Juniorcupenin toinen kierros Fennialla
Julkaistu: 11.06.2018 00.00

Musta

vs. Malax IF Blå 7-1 Maalit: Kaapo x3, Samuel x2, Paulus, Niilo

Ensimmäinen peli alkoi vepsun poikien täydellisellä dominoinnilla, mutta maaleja saatiin silti odottaa hetken. Seitsemän minuutin pelin jälkeen maalipotkusta oikean laidan kautta takaisin ja näin vasemmalta maalintekoon karannut Paulus teki yhteen nollaan. Peli jatkui aaltoilevana koko ottelun ajan mutta vepsu onnistui paremmin puolen vaihdoissa ja käyttämään hyvin niistä muodostuneen tilan murtavilla syötöillä.

Valmentajan kommentit: Loppulukemat 7-1 kuvaavat hienosti, miten tasaisesti kaikki yhdeksän poikaa pelasivat läpi ottelun, kommentoi tyytyväinen valmentaja Jani Heinonen.

vs. Malax IF Gu 4-1 Maalit: Kaapo x2, Robbie ja Lukas

Toisesta ottelusta kuumassa fenniassa muodostui todellinen trilleri. Malax toteutti selkeää pelisuunnitelmaa ja pääsikin muutamaan otteeseen vaarallisilla pitkillä palloilla hätyyttelemään vepsun maalia, mutta maalissa upeasti pelannut Niilo oli lähes ohittamaton. 2-0 taukotulos merkitsi sitä, että vastustaja haki vahvasti kavennusta toisella puolella. Se saikin yhden heti toisen puoliajan alkuun mutta tästä ei taisteleva vepsulauma hätääntynyt. Vepsun pelisuunnitelmassa keskikentän tuki laidoille toimi täydellisesti ja alhaalta päästiinkin rakentamaan monta upeaa hyökkäystä, joista mahtavasti molemmissa peleissä pelannut Kaapo viimeistele pari upeaa osumaa. Mainittakoon, että myös ensi kertaa joukkueen kokoonpanossa juniorcupenissa ollut Robbie pääsi maalin makuun.

Valmentajan kommentit: Koko joukkue ansaitsee nämä voitot. Jokainen poika taisteli ja valutti hikeä joukkueen puolesta aivan upeasti. En voisi olla pojista ylpeämpi, Heinonen fiilisteli täysi pistepotti taskussaan.

Joukkueessa pelasivat: Kuisma Karjala, Roope Kamppinen, Kaapo Ohra-aho, Paulus Alatalo, Lukas Palm, Samuel Nyrhilä, Niilo Haapaniemi, Robbie Nisula ja Samuli Melender.

Valkoinen

vs. Malax IF Gul 2-5 Maalit: oma maali, Nuutti

Avausottelussa pallollinen peli kulki vielä ihan mukavasti, mutta laadukas vastustaja rokotti pallonmenetyksistä suoraviivaisesti ja tehokkaasti. Oma maalinteko sen sijaan jäi vähän vaisuksi, kun ratkaisut kestivät turhan kauan. Kumpikaan onnistumisista ei tullut varsinaisesta pelitilanteesta. Ensimmäinen maali oli takuulla päivän erikoisin, maalahtelaisveskari avasi käsistä Aldinin polveen, josta pallo kimposi sinisten puolustajan jalkaan ja siitä edelleen veskarin yli verkkoon. Toisen maalin Nuutti ampui vaparista.

Valmentajan kommentit: Ei huono esitys meiltä, mutta vastustaja toteutti omaa pelisuunnitelmaansa tehokkaammin. Tyylipisteitä ei jaeta, mutta sarjapisteet lähtivät maalahteen, joukkuetta peluuttanut Tero Nurmi kommentoi.

vs. Malax IF Blå 3-7 Maalit: Onni, Eetu, Nuutti

Toisen pelin alku sujui aivan loistavasti. Pallo kiersi alakerran kautta hallitusti tyhjään tilaan, ja maalipaikkojakin luotiin. Ekan kympin jälkeen raitapaidat johtivat parilla maalilla, ja tilanne vaikutti olevan vähintäänkin tyydyttävästi hallussa. Ei kuitenkaan ollut, ja vieraat rynnivät rinnalle ja ohi. Aivan lopussa saatiin jonkinlainen kiri aikaan, mutta yksi kavennusmaali oli lopulta aika laiha lohtu.

Valmentajan kommentit: Jos joku olisi 2-0 tilanteessa väittänyt, että kaveri tekee seuraavat seitsemän maalia, niin en olisi uskonut, mutta niin siinä kuitenkin kävi. Sulamisen syitä pohdittiin poikienkin kanssa tovi matsin jälkeen, mutta mitään varmaa vastausta ei löydetty. Onneksi pelejä riittää, pettynyt Nurmi summasi pelien tauottua.

Joukkueessa pelasivat: Remi Heinonen, Nuutti Nurmi, Onni Virta, Beder Al-zidi, Niklas Rautava, Eetu Pajuluoma, Veeti Karppinen, Aldin Haki Lajqi ja Oscar Nylund.