VPS-j 4. divisioona, Nelonen

VPS -j - Närpes Kraft/2  1 - 0

Palosaari

VPS-j voitti Närpes Kraft2:sen

VPS-j pelasi ensimmäisen nurmiottelun Huutoniemellä tänään torstaina ja vastustajaksi saatiin revanssihengessä Närpes Kraftin kakkosjoukkue. Edellisen kerran joukkueet olivat kohdanneet muutama vuosi sitten Nelosessa ja myöskin Huutoniemellä. VPS-j johti kyseistä peliä vuonna 2012 4-1, mutta niin vain Kraft2 nousi 6-5-voittoon ja seuraavassa kotipelissä varmisti sarjan voiton ja nousun Kolmoseen. Lisäksi tuo peli oli SuSi YB:tä vastaan. Siinä pelissä nähtiin kummallisia vihellyksiä, mutta kaikista hassuin tilanne nähtiin illalla, kun Kraft2-SuSi YB-ottelun viheltänyt päätuomari oli nousujuhlissa mukana joukkueen saunalla.

No nämä on jo unohdettu, mutta hienoja muistoja vuosi 2012 toi mieleen. VPS-j:ssä on paljonkin kyseisellä kaudella mukana olleita, mutta närpiöläisten joukkueessa ei välttämättä yhtäkään samaa pelaajaa.

Itse ottelussa ensimmäinen puoliaika oli tasainen. VPS-j puolusti tiiviisti ja hyökkäsi suoraviivaisesti pomppuisalla kentällä. Paikkoja VPS-j sai luotua ehkä vastustajaa enemmän, mutta Kraft2 sai kuitenkin kaukolaukauksilla pallon kahdesti ylärimaan. VPS-j teki puoliajan ainokaisen, kun joukkueen superhyökkääjä Joni Uusipaikka latasi pallon maaliin. Maali oli Uusipaikan 100. raitapaidassa, ja kyseessä lienee jo jonkinlainen ennätys.

Ainakaan VPS-j:ssä ei kukaan varmastikaan ole tehnyt moisia maalimääriä, mutta miten lienee edustusjoukkueen laita? Viisaammat henkilöt voivat tätä selvittää, mutta upea suoritus joka tapauksessa Ullavan mieheltä.

Toinen puoliaika oli täysin VPS-j:n. Tuntui että Kraftilta loppui bensa ja VPS-j piti pelin konrtrollissa. Kraft2 sai kyllä pitää palloa, mutta käytännössä yhtäkään maalipaikkaa joukkue ei saanut luotua. VPS-j sen sijaan hyökkäsi vaarallisesti ja paikkoja oli reilusti ratkaista ottelu. Yleisölle tarjottiin kuitenkin jännitystä loppuun asti ja lukemat kirjattiin niukasti 1-0(1-0).

VPS-j-valmentaja Aaku Laitinen oli tyytyväinen ensimmäisen nurmipelin esitykseen.

- Ensimmäinen peli nurmella ja hieman epätasaisella sellaisella toi oman mausteen peliin. Lähdettiin kuitenkin pelaamaan omaa peliä ja pyrittiin maltilla ja järkevästi rakentamaan peliä. Vastustajan kymppipelaaja toi vaikeuksia puolustuspelaamiseen avausjaksolla, mutta puoliajalla saatiin sekin kuriin tiiviimmällä puolustamisella. Hyökkäyspäässä nähtiin hyviä kombinaatioita ylimpien pelaajien kesken ja sellaisesta myös tehtiin maali.

Laitinen piti ottelua hyvänä suorituksena.

- Toisella puoliajalla oli hallittua joukkuepuolustamista, eikä vastusta paikoille päässyt. Itse olisi pitänyt omista paikoista tehdä pari ja ratkaista peli jo aiemmin. Kokonaisuutena hyvä peli ja tärkeä voitto tappion jälkeen. Nyt voi hyvillä mielin lähteä jakamaan Matcheja ja kastelemaan istutuksia.

VPS-j pelasi etenkin toisen puoliajan fiksusti ja ansaitsi voittonsa. Helpompaa olisi tietysti ollut, mikäli toinenkin maali olisi syntynyt, mutta edes rangaistuspotku ei sitä tänään joukkueelle tuonut.

Seuraava ottelu on Präntöö-avaus, kun vastaan asettuu kova Kungliga Wasa ensi viikon tiistaina.