VPS P02 kovatasoisessa Pori Winter Cupissa
Julkaistu: 10.01.2017 00.00

VPS 02-pojat oli kutsuttuna yhteen Suomen kovatasoisimmista junioreiden talviturnauksista yhdessä HJK:n, Ilveksen, TPS:n ja Jazzin kanssa 7.-8.1 Porin Karhuhalliin. Kahden päivän aikana pelattiin neljä kovaa peliä, yhteensä 240min. Turnaus antoi tärkeitä tietoja joukkueen ja pelaajien tämän hetkisestä tilanteesta ja paikalla oli useampia maajoukkuetarkkailijoita. Pojat pystyivät jopa ylittämään odotukset, sen verran hyvin olimme peleissä mukana. Kiitosta joukkueen peleistä ja pelaajista tuli myös maajoukkuetarkkailijoilta.

Lauantain ensimmäinen peli Jazzia vastaan kulki erityisen hyvin hyökkäyssuuntaan ja paikkoja oli useampia ratkaista peli jo ensimmäisellä jaksolla. Useammasta paikasta saatiin luotua kuitenkin vain yksi maali. Vastustaja onnistui rokottamaan myös jakson lopulla erikoistilanteesta, näin tauolle 1-1 tilanteesta. Toisella jaksolla peli hieman tasaantui ja Jazz sai luotua myös painetta meidän päähän, sillä seurauksella, että puolustus teki virheitä. Meidän hyökkäyspelaaminen oli kuitenkin sujuvaa ja kahdella hyvin rakennetulla maalilla nousimme tasoihin 3-3. VPS:n maalit: Solomon Mohammed 2 ja Khamis Maki 1.

Lauantain toisessa pelissä vastaan asettui HJK. Pojat pelasivat ensimmäisellä jaksolla rohkeaa pallonhallintaan perustuvaa futista ja tällä kertaa se saatiin käännetyksi myös hyvin eteenpäin ja murtautumisiin. Yksi 02 joukkueen parhaista jaksoista tämän tason peleissä, missä hyvän pallollisen pelin lisäksi tällä kertaa myös tiivis puolustuspeli toimi hyvin. Tauolle päästiin ansaitusti 1-0 johdossa. Toisella jaksolla HJK:n laaja materiaali käänsi pelin vastustajalle meidän väsähdettyämme selvästi normaalia kovempaan pelitempoon. Liike loppui ennen kaikkea pelin avaus ja rakenteluvaiheessa, kun pelattavaksi tuleminen oli laiskaa. Näin emme saaneet käyntiin normaalia pallonhallintaa. HJK voitti pelin lopulta 3-1. VPS:n maali: Khamis Maki.

Sunnuntain ensimmäisessa pelissä vastaan asettui turnauksen voittajajoukkue Ilves. Eilisen HJK pelin toisen jakson perusteella tuntui, että olisiko virta loppumassa pojilta, mutta turnauksen paras peli meidän osalta saatiin aikaiseksi ja tällä kertaa ote kesti molemmat jaksot. Aloitimme pelin tiiviillä puolustamisella, mutta mitä pidemmälle jakso meni sitä paremmin pääsimme peliin mukaan. Taitava pelin rakentelu ja murtautuminen tuotti jälleen maalipaikkoja, joista yhdestä rankaisimme vastustajaa. Heti perään meillä oli myös rangaistuspotku, mutta tällä kertaa maalia ei syntynyt. Näin ensimmäisen jakson jälkeen ansaitusti 1-0 johto VPS:lle. Toisella jaksolla pystyimme nyt paremmin vastaamaan laajaan materiaaliin kuin HJK:ta vastaan. Ilves käytti kuitenkin meidän suurimman ongelmakohdan eli pitkien ilmassa tulevien pallojen puolustamisen hyödyksi tehden kolme maalia. Nyt kuitenkin taisteluilme säilyi ja nousimme vielä peliin mukaan kaventamalla 3-2 ja lopussa järjestimme muutamia painetilanteista vastustajan maalille, joista yhdessä pallo pyöri vastustajan maalialueella ja maaliviivalla luonnottoman kauan ilman maalia. Hieno peli erittäin kovaa vastustajaa vastaan. Vastustajan valmentaja antoi myös hyvää palautetta joukkueemme pelistä. VPS:n maalit: Patrik Huhtala ja Khamis Maki.

Turnauksen viimeisessä pelissä vastaan asettui TPS Jani Uotisen johdolla. Tässä pelissä eväät oli syöty jo oikeastaan ennen peliä ja TPS aloitti vielä pelin erityisen terävästi ja siirtyi 3-0 johtoon nopeasti. Ensimmäinen jakso meiltä oli todella huonoa peliä ja taukonumerot 4-0. Toisella jaksolla taisteluilme kuitenkin säilyi kohtuudella ja pahempaa luovuttamista ei tullut, vaikka useamman pelaajan jalat eivät juuri enää liikkuneet. Pelin loppunumerot TPS:lle 6-0.

Viimeisen pelin isoista tappiolukemista huolimatta kokonaisuus selkeästi plussan puolelle. Sillä vastassa oli aivan Suomen parhaat 02 joukkueet. Parasta on nähdä se, että pystymme ja uskallamme pelata maata pitkin lyhyillä syötöillä ja kovissakin peleissä pystymme pallonhallintaan. Nyt se saatiin käännettyä hyvin myös eteenpäin pelaamiseksi. Murtautumispelaamisessa olemme aivan samalla tasolla kuin vastustajat, ehkä osittain jopa edellä. Suurimmat ongelmakohdat tulevat puolustussuunnan pelaamisessa koko kentän osalta - Prässi, negatiivinen tilanteenvaihto, puolustuslinjan pumppaaminen ja keskitysten puolustaminen. Puolustusmuoto ja tiiveys on mennyt selkeästi eteenpäin syksyn aikana. Fyysisesti olemme saaneet kiinni vastustajia esim. nopeuden osalta mutta kestävyyspuolella selkeästi parannettavaa. Henkinen puoli mennyt paljon eteenpäin. Pojilla on itseluottamusta ja rohkeutta pelata koviakin joukkueita vastaan. Tästä hyvä jatkaa työntekoa treenikentällä.

VPS:n pelaajat turnauksessa: