Julkaistu: 02.04.2019 00.00

VPS T07 Ilmajokiturnaus 30.3

Ilmajoen kisailijat järjestivät turnauksen myötätuuli areenalla 30.3. Joukkueemme osallistui turnaukseen neljättä kertaa peräkkäin joten voidaan puhua jo perinteestä.

Päivän ensimmäinen vastustaja oli Lapuan Virkiä. Valmistautuminen peliin tuntui onnistuneen hyvin. Syöttöpeli kulki hyvin ja puolustus sekä hyökkäys toimivat. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen VPS siirtyi 1-0 johtoon. Tytöt tekivät tasaista työtä ja maaleja syntyi noin viiden minuutin välein. Lopputuloksena voitto lukemin 6-0.

Tästä oli hyvä siirtyä ruokailemaan. Sen jälkeen vähän höntsäpalloa Ilmajoen koulun kentällä ja ruoka hyvin sulateltuna seuraavaan peliin. Vastustajana oli FC Nokia jonka olimme kohdanneet kerran aiemmin. Edellisen kauden kohtaaminen päättyi 0-3 tappioon Särkänniemi cupissa joten tiesimme että vastustaja on haastava. Peli olikin todella tasaista vääntöä ja molemmat joukkueet näyttivät parasta pelaamistaan. Sitten sattui pallon menetys omassa kulmauksessa kun peliä oli pelattu reilu 20 minuuttia. FC Nokia ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja syöttö maalin nurkalla vapaaksi jäänelle pelaajalle lähti välittömästi ja maalihan siitä tuli. VPS haki tasoitusta loppuun saakka ja pallo menikin muutaman kerran ihan tolppaa hipoen maalista ohi. 0-1 tappioon oli kuitenkin tyydyttävä.

Tappiosta oli kuitenkin toivuttava nopeasti ja valmistauduttava seuraavaan peliin. Vastassa tuttu BK-Hoppet. Pelit ovat aina olleet tasaisia heitä vastaan joten odotettavissa oli että ihan kumpi tahansa joukkue voi voiton viedä. 17 minuutin pelin jälkeen VPS sai ensimmäisen osuman maaliin ja vain pari minuuttia myöhemmin toisen. 2-0 voitto mutta tiedossa oli että tappio FC Nokiaa vastaan vei mahdollisuuden kirkkaimmista mitaleista.

Pronssiottelun vastuja selvisikin vasta A-lohkon viimeisen pelin jälkeen kun tilanne oli todella tasan kolmella joukkueella. Vastaan tuli lopulta VIFK. Alempien sijojen sijoitusotteluita seuraten tytöt ehtivät pitkään valmistautumaan pronssiotteluun. Peli alkoi ja siitä tulikin koko joukkueen historian jännitävin peli. Kentän molemmissa päissä pallo meni useamman kerran tolppia hipoen ohi maalista. Kumpikaan joukkue ei antanut tuumaakaan periksi ja jännitys hallissa tiivistyi. Yleisö kannusti kovaäänisesti molempia joukkueita. Sitten tuomarin vihellys ja VPS sai vapaapotkun. Pallo upposi maaliin ja VPS siirtyi 1-0 johtoon 17 minuutin pelin jälkeen. Jos vain mahdollista niin pelin tempo ja jännitys vain kasvoivat tämän jälkeen. VIFK sai useamman mahdollisuuden tasoitukseen mutta meidän onneksi pallo meni aina niukasti ohi. Kolme minuuttia ennen pelin loppua VIFKin maalilla tapahtui rike ja saimme rangaistuspotkun. Sekin upposi maaliin ja siirryimme 2-0 johtoon. Tässä vaiheessa uskalsi jo vähän rentoutua ja hengähtää yleisön puolella mutta kentällä peli jatkui loppuun asti täysillä. Maaleja ei kuitenkaan tullut enempää ja VPS T07 otti turnauksesta pronssia. Kauden toinen turnaus ja toinen pronssi. Kausi on alkanut todella hyvin ja toivottavasti menestys jatkuu.