VPS-j 3.Div, Kolmonen

VPS -j - Virkiä  3 - 4

Palosaari

14.8.2015 VPS-j taipui Virkiälle

VPS-j lähti torstain otteluun sarjakärki Virkiää vastaan luottavaisena, sillä edellisestä kahdesta kevätkierroksen revanssiottelusta oli tullut kaksi voittoa. Myös Virkiälle joukkue hävisi keväällä, joten tämäkin oli revanssihenkinen kamppailu. Mahdollisuudet kolmeen pisteeseen oli, mutta tällä kertaa pistesaldo ei karttunut, vaan lapualaiset lähtivät kotiin 3-4(2-1) voiton kanssa.

VPS-j aloitti ottelun erinomaisesti, sillä vain 12 minuutin pelin jälkeen pallo oli maalissa, kun Topi Iloviita syötti Ilkka Puikkosen läpi, eikä nestori erehtynyt. Seuraava maali olikin sitten koko ottelun käsikirjoitus, eli aina kun VPS-j pääsi johtoon, kuittasi Virkiä melko nopeasti pelin tasoihin. Nyt tasoitusta ei tarvinnut odottaa käytännössä yhtään, vaan seuraavasta tilanteesta iski Virkiä komeasti pallon ylämummoon. VPS-j meni uudelleen johtoon jo 16. minuutilla, kun Heino Järvelä ja Ludwig Siegfrids pyörivät aikansa laidalla ja Järvelä keskitti kohti boksia. Sieltä löytyi maaliahne Iloviita, jonka tarkka laukaus löysi tiensä verkkoon. Loppuaika puoliajasta menikin sitten pelaillessa, eikä maaleja nähty.

Virkiä tasoitti pelin melkein heti toisen puoliajan alkuun, mutta VPS-j siirtyi kolmannen kerran johtoon. Suoraan Tampereen Ikeasta paikalle kurvannut Lassi Mäkitalo oli asemoinut itsensä oikeaan paikkaan kulmapotkussa ja pallo tuli suoraan hänen jalkaansa ja siitä ykkösellä veskarin käsien kautta verkkoon. Hieman tämän jälkeen Virkiä oli taas tasoissa ja vastoin käsikirjoitusta meni 84. minuutilla tekemään voitto-osumankin. VPS-j:n kiri ei tuottanut maaleja, joten Virkiälle voitto.

Valmentaja Mika Koivumäki harmitteli päästettyjen maalien määrää.

- Aika usein kolmella tehdyllä maalilla voittaa, etenkin kotona, mutta tänään ei pinnaakaan. Ehkä meillä on ollut sopivasti onneakin aikaisemmissa voitto-otteluissa, mutta tänään ei. Kaksi johtomaalia kuitattiin seuraavalla minuutilla, joten ne ovat tietysti hieman turhia hommia. Loukkaantumiset sekoittivat kyllä aika pahasti tällä kertaa pakkaa, ja vaihdoista ei saatu ihan riittävää apua.

Koivumäen mukaan tietyt pelaajat ovat pelanneet loukkaantuneena, joten peruuntuneen Kiisto A-team-pelin suoma tauko tulee tarpeeseen.

- Tauko tulee nyt hyvään paikkaan, koska useammalla pelaajalla on vammoja hoidettavana. Toivottavasti päästään Kraftin kaatoon terveellä nipulla kahden viikon päästä.

VPS-j:llä oli täydet mahdollisuudet voittoon, mutta tällä kertaa pyöreä matsi päättyi epäedullisesti raitapaitojen kannalta. Aikaisemmissa otteluissa koko joukkueen puolustus on toiminut hienosti, eikä tälläkään kertaa ollut kovin suurta hätää vaikka pari pahaa paikkaa Virkiällä oli maalienkin lisäksi. Vetoja Virkiällä oli 5, joista neljä meni maaliin. VPS-j:llä oli lisäksi 3-3-tilanteessa pari hyvää saumaa mennä johtoon loppuhetkillä, mutta niillä kerroilla ei pallo löytänyt tietään häkkiin.

VPS-j jatkaa otteluita Palosaarella kahden viikon päästä torstai Kraft2:sta vastaan.

VPS-j:n maalit facebookissa: