VPS J III-div, Kolmonen

VPS -j - Virkiä  5 - 0

Elisa Stadion

VPS-j:lle voitto Virkiästä

VPS-j lähti hakemaan voittoa useamman voitottoman ottelun jälkeen, kun vastaan asettui Virkiä. Ottelu oli tarkoitus pelata Palosaarella, mutta tiistain ja keskiviikon rankkasateet saivat kentän lainehtimaan, joten ottelu päätettiin siirtää ja Elisalta löytyi ilta-aika. Ottelu meni pääosin kotijoukkueen hallinnassa ja loppunumerot kirjattiinkin 5-0(3-0).

Ensimmäisen jakson ensi minuuteilla Virkiä piti enemmän palloa, mutta puoliajan edetessä VPS-j otti kuskin paikan. 0-0-tilanteessa vierailla oli pilkun kohdalta maukas maalipaikka, mutta topparina pelannut Asseri Laitinen pääsi peittämään vedon. Tämän jälkeen ottelu menikin kotijoukkueen komennossa ja maaleja tuli runsaasti. Ensin Toni Pylkkänen sai pallon boksissa ja pisti pallon huonommalla jalallaan tolpan kautta sisään. Hieman tämän jälkeen Riku Paularinne nikkasi ensimmäisen maalinsa Vaasan Palloseuran paidassa kulmapotkusta. Voiton kannalta tärkeä 3-0-maali syntyi rangaistuspotkusta, kun Joni Uusipaikka havitteli reboundiansa, mutta puolustaja joutui rikkomaan. Arttu Lehtonen laittoi pallon komeasti alakulmaan.

Toisella jaksolla VPS-j sai rakenneltua useita vaarallisia maalipaikkoja, mutta osumaa saatiin odottaa 70 minuutille saakka. Paularinne syötti ja Ville Kauppinen oli läpi ja pallo etukulmasta verkkoon. Viides maali syntyi, kun Topias Iloviita puski ottelun viimeisellä vitosella pallon verkkoon.

Valmentaja Mika Koivumäen mukaan joukkue pelasi tärkeään paikkaan kauden parhaan pelinsä.

- Aika kauan piti odottaa kauden parasta peliä, mutta tuli aika hyvään saumaan. Pallo liikkui ja miehetkin liikkui ja huikea asenne. Ainoa miinus oli viimeistely. Tästä on hyvä jatkaa sarjapaikan metsästystä. Hyvä peli kokonaisuudessaan.

VPS-j paranteli kolmen pisteen myötä asemiaan sarjataulukossa. Ottelu oli hyvä ja onnistujia löytyi laajalta rintamalta, sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Viikolla harjoituksissakin puhuttiin maalintekohaasteista, sillä edellisestä osumasta oli kulunut aikaa. Harjoituksissa päätettiin, että apinaa ei oteta selkään, vaan maalit kyllä syntyvät, kun paikkoja saadaan riittävästi. Nyt sitten verkot heiluivat enemmänkin.

Seuraava ottelu on ensi perjantaina Seinäjoella Sisu-Palloa vastaan.