VPS-j 3.Div, Kolmonen

VPS -j - HBK  3 - 1

Palosaari

VPS-j varmisti viidennen sijan

VPS-j voitti torstain Palosaari-kamppailussa HBK:n Kruunupyystä lukemin 3-1(0-1). Voitto tarkoitti, että VPS-j on sarjassa vähintään viides, sillä yksi peli on jäljellä ja ero seuraavaan joukkueeseen on 4 pistettä.

Ottelun alku ei sujunut VPS-j:ltä liukkaalla kentällä odotusten mukaisesti, sillä vaikea kenttä aiheutti ongelmia ja lisäksi Kalle Leiniön vertavuotava haava aiheutti hieman sekaannusta. HBK menikin ottelussa johtoon, eikä VPS-j saanut kovin hyvää painetta vastustajan maalin jälkeen. Puoliajalle siirryttiin siten hieman pettyneenä omaan peliin ja maalin tappioasemassa.

Toisella jaksolla VPS-j pääsi sitä paremmin peliin mukaan, mitä pidemmälle ottelu eteni. Tasoituksen iski Heino Järvelä, jonka tulinen kaukokuti yllätti maalivahdin ja painui maalin kattoon. Veto oli kyllä yksi kaikkien aikojen kudeista, joita VPS-j-paidassa on nähty! VPS-j jatkoi hyvää sykettä tasoituksen jälkeen ja hyökkäsi vaarallisen oloisesti. Johtomaali syntyi, kun Lassi Mäkitalo keskitti maalin eteen ja loukkaantumisista toipunut Joni Uusipaikka vei raitapaidat johtoon. Naulan arkkuun iski Topias Iloviita, kun Mäkitalo teki loistavan riiston, ja Uusipaikan mainio pikkusyöttö vapautti Iloviidan läpiajoon ja pallo oli alakulmassa.

VPS-j-valmentaja Mika Koivumäki totesi ottelun olleen melko tyypillisen vaikea loppukauden peli.

- Asenne näissä pitkälti ratkaisee, kun ei sinällään panosta enää ole. Alku ei ollut parasta mahdollista meiltä. Varmaan katsottu kaverin
kokoonpanoa ja todettu että paljon poissaoloja ja nyt tulee odotettua helpompi peli. Eka jakso oli tervanjuontia, mutta toisella oltiin selvästi parempia ja saatiin maaleja aikaiseksi. Viimeiseen peliin jää meilläkin sillä lailla panosta, että voidaan nousta jopa parhaaksi vaasalaisjoukkueeksi Kolmosessa.

Peli oli hieman kaksijakoinen, jossa kotijoukkueen kantilta ensimmäistä puoliaikaa vaivasivat harhasyötöt, huonot haltuunotot ja muu
huolimattomuus. Toisella jaksolla vastustaja hieman väsyi ja VPS-j:n vaihdot toivat  syöttöpeliin selvästi uutta tekemistä ja varmuutta.
HBK:lla oli johtoasemassa pari paikkaa, ja peli olisi vaikeutunut huomattavasti, jos vieraat olisivat menneet kahden maalin johtoon.

VPS-j:n viimeinen ottelu ensi viikon lauantaina klo 15 Botniahallin vieressä Korsholmaa vastaan.