Raisa Haq Vepsun harrastekoordinaattoriksi
Julkaistu: 24.05.2016 00.00

Raisa Haq Vepsun harrastekoordinaattoriksi

VPS-perhe tuntee Raisan luotettavana ja innovatiivisena seuratyöntekijänä. Hieman paremmin Vepsu-historiaansa saa VPS Junioreiden viimeisin rekrytointi valottaa itse.

- Olen aloittanut urani VPS Junioreissa lähes kymmenen vuotta sitten Junnuliiga-valmentajana. Suhteeni seuratyöhön lujittui joitain vuosia myöhemmin seuran tyttöjunioritoiminnan, jossa silloin olin mukana, kohdatessa haasteellisia aikoja. Silloin ymmärsin, että lajia ei viedä eteenpäin siirtymällä helpommille alueille tai välttelemällä ongelmia, vaan ratkomalla niitä ja tekemällä lujasti töitä niiden asioiden eteen, jotka itse kokee tärkeiksi. Huomasin, että kun valittamisen sijaan tekee asioita, voi saada aikaan suuriakin muutoksia. Siitä lähtien olenkin aktiivisesti keksinyt uusia tapoja tarjota lapsille ja nuorille mielekästä tekemistä ja mahdollisuuksia liikkua ja tutustua jalkapalloon lajina. Olen ollut esimerkiksi mukana kehittämässä jo perinteeksi muodostuneita suuria päiväkotitapahtumia, sekä erilaisia tempauksia ja tapahtumia. Viimeisin ideani on viime syksynä alkanut vanhempi-lapsifutis, Nassikkafutis, jolle oli selvästi tilausta ja se saavuttikin välittömästi suuren suosion.

Millä mielin vaihdat harrastuksen työksi?

- Hyvillä mielin, koska jatkossa voin panostaa entistäkin enemmän rakastamani lajin ja seuran kehittämiseen. Uskon, että saan edelleen säilytettyä työssäni saman intohimon kuin tähänkin saakka. On hienoa toimia seurassa, jossa saa vapaasti toteuttaa omia ideoitaan ja aivan uudetkin näkemykset otetaan vastaan avoimin mielin.

Millä tavoin tuore harrastekoordinaattori lähtee viemään seuran matalan kynnyksen toimintaa ja kouluyhteistyötä eteenpäin?

- Seuran kilpailullisen toiminnan eteen on viime vuosina tehty todella hyvää työtä, mistä kertoo joukkueiden viimeaikainen menestys. On kuitenkin tärkeää muistaa, että jalkapallo on paljon muutakin kuin piirinmestaruuksia tai maajoukkue-edustuksia. Se on myös aivan loistava, parhaimmillaan läpi elämän jatkuva, kuntoilumuoto ja mahtava tapa tutustua samanhenkisiin ihmisiin. Tämä mahdollisuus tulee tarjota kaikille, myös jo pikkulapsivaiheen ohittaneille lapsille ja nuorille. Tärkein asia on saada nuorten keskuuteen tietoisuus mahdollisuudesta harrastaa jalkapalloa myös ilman kilpailullisia tavoitteita, ja saada kasattua harrastejoukkueet mahdollisimman moneen ikäluokkaan, sekä tytöille että pojille. Tulen myös viemään lajia näkyville, pois halleista ja kentiltä sinne, missä nuoret ovat jo valmiiksi. Tästä tärkeimpänä esimerkkinä syksyllä useilla kouluilla alkavat Vepsu-välkät, joilla jalkapallo viedään sisälle nuorten koulupäivään ja innostetaan heitä käyttämään välitunnit yhdessä liikkumiseen ja pelaamiseen.

Raisa aloittaa tehtävässään 1.6.

Seuran uusimmat

Vaasan Palloseuran Juniorit ry, Ruutikellarintie 6, 65100 VAASA. info@vpsjuniorit.fi 

Y-tunnus 1652597-9. 

Iban FI51 5670 0820 2089 55

Vastuullisuus Periksiantamattomuus Seura❤