Maalijuhlat Skatilan kentällä
Julkaistu: 11.08.2017 00.00

Juniorcupenin U8-sarjassa Komu isännöi torstai-illan taistoja Vepsun Mustaa ja Valkoista vastaan. Samaan aikaan yhdeksän VPS P09 pojista pelasi U9-sarjaa lilla ehnvallenilla, ja kun vielä taiteiden yökin verotti osallistujia, niin joukkueita ei poikkeuksellisesti oltu nimetty, vaan paikalla oli kaikki kynnelle kykenevät pelaajat. Yhtä vaille täydet kaksi kentällistä kummassakin joukkueessa kuitenkin.

VPS Musta vs. Komu Keltainen 21-0 Maalit: Nuutti x10, Max x5, Aldin x3, Eetu x2, Niilo

Mustan ensimmäinen ottelu ratkesi jo varhain. Nuutti paukutti ensimmäiset kuusi maalia, Eetu osui väliin kahdesti ja Nuutti teki vielä kaksi ennen taukovihellystä. Toiselle puoliajalle Nuutti laitettiin maaliin, mutta kentälle tullut Max jatkoi maalitehtailua parilla osumalla. 13-0 syntyi taas Nuutin toimesta, kun tämä nousi maalivahdin alueelta laitaa pitkin aina rangaistusalueella asti viimeistelemään. Seuraavaksi oli Maxin vuoro saada hattu täyteen ja Niilokin iski päivän ensimmäisen ennen Aldinin hattutemppua. Nuutti osui vielä toistamiseen veskarin tontilta kaukolaukauksella ennenkuin Max sinetöi musertavat loppulukemat.

VPS Musta vs. Komu Musta 11-3 Maalit: Niilo x5, Nuutti x3, Aldin x2, Niklas

Toinen ottelu oli edellistä jo selvästi tiukempi, Komun Mustan riveissä oli useampi vikkelä poika, joten maalintekoon ei karattukaan enää ihan tuosta noin vaan. Niilon avausosuman jälkeen vastustaja onnistui vielä tasoittamaan, mutta ennen puoliaikaa Nuutin kolme maalia, Niilon toinen ja Aldinin ensimmäinen osuma ratkaisivat pelin. Toisella puoliajalla Niilo jatkoi maalitehtailuaan ja Aldininkin onnistui toistamiseen, mutta liiallinen hanakkuus maalintekoon kostautui myös parin takaiskun muodossa. Ottelun ehdottomasti komein osuma oli viimeinen, kun Niklas onnistui pommittamaan kulmapotkun suoraan verkon perukoille!

Joukkueessa pelasivat: Nuutti Nurmi, Max Poikela, Aldin Haki, Eetu Harju, Niilo Haapaniemi, Niklas Rautava, Elias Nurmikoski ja Matias Salo. Valmennus: Tero Nurmi

VPS Valkoinen vs. Komu Musta 8-0 Maalit: Onni x4, Leo x2, Eemil, Niklas

Peli pysyi alkuun tasaisena, kun todella pitkä ruoho hidasti Vepsun taitofutista. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli täydellistä raitapaitojen hallintaa ja maaleja haettiin komeilla syötöillä. Yksi maaleista syntyi peräti viiden syötön yhdistelmän jälkeen. Komu pyrki paineistamaan ylhäältä, mutta etenkin Lauri ja Nuutti puolustuksessa pelasivat pallon paineen alta pois useaan otteeseen kuin edustusjoukkue konsanaan.

VPS Valkoinen vs. Komu Keltainen 18-0 Maalit: Remi x3, Onni x3, Otto x3, Eemil x3, Niklas x2, Leo, Oscar, Lauri, Nuutti

Toisessa ottelussa vastassa oli Komun vähemmän pelanneita poikia. Vepsunkin pelistä katosi aluksi paras liike ja peli meni ruuhkaan puskemiseksi. Valmennuksen ohjeet kuitenkin kuunneltiin ja peliin saatiin leveyttä, mikä poiki maaleja enemmänkin. Osalla pelaajista maalinteko kiilui vähän turhankin paljon silmissä ja syöttely meinasi unohtua. Positiivista oli, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla, sillä kaikki joukkueen pelaajat iskivät maalin ottelussa. Turnauksen myötä kaikki Juniorcupenissa mukana olevat 38 pelaaja on nyt tehnyt vähintään yhden maalin kauden aikana, mikä sekin on varsin upeaa!

Joukkueessa pelasivat: Onni Virta, Nuutti Heimonen, Lauri Mäkisalo, Otto Granqvist, Oscar Nylund, Remi Heinonen, Eemil Väyrynen, Niklas Sulkakoski ja Leo Tyrväinen. Valmennus: Jani Heinonen