla ei ollut kakkosmaalivahtia matkassa. Se saattoi hieman vaikuttaa VPS-j:n avausmaalissa, kun Mikko Joensuun pystypallo löysi Joel Tikan, joka pääsi viimeistelemään ottelun ainoan maalin. Kraft haki rohkeasti tasoitusta, mutta VPS-j puolusti boksia erinomaisesti ja maalissa niin ikään Akatemia-apu Ville Murtonen hoiti keskitykset ja yhden vaarallisen laukauksen tyylillä.

Keskikentän keskustassa varsin vahvan pelin pelannut Joensuu taisteli, puolusti ja syötti vielä voittomaalinkin.

• Tasainen peli jossa kumpikaan ei välttämättä juhlinut maalipaikoilla. Omaa hyökkäyspeliä ei saatu oikein rullaamaan edellisten pelien tapaan, mutta 3 pistettä maistuu aina. Puolustuspeli on ollut ja oli eilen tosi hyvää joka näkyi siinä, ettei vastustajalla ollut paikkoja. Hyökkäyspeliä pystytään reilusti parantamaan.

VPS-j:ltä hylättiin maali ja Joensuuta jäi tietysti vaivaamaan myös Kraftin pelaajan loukkaantuminen.

• Paitsiomaalin hylkäys oli aika kyseenalainen. Mutta sillä ei loppujen lopuksi onneksi ollut vaikutusta lopputulokseen. Kraftin maalivahdille kovasti tsemppiä! Ikävä vahinko ja tällaisia tilanteita ei ole ikinä kiva nähdä. Toivottavasti toipuu pelikuntoon mahdollisimman nopeasti!

Ottelusta jäi päällimmäisenä tosiaan mieleen todella vakava vastustajan loukkaantuminen. VPS-j paransi peliään ottelun edetessä, mutta toisella puoliajalla loppui ylöspäinpelaaminen melko lailla, mutta puolustussuuntaan esitys oli varsin vakuuttava. Toppareina ottelun aikana pelanneet Toni Kurki, Markku Elo, Arttu Lehtonen sekä Jussi Karppinen pitivät yhdessä keskikentän kanssa vastustajan tehokkaasti pois maalipaikoilta. Myös Tikan nimi on pelin ainoana maalintekijä nostettava esiin, ja lisäksi Kenan Kelmendi pelasi keskikentällä jälleen erittäin vahvan ottelun.

VPS-j jatkaa otteluitaan ensi viikolla FC Korsholmaa vastaan.