Julkaistu: 19.05.2019 00.00

VPS T07 FC Sport kevätturnauksessa 27-28.4

FC Sport järjesti kevätturnauksen Botniahallilla 27-28.4. Ottelut pelattiin ulkona tekonurmella joten onneksi sää ehti lämpenemään ja lumet sulamaan ennen sitä vaikka reilu viikko ennen turnausta vielä pahalta näyttikin.

VPS T07 aloitti turnauksen kohtaamalla GBK/LOVE yhteisjoukkueen. Aiemmin olimme kohdanneet molemmat omina joukkueinaan ja sillon olivat pelit olleet todella tasaista vääntöä. Yhdistelmäjoukkue oli mielenkiintoinen uusi tuttavuus joten pelistä ei etukäteen osannut sanoa mitään vielä suuntaan tai toiseen. Peli starttasi ja koko ensimmäisen puoliajan näytti hyvältä. VPS tuntui hallitsevan suurimman osan ajasta peliä. Maalipaikkoja oli mutta maalia vain ei saatu aikaan. Toisella puoliajalla GBK/LOVE sai pelinsä paremmin kulkemaan ja ottelu muuttui tasaisemmaksi. Sitten 26min kohdalla GBK/LOVE sai osuman ja siirtyi 0-1 johtoon. Tytöt eivät kuitenkaan antaneet periksi ja tasoittivat tilanteen kuusi minuuttia myöhemmin lukemiin 1-1. Näihin lukemiin peli sitten päättyikin. Maalipaikkoja oli runsaasti mutta potkut joko hieman ohi, tolppiin tai maalivahdille. Tasapeli oli kuitenkin ihan hyvä aloitus turnaukselle.

Seuraavaksi vuorossa olikin FC Kuffen/IJBK jota vastaan emme aimemmin olleet pelanneet. Pelin alku oli todella vauhdikas ja FC Kuffen/IJBK teki maalin ajassa 1.29 ja toisen heti perään ajassa 2.19. Tytöt saivat kuitenkin shokkialusta huolimatta koottua itsensä kuviot kuntoon. Ajassa 11.20 VPS sai ensimmäisen maalinsa ja 1-2 tilanteeseen päättyi ensimmäinen puoliaika. Toinen puoliaika alkoi vahvasti ja ajassa 20.46 VPS tasoitti lukemiin 2-2. Sitten peli alkoikin aaltoimeen kentän päästä päähän. Tunnelmat vaihtelivat ilosta pettymykseen kun ajassa 22.38 FC Kuffen/IJBK 2-3, 23.17 VPS 3-3, 28.19 VPS 4-3 ja 33.02 FC Kuffen/IJBK 4-4. Tuntui etttä kumpi tahansa joukkue pääsi maalille niin siitä saatiin rakennettua maalitilanne ja maali. 0-2 tilanteesta oli hienosti noustu tasoihin, uudelleen tasoihin ja jopa johtoon ja sitten taas tasoihin. Maaleja tuli molemmille todella runsaasti ja peli oli melkoista tunteiden vuoristorataa ja mikä tarkeintä todella jännittävää. Mutta sitten ajassa 36.24 FC Kuffen/IJBK siirtyi 4-5 johtoon. Enää ei sitä tasoittavaa maalia saatu aikaiseksi ja peli päättyi FC Kuffen/IJBK voittoon. Lauantain pelipäivä oli siinä ja seuraavaksi edessä palautuminen ja valmistautuminen seuraavan päivän peleihin.

Sunnuntaina ensimmäisen peli oli turnauksen järjestäjään FC Sportia vastaan. Heti alusta näki että pelistä tulee todella tasainen ja kumpi vain voi voittaa. VPS onnistui ajassa 4.40 saamaan maalin ja siirtyi 1-0 johtoon. Peli oli molemmissa päissä tosi tasaista ensimmäisen puoliajan loppuun ja koko toisen puoliajan. Pelaajat pistivät kaikkensa kaikkensa peliin mutta molempien maalilla puolustus sekä maalivahdit hoitivat hommansa erinomaisesti eikä lisää maaleja nähty. VPS voittoon 1-0. Sitten alkoikin piinaava odotus mikä tulee olemaan alkupelien sijoitus. Sarja oli todella tasainen ja vasta viimeisen pelin jälkeen varmistui että olemme pronssiottelussa.

Tytöt lähtivät hyvällä fiiliksellä ja keskittyneinä pronssiotteluun vastustajana SeMi. Heti alusta VPS otti pelin hallinnan ja maaleja syntyi ajassa 8min 1-0, 12min 2-0 ja 12.30 3-0. Ensimmäisen puoliajan näki että tytöt selvästi nauttivat pelaamisesta ja tulos oli sen mukaista. Sama pelaamisesta nauttiminen näkyi toisella puoliajallakin mutta SeMi oli vahvemmin mukana pelissä ja peli oli tasaisempaa. Kuitenkin ajassa 26min VPS 4-0 johtoon. SeMi pääsi avaamaan maalitilinsä ajassa 32min lukemiin 4-1. Ottelu päättyi kuitenkin vepsun voittoon.

Kauden kolmas turnaus ja kolmas pronssi. Todella hyvin alkanut kausi josta hyvä jatkaa seuraaviin turnauksiin ja piirisarjapeleihin.