VPS J 03 Porin tasokkaan Winter Cupin ykkönen!
Julkaistu: 15.01.2018 00.00

VPS J 03 osallistui viikonloppuna Porissa erittäin kovatasoiseen ja jo perinteiseksi muodostuneeseen turnaukseen Pori Winter Cupiin, mikä oli joukkueen talviharjoituskauden päätapahtuma. Turnauksen arvostuksesta kertoo paljon se, että paikalla pelejä seuraamassa koko viikonlopun ajan olivat maajoukkuevalmentaja Erkka V Lehtola sekä palloliiton aluevalmentajat Stephen Ward, Samu Koski, Teemu Eskola sekä Kai Nyyssönen. Porin turnaus on yksi talven tärkeimpiä pelaajatarkkailutapahtumia maajoukkuetoimintaa varten. Turnaus pelataan erinomaisissa olosuhteissa Karhuhallissa ja sinne saadaan paikalle aina valtakunnan kärkijoukkueita, joissa kussakin on maajoukkuetoiminnan kannalta mielenkiintoisia pelaajia. Tarkkailun kannalta on tärkeää, että samaan aikaan pelataan sekä B17 että C15-turnaukset, jolloin saadaan hyvää informaatiota kolmen ikäluokan pelaajista tai oikeastaan neljän, sillä C15-ikäluokassa on mukana myös useita omien seurojensa potentiaalisimpia C14-pelaajia

Molempien ikäluokkien sarjoissa pelasi viisi joukkuetta, jotka kohtasivat toisensa lauantain ja sunnuntain aikana. C15-ikäluokassa VPS J 03 kohtasi isäntäjoukkueen FC Jazz/Karhu-Futis YJ:n lisäksi Ilveksen, KäPa:n sekä Lännen aluevalmentajan Teemu Eskolan kokoaman Länsi YJ-joukkueen, jossa pelasi Lännen Alueliiga-joukkueiden parhaimmistoa eri seuroista.

Lauantaina ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui kotijoukkue FC JAZZ/Karhu-Futis yj. Vauhdikkaassa ottelussa VPS siirtyi 1-0 johtoon 10 minuuttia ennen loppua, mutta kotijoukkue tasoitti ottelun pari minuuttia myöhemmin ja ottelu päättyi tasapeliin. Pelillisesti emme pystyneet pelaamaan niin hyvällä tasolla kuin mihin parhaimmillamme kykenemme. Osasyynä tähän tason alitukseen oli aikainen 05.30 lähtöaika, jonka vuoksi valmistautuminen otteluun ei ollut optimaalinen.
Maalintekijä: Jere Ala-Aho.

Lauantain toisessa ottelussa kohdattiin Suomen suurin junioriseura Tampereen ILVES. Ottelun tavoite oli paluu omalle vahvalle pelilliselle tasollemme. Tavoite täyttyi mainiosti. VPS murskasi ILVEKSEN 6-1 erittäin energisellä esityksellä.
Maalintekijät: Jimi Ylinen 3, Lucas Pomba 2 sekä Miska Petander.

Sunnuntain ensimmäisen ottelun vastustaja oli aina erinomaisen vahva KÄPA Helsingistä. Tasokas ja vauhdikas ottelu alkoi täydellisellä VPS hallinnalla. Vepsu vei ensimmäisen puoliajan lukemin 3-1. Kuitenkin jostakin syystä asenne ja keskittyminen puolustamiseen herpaantui ja 5 minuuttia ennen loppua KÄPA tasoitti ottelun lukemiin 3-3. Tasoitus kuitenkin herätti Vepsun pelaajat mielettömään voittomaalin hakuun ja tässä joukkue osoitti suurta henkistä ja fyysistä vahvuutta. Peliaika täynnä,ottelun viimeinen keskitys, pusku, torjunta, kakkospallo maaliin ja ottelun päätösvihellys. Upea taistelu yhtä maan parasta joukkuetta vastaan. MAHTAVAA.
Maalintekijät: Einar Wikar 3 ja Lucas Pomba.

Turnauksen viimeisessä ottelussa vastaan tuli Lännen (Turku, Tampere ja Satakunta) aluejoukkue. Tuosta joukkueesta oli pois turnaukseen omina joukkueina osallistuvien FC JAZZIN ja ILVEKSEN pelaajat, mutta vastustaja oli edelleen todella tasokas, koska sen pelaajat olivat TPV:n, Valkeakosken HAKAN, Rauman Pallo-Iirojen sekä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran tasokkaiden seurojen parhaat ja
valitut pelurit. Ottelu oli tyypillinen pitkän ja raskaan turnauksen viimeinen ottelu, jossa molempien joukkueiden pelaajat olivat jo melko väsyneitä. VPS hallitsi kuitenkin ottelun ensimmäistä puoliaikaa, mutta vastustaja teki maalin ainoasta paikastaan. Puoliajalla olimme ensimmäistä kertaa tappiolla koko viikonlopun aikana. Tauolla sovimme, että Vaasaan emme täältä lähde tappio niskassamme. Kova taistelu ja ennen kaikkea hyvä hyökkäyspeli toi meille riittävästi maalipaikkoja ja kaksi maalia. Taas upea nousu vaikeasta tilanteesta ja 2-1 voitto. Samalla tämä tulos merkitsi sitä, että VPS oli turnauksen voittaja.
Maalintekijät: Patrik Huhtala ja Lucas Pomba.

Turnaus osoitti, että VPS J 03 on hyvin lähellä kansallista kärkeä. Hyvänä päivänä voimme voittaa minkä tahansa suomalaisen joukkueen. Erityisen tyytyväinen pitää olla siihen, että pallollinen peli on kehittynyt sellaiseksi, että KÄPAN tasoiset joukkueet joutuivat pitkiksi ajoiksi täysin puolustuskannalle. Suurin kehityksen kohde on tason, suoritusvarmuuden ja keskittymisen säilyttäminen 100% tasolla
läpi ottelun.

Yksittäisiä pelaajia ei voi nostaa esiin koska se tekisi vääryyttä niille, joita ei mainita. Porin turnaus osoitti sen, että se tinkimätön harjoitusasenne ja työmoraali, mikä on 03 pojilla ollut nyt noin kahden vuoden ajan, tuo väistämättä myös tuloksia. Työntekoa on jatkettava samalla loistavalla asenteella myös jatkossa! Jos pojat siihen pystyvät, niin on mahdollista, että 03 maajoukkueessa nähdään myös VPS pelaajia.

Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän päätavoitetta, mikä on KAI PAHLMAN lopputurnaus Torniossa.