Kultaa, hopeaa ja pronssia - Terwaturnauksesta värisuora
Julkaistu: 13.08.2018 00.00

Kultaa, hopeaa ja pronssia - Terwaturnauksesta värisuora

Vepsun nollayseille Terwaturnaus oli yksi kauden päätapahtumista. Kohteeksi valikoitui Oulu, koska Pohjanmaan joukkueiden lisäksi Tampereen ja Porin suunnalla on liikuttu jo useasti. Tuloksellisesti reissu sujui lähes täydellisesti, sillä kaikki kolme joukkuetta pokkasivat turnauksen päätteeksi mitalit kaulaan. 19 ottelun turnauksen kokonaissaldo oli 15 voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota, jotka harmittavasti osuivat kohdalle Valkoiselle välierässä ja Raidalle finaalissa. Musta kulki läpi turnauksen voitosta voittoon.

Valkoinen

vs. Ajax Musta 9-0

vs. Lafk 9-0

vs Limingan Pallokarhut Punainen 3-3

vs. OLS Kreikka Panathinaikos 7-1

vs. FC Ylivieska Musta 5-2

Välierä: vs. Ajax Sarkkiranta Sininen 1-5

Pronssiottelu: vs. KKP Sininen 4-2

Valkoinen joukkue urakoi turnauksessa peräti seitsemän ottelua P09 Haaste-sarjassa, lauantaina kolme ja sunnuntaina neljä. Kahden murskavoiton jälkeen joukkue joutui avauspäivän päätöskamppailussa tyytymään tasapeliin. Sunnuntaina ryhmä kuitenkin palasi voittokantaan ja varmisti lohkovoiton. Pitkähkön tauon jälkeen välierän vastustaja oli kuitenkin liian vahva, ja ensimmäinen tappio tosiasia. Finaalista tippuminen koetteli henkistä kanttia, mutta taisteluilme onnistuttiin kaivamaan esiin pronssiotteluun. Voiton jälkeen ja mitalit kaulassa oli jo paljon parempi mieli lähteä kotimatkalle.

Joukkueessa pelasivat: Otto Granqvist, Eetu Harju, Miko Hirvonen, Luukas Leskinen, Oscar Nylund, Eetu Pajuluoma, Niklas Rautava ja Juuso Uusi-Ranta. Valmennus: Mika Uusi-Ranta ja Timo Rasinmäki.


Musta

vs. Ajax Vaaleansininen 7-1

vs. OLS Ranska Lyon 2-1

vs. Haupa Keltainen 5-0

Puolivälierä: vs. PonPa Musta 6-1

Välierä: vs. Ajax Valkoinen 7-0

Finaali: vs. Limingan Pallokarhut Musta 6-5 (Rangaistuspotkujen jälkeen. Peliaika 3-3)

Musta joukkue kulki P09 Kilpa-sarjassa voitosta voittoon. Lauantain kolme voittoa toivat lohkovoiton ja sunnuntain pudotuspelit etenivät näytöstyyliin loppuotteluun asti. Jo aiemmin Kokkolan turnauksessa kovaksi vastustajaksi todettu Limingan Pallokarhut tarjosi tiukan haasteen, ja johtikin ottelun loppuhetkillä vielä parilla maalilla. Vepsu osoitti kuitenkin luonnetta nousemalla viime hetkillä rinnalle ja lopulta rankkareilla voittoon, kun kaikki kolme laukojaa onnistuivat ja kaveri epäonnistui viimeisellä kierroksella. Voiton nostattamaa fiilistä on turha yrittää sanoin kuvailla, kannattaa mieluummin käydä katsomassa videotaltiointi ratkaisuhetkeltä joukkueen fb-sivuilta.

Joukkueessa pelasivat: Paulus Alatalo, Joel Heikkinen, Matias Jurvanen, Joona Kurunmäki, Arttu Lakonen, Noa Lankinen, Leo Tyrväinen ja Onni Virta. Valmennus: Tuomo Jurvanen ja Jukka Lankinen.


Raita

vs. Ajax Sarkkiranta P08 Musta 7-0

vs. OLS 08 Belgia 1-1

vs. FC Kemi P08-09 Valkoinen 4-1

vs. Limingan Pallokarhut Punamusta 2-0

Välierä: vs. Limingan Pallokarhut Mustapuna 1-0

Finaali: vs. FC Ylivieska 0-2

Vuotta vanhempien haastesarjassa 8 vs. 8 pelejä pelannut Raita aloitti turnauksen vakuuttavasti murskavoitolla, mutta lounastauon jälkeen peli oli tukkoisempaa, kun makaroonilaatikon jälkeen tarjolle tuli pyytämättä ja yllättäen myös kebabia sekä makkaraperunoita… Lauantain iltaottelun ja sunnuntain aamuottelun voitot kuitenkin riittivät lohkovoittoon. Välieräottelu Limingan Pallokarhuja vastaan oli Vepsun hallintaa, mutta maalinteko sakkasi. Lopulta Oskari nappasi sankarin viitan, ja paukutti pallon röyhkeän boksiin nousun jälkeen vasurilla vastustamattomasti etuyläseen. Finaalin alla joukkue vaikutti keskittyneeltä, ja peli alkoikin tiukan taistelun merkeissä. Kuten loppuottelun arvolle sopii, vastustaja oli turnauksen aikana kohdatuista selvästi paras. Pelillisestä altavastaajan asemasta huolimatta kamppailu eteni maalittomana, kunnes hieman turha rike rangaistusalueella toi Ylivieskalle pilkun ja siitä edelleen johtoaseman. Finaalin paineet ja tappiolle joutuminen ottivat henkisesti koville, mikä näkyi myös kentällä turhautumisena ja turhina rikkeinä, joihin valmennus joutui reagoimaan vaihdoilla. Lopullinen ratkaisu syntyi niin ikään erikoistilanteesta, kun vastustaja ampui melko kaukaa vapaapotkusta unelmakudin ylänurkkaan. Vepsun ainoa maalipaikan puolikas ottelussa oli puolittainen läpiajo, Ylivieska olisi voinut maaleja tehdä enemmänkin, joten voiton vei tälläkin kertaa parempi joukkue. Sijoituksista pelaaminen oli monelle Vepsun pojista uutta, mikä ehkä näkyi turhana puristuksena. Katkerasta tappiosta huolimatta peli tarjosi arvokkaan oppitunnin.

Joukkueessa pelasivat: Jaapo Antila, Remi Heinonen, Kuisma Karjala, Veeti Karppinen, Oskari Kähtävä, Lauri Mäkisalo, Nuutti Nurmi, Samuel Nyrhilä, Max Poikela, Joona Rasinmäki, Lucas Talmat ja Eemil Väyrynen. Valmennus: Jani Heinonen ja Mika-Markku Karjala.



Turnausraportin teksti ja kuvat: Tero Nurmi

Seuran uusimmat

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤